dijous, 31 de maig de 2012

Calamars a la romana

Voleu uns calamars a la romana???
Doncs l'entrada d'avuí no es una recepta... es un truc de cuina...

La veritat es que nosaltres comprem els calamars congelats( i ho diem amb veu baixeta), però no ens agraden molt els fregits, així que a casa, els fem al forn.

Posem els calamars a sobre d'un paper sulfuritzat a la safata del forn i  els posem amb el grill a 250º durant uns 15 minuts (tot depèn de cada forn, aneu mirant com queden) i a mitja cocció els tombem i...

A gaudir d'un calamars sense gens d'oli!!!

Bon Profit!!!


dimecres, 30 de maig de 2012

Arròs a la Marina

El plat d'avui te moltes variacions, si pot afegir un o dos plàtan fregit, o ous remenats, es pot bullir en caldo, afegir una fulla de llorer... però a casa tot això no agrada, així que com sempre ens toca adequar les receptes als gustos familiars.
A la meva nena li encanta l'arròs amb tomàquet fregit i un ou ferrat i per això a aquest plat li diguem arròs a la Marina...

Comencem???

Els ingredients per a quatre persones son:


  • Quatre tasses d'arròs
  • 3 alls
  • Un kg. de tomàquets ratllats
  • Una ceba petita ratllada
  • Aigua
  • Sal
  • Sucre
  • Quatre ous
  • Oli
Som-hi doncs...

  1. Posar a bullir una cassola amb aigua, sal i els alls sense pelar.
  2. Mentre, rentar varies vegades l'arros per tal de treure el midó que pugui tenir. Escórrer i quant l'aigua arranqui el bull, abocar a l'olla i coure durant uns 15-20 minuts.
  3. Fer un sofregit amb la ceba, el tomàquet, sal i sucre. Reservar.
  4. Quan l'arros ja es cuit, escórrer.
  5. Fregir els ous amb oli abundant fins que les puntes es tornen rosses i salar una miqueta els rovells.
Muntatge del plat:
  1. Posar l'arros en un motlle i desmotllar-lo al plat, posar a sobre i al costat unes cullerades de salsa de tomàquet i acompanyar el plat amb un ou ferrat.
Bon profit a tots!!!



dimarts, 29 de maig de 2012

Trinxat de l'Avia Nuri

El trinxat es un plat d'hivern i es fa amb un tipus de col que no te res a veure amb la col tradicional. Aquesta col te forma d'espigalls i es molt verda, i a part te que haver rebut les primeres gelades de la temporada.



I encara que ja es primavera, avui farem un trinxat que no es el de la Cerdanya...per que el farem amb una col normal...
El trinxat d'avui es el de l'Avia Nuri i es tant bo que s'ha acabat en un plis-plas...

Comencem???

Els ingredients per a quatre persones son:

  • Una col grossa
  • 4-5 patates pelades
  • aigua
  • sal
  • quatre talls de cansalada
  • oli
  • quatre alls trinxadets
Som-hi doncs...
  1. Rentar i tallar la col i les patates i posar-les a bullir amb aigua i sal fins que les patates estiguin cuites. Escórrer i reservar.
  2. Salar la cansalada i en una paella, fregir-la  amb oli abundant. Reservar a sobre de paper absorbent.
  3. En el mateix oli fregir els alls una mica i afegir la col i la patata y aneu trinxant-ho tot amb l'ajut d'una forquilla, fins que quedi casi com un puré. Deixar daurar com si fos una truita.
  4. Anar remenant, posar la cansalada a sobre i... 
A gaudir d'un trinxat en plena primavera!!!

Bon Profit!!!



dilluns, 28 de maig de 2012

Tagliatelle a la carbonara

Cada cop que faig aquest plat, me'n recordo d'una persona molt especial.
Ella es la meva millor amiga i en una època vam passar coses molt maques i entranyables juntes...
El pis d'Andorra, les festes al Guiu, la presentació de la meva parella (ella és la responsable) les festes Majors del pobles del voltant de La Seu, les festes de Reis (amb esquirols inclosos)...
La veritat es que van ser uns anys meravellosos, divertits i difícils d'oblidar...


VA PER A TU MARILÓ!!!

Comencem???

Els ingredients per a quatre persones son:

  • 400 gr. de Tagliattelle
  • 4 ous
  • 200 g. de crema de llet
  • formatge parmesà ratllat al gust
  • sal
  • pebre
  • aigua
  • 300 gr. de daus de bacon fumat
Som-hi doncs!!!

  1. Posar a bullir la pasta amb aigua i sal.
  2. Mentre, en una paella, fregir el bacon amb oli a fregir a foc baix, fins que estigui ben daurat. Reservar.
  3. Per fer la salsa, posar al got de la batedora els ous, la crema de llet, el formatge, la sal i el pebre i batre-ho tot. Reservar.
  4. Quant els tagliattelle estiguin al dente, escórrer i tornar a posar-los a la cassola a foc baix, abocar-hi a sobre el bacon amb el seu oli i remenar bé.
  5. Afegir la salsa i deixar coure uns minuts sense deixar de remenar i quan els ous estiguin quallats...
Ja podeu degustar aquest plat de pasta tant especial!!!

Bon Profit!!!



diumenge, 27 de maig de 2012

Suau (Beguda refrescant)

A casa, de tota la vida, ens agrada acabar els àpats amb un bon cafè, però quan fa caloreta... ens agrada mes alguna cosa fresca... i quina cosa mes fresqueta que un bon cafè fred????

Els ingredients son:

  • una tassa de cafè ben fort
  • gasosa
  • una culleradeta de sucre. Si ets llaminer posar-hi mes sucre
  • canyella en pols (opcional)
  • gel triturat (opcional)
Comencem???

  1. Posar, en un got alt, el cafè i desfer-hi el sucre.
  2. Afegir la gasosa, amb compte perquè la gasosa fa molta bromera
  3. Si es vol s'hi pot afegir un polsim de canyella i gel triturat i...
A gaudir de la caloreta!!!

Bon Profit!!!



Patates Farcides

L'entrada d'avuí, es un plat amb sorpresa... Unes patatetes farcides de gambes i unes altres farcides de carn picada de vedella... La veritat es que queden molt meloses, i com a primer plat queden de pel · lícula !!!!

Comencem???

Els ingredients son:

  • 5 patates de collita nova.
  • 200 gr. de carn picada de vedella
  • 250 gr. de cues de gamba
  • un raig de llet
  • sal
  • pebre
  • alls
  • julivert
  • oli
  • mitja ceba ratllada
  • un tomàquet gran ratllat
  • aigua
Som-hi doncs...

  1. Rentem les patates i les posem a bullir amb pell en aigua i sal durant uns 20-25 minuts. Un cop bullides, les refresquem una mica, les tallem per la meitat i les buidem amb l'ajut d'una cullereta. Reservem.
  2. Amb la patata que ens ha quedat, fem un puré amb un raig de llet. Reservem.
  3. En una paella, fem un sofregit amb la ceba, quan ja està casi cuita afegim la carn picada salpebrada i ho sofregim tot. Afegim un all laminat i deixem que continuï la cocció.
  4. Ara hi posarem dues cullerades grosses de puré de patata i continuarem remenant i per ultim dues cullerades de tomàquet. Deixar coure el tomàquet i reservar.
  5. En un altre paella, posarem les gambes tallades en trossos petits (en reservem 5 per decorar), salpebrades i un all laminat, coure tot junt una estoneta.
  6. Afegir dues cullerades del puré de patates i remenar i tot seguit, dues cullerades de tomàquet i julivert picat. Deixar coure i reservar.
Muntatge del plat:

  1. Posarem les patates en una safata apte pel forn i les farcirem , unes amb la barreja de carn picada i les altres amb la barreja de gambes.
  2. Posarem a sobre de totes formatge ratllat i a mes, a sobre de les de gambes, una gambeta sofregida amb all i julivert.
  3. Gratinarem  i...
A gaudir de les sorpreses!!!

Bon Profit!!!








divendres, 25 de maig de 2012

Arros amb Bacallà

El plat d'avui, ja el feia la meva iaia Concha, una gran cuinera...
I es que ella en feia molts de menjars bons, amb amor, amb paciència, amb dedicació... i per això, aquest arròs amb bacallà, es d'aquells plats que te'n llepes els dits.

Comencem???

Els ingredients per a quatre persones son:

  • 400 gr. de bacallà esqueixat i dessalat
  • 4 carxofes
  • 4 tasses d'arròs
  • Dos tomàquets ratllat
  • una ceba ratllada
  • Sal
  • Pebre
  • Oli
  • Una llimona
  • Un litre d'aigua
Som-hi doncs...

  1. Netejar les carxofes, treure les primeres fulles i tallar-les a quarts, regar-les amb suc de llimona i sofregir-les. Reservar.
  2. Fer un sofregit amb la ceba i el tomàquet, sal i pebre, quant ja esta casi fet s'afegeix el bacallà i es deix coure tot junt.
  3. Ara es el moment de tirar-hi l'arròs, marejar-lo, afegir l'aigua i rectificar de sal. Deixar coure uns 15 minuts.
  4. Tirar-hi les carxofes i deixar coure uns 5 minuts mes i...
A gaudir d'aquest deliciós plat!!!

Bon Profit!!!



dimarts, 22 de maig de 2012

Traductor i conversor a PDF


Anem avançant en tecnologia, i Els Fogons de l'Avia Nuri no podia ser menys...

Ja fa un temps que varem afegir un traductor al blog, per totes aquelles persones que no entenen el català i que ens volen seguir.

I ara hem afegit un conversor per que us pogueu descarregar les receptes en PDF al vostre ordinador i les pogueu guardar.


Per fer servir el traductor nomes cal clicar a sobre de "Seleccioneu l'idioma" i es desplegarà un menú. Seleccioneu el vostre idioma i ... TACHANNNNNN, Màgia!!!! Ja esta traduït tot el blog.






Per fer servir el conversor a PDF, escolliu la recepta que us interessi i llavors cliqueu sobre "Save page as PDF". 




S'obrirà un altre pestanya al navegador i cliqueu a sobre de "Download PDF" i... Ja està!!!!




De totes maneres us diré que el blog està escrit en català, però a la pagina de Facebook (https://www.facebook.com/pages/Els-Fogons-de-lAvia-Nuri/356069581077237), trobareu els àlbums de fotos i les explicacions de les receptes en castellà.

Esperem que us sigui útil aquest traductor i aquest conversor!!!!

Bona nit!!!




diumenge, 20 de maig de 2012

Trufes de xocolata

Fa uns dies, l'amic Eduard del blog De plat en plat, va penjar a la pagina de facebook una recepta de trufes de xocolata i no vegis els comentaris que hi havien a casa... Que bones!!!! Quan en faras??? I aquest diumenge no podia ser d'un altre manera... ven dolç... i mentre hi hagi xocolata ningú protesta...

Els ingredients per a les trufes son:


  • 400 gr. de xocolata amb un 70% de cacau
  • 200 ml. de nata sense lactosa
  • una cullerada de mantega
  • fideus de xocolata
  • cacau en pols (tipus colacao)
  • motlles de magdalena petitons

Som-hi???

  1. Tallar la xocolata a trossos i desfer-la al bany maria junt amb la mantega.
  2. Afegir la nata i barrejar-ho be. Deixar refredar a temperatura ambient i posar a la nevera un parell d'hores.
  3. Ara es el moment de fer boletes amb l'ajut de dues culleretes, pasarles per cacau en pols i arrebossar-les amb fideus de xocolata.
  4. posar en motlles de magdalenes i posar al congelador durant uns 30 minuts
  5. Es poden presentar en motlles de paper de magdalena petits o enfilats en palets de pinxos, intercalant maduixes i...
a gaudir de la xocolata!!!

Bon Profit!!!

I ja sabeu, no deixeu de visitar el blog de l'amic Eduard!!!






Filet de bacallà amb samfaina

A casa ens agrada molt el bacallà, es un peix  que dona molt de joc... tant el podem fer cru com cuit, amb salsa de tomàquet , amb amanida, xató o empedrat...
I aquest diumenge ens toca bacallà... convinat  amb una samfaina per llepar-nos els dits!!!

Som-hi doncs...

Els ingredients per a quatre persones son:

  • 8 filets de bacallà fresc
  • farina blanca
  • dues albergínies
  • quatre pebrots verds
  • un kilo de tomàquets
  • 2 cebes
  • oli
  • sal
  • pebre
Comencem???

  1. Per fer la samfaina, rentarem i tallarem totes les verdures a daus.
  2. Fregir les verdures, amb sal i pebre, per tandes i reservar.
  3. Ara, salar el bacallà lleugerament, enfarinar i fregir i reservar sobre paper absorbent.
  4. Muntar el plat, amb dos talls de bacallà i la samfaina al costat i...
A gaudir d'aquest suculent plat!!!

Bon Profit!!!






dimecres, 16 de maig de 2012

Amanida d'arròs

Ja fa dies que sembla que fa caloreta, i a casa ja em començat amb els menús estiuencs... Quines ganes que en teniem... Fresquets, mes lleugers...

Comencem?

Els ingredients per a quatre persones son:

  • Dues tasses d'arròs bullit
  • Dues llaunes de tonyina en oli d'oliva
  • Una bossa d'olives sense os
  • 12 palets de surimi
  • una llauneta de pinya en suc lleuger
  • dos ous bullits
  • una ceba tendra
  • mig pebrot vermell tallat a tires
  • maionesa
  • Quetxup

Som-hi doncs...

  1. Barrejar en una safata fonda l'arròs, la tonyina amb el seu oli, les olives, el surimi, la pinya, els ous bullits, la ceba i el pebrot tot tallat a trossets.
  2. Omplir un motllo, posar al plat i guarnir amb quetxup i maionesa 
  3. Posar a la nevera a refrescar i...
A gaudir de la caloreta!!!

Bon Profit!!!



dimarts, 15 de maig de 2012

Salmó al forn

Avui per sopar hem fet un plat d'aquells que es fa un poc temps, però que surt boníssim... i a la meva amiga Loli li agrada un munt... Així que avui li dediquem aquest post.
Espero que t'agradi Loli i als demès també!!!

Així dons, comencem.

Els ingredients per a quatre persones son:

  • Quatre filets de salmó
  • Sal
  • Alls
  • Julivert
  • Oli d'oliva
  • Quatre tomàquet d'amanir
  • Puntes d'espàrrecs
  • Olives
Ara, anem per feina.
  1. Escalfarem el forn a 200º per d'alt i baix i farem una picada amb els alls, el julivert i l'oli.
  2. Salarem el salmó i el posarem al forn.
  3. Mentres, pelarem els tomàquets i els posarem a trossos al plat, junt amb les olives i els espàrrecs i ho amanirem tot amb oli i sal.
  4. Quan ja esta cuit el salmó, l'emplatem i...
A gaudir del sopar!!!

Bon Profit!!!



Premio al Mejor Amigo de Internet

Hoy vamos a hacer una excepción y haremos un post en castellano... pero la ocasión se lo merece.

Hoy una pagina de Facebook me ha otorgado un premio... para mi muuuyyyy especial, ya que es el primero...
Esta pagina es la de Ines de La cosa mas dulce

y quiero agradecerselo con todo mi corazón... Gracias Ines por pensar en mi, espero seguir acompañandote en este sueño!!!

Y ahora voy a otorgar yo mis premios... Creo que son 5 los que tengo que dar... pero como soy novata en esto...




En primer lugar le quiero dar el premio a elenaagricola, por esa cosecha propia que tantas alegrias y gustos nos dan.

El Segundo, quiero darselo a Lourdes de Mi cocina (recetas sencillas), por ser mi tocaya, por su sencillez y por lo que disfruta cocinando.

El tercero, se lo daré a Silvia de Cocina con Glamour  por ese glamour que se ve en sus recetas.

El cuarto va para Jesus el Pirata de TU MEJOR RECETA!! por compartir con nosotros todas esas recetas tan ricas.

Y el quinto es para nuestra hada madrina, la creadora de esa CADENA DE FAVORES que tantos empujones nos da...Va por ti Annabel de Recetas de la "Basi" (mi madre) Recipes from "Basi" (my mother).

Felicidades a todos y a disfrutar del momento!!!!!



diumenge, 13 de maig de 2012

Paninis variats

I d'una recepta antiga a una de moderna...
Per sopar, avui, hem decidit aprofitar el pa que ens va quedar d'ahir... no es pot tirar res.
I em improvitzat uns paninis que tots s'han llepat els dits!!!!

Apa som-hi!!!

Els ingredients per a quatre persones son:


  • Dues baguets del dia anterior
  • salsa de tomàquet
  • orenga
  • 3 frankfurts
  • 2 llaunes de tonyina
  • formatge ratllat
Comencem?

  1. Escalfarem el forn a 250º. Obrirem les baguets com si fos per entrepà i en farem 8 trossos de cada una.
  2. A la safata del forn i posarem les baguets  i les sucarem amb la salsa de tomàquet, hi espolsarem orenga.
  3. A sobre hi posarem en unes, tonyina escorreguda, en altres frankfurt talladet a rodanxes i en altres formatge ratllat.
  4. Posarem a sobre de la tonyina i del frankfurt mes formatge ratllat i les enfornarem fins que estigui tot desfet i...
A gaudir de la nit del diumenge!!!

Bon Profit!!!


Calamars farcits

Els diumenges sempre fem un plat mes de festa... mes elaborat, que els dies de cada dia.
Per això, aquesta setmana, al veure en la pagina de facebook de TU MEJOR RECETA aquests calamars, vaig recordar lo bons que li sortien a l'avia Nuri, i li vaig proposar que els féssim avui...
Comencem????

Els ingredients per a quatre persones son:


  • 8 calamars
  • 600 gr. de carn picada de porc
  • 300 gr. de gambes pelades tallades petitetes
  • un pebrot vermell tallat a dauets
  • dos ous bullits
  • una ceba grossa tallada a dauets
  • Sis tomàquets tallats a daus
  • Sal
  • Pebre
  • oli
  • Ametlles
  • alls
  • julivert
  • farina blanca
Apa nois... Anem per feina!!!!

  1. Començarem per fer un sofregit amb la carn,les aletes i potes de calamar, les gambetes, el pebrot, la ceba i el tomàquet , ho salpebrem i ho deixem coure tot molt be. Afegim el ou bullit talladet, remenarem tot i ho reservem.
  2. Salpebrem una mica els calamars, els farcim i els tanquem amb un escuradents.
  3. Els enfarinem amb farina blanca i fregim lleugerament. Reservem.
  4. A part, fer un sofregit amb ceba i tomàquet i si ha quedat alguna cosa del farciment.
  5. Quant ja esta fet el sofregit, afegir els calamars i deixar coure una estoneta.
  6. Fer una picada amb ametlles, alls i julivert i afegir-la a la cassola, deixar fer una mica de xup-xup i.... 
A gaudir del diumenge!!!

i no deixeu de visitar la pagina de TU MEJOR RECETA!!!!

Bon Profit!!!



dijous, 10 de maig de 2012

Esqueixada de Bacallà

Fa dies podíem cantar allò de "Sol Solet, vine'm a veure, que tinc fred"... i el solet ja es aquí!!!! i amb ell, la calor.... I quina calor que fa, així que avui ja hem fet un plat d'aquells que es fan al estiu... beeennnn fresquet!!!!

Comencem???

Ingredients per a quatre persones:

  • 800 gr. de bacallà esqueixat i dessalat
  • 750 gr. de tomàquets pelats i tallats a daus
  • 2 cebes tallades a juliana
  • mig pebrot vermell tallat a daus
  • olives negres
  • oli 
  • vinagre
  • sal
Per començar:

  1. En un bol, posem totes les verdures tallades i les amanim amb oli vinagre i sal, i ho remenem tot.
  2. Incorporem el bacallà tallat a troços i remenem, amanim amb mes oli i posem les olives al gust i...
A gaudir del estiu!!!!!

Bon Profit!!!



diumenge, 6 de maig de 2012

Braç de gitano del Dia de la Mare

En un dia tant especial, teníem de fer unes postres molt especials... i ... no ens hem pogut resistir a fer aquest braç de gitano.
Els ingredients son:

Per la massa:
  • 4 ous
  • 6 cullerades de farina
  • 6 cullerades de sucre
  • un dit(d'un got d'aigua) d'aigua
  • un pessic de sal
Pel farciment:
  • 125 gr. de xocolata fondant
  • 250 ml. de nata
Per decorar:
  • ametlla caramelitzada
  • melmelada d'albercoc
  • un drap de cuina humitejat
Comencem?

  1. El dia avanç, coure la nata liquida junt amb la xocolata i deixar refredar a la nevera i al dia següent muntar la nata amb l'ajut d'una batedora.
  2. Escalfarem el forn a 170º i folrarem la safata del forn amb paper sulfuritzat.
  3. Separem les clares dels rovells, i muntarem les clares a punt de neu amb un pessic de sal i reservem.
  4. A part, batrem els rovells junt amb el sucre i l'aigua, fins que quasi dobli el seu volum.
  5. Afegirem als rovells, la farina i ho remenarem be, i tot seguit i abocarem les clares i ho barrejarem amb molt de compte, per no desfer les clares.
  6. Posarem la barreja sobre la safata del forn ben estesa, que quedi una capa prima i ho posarem al forn durant uns 10 minuts, fins que estigui daurat. No ha de pujar molt, ha de quedar una placa prima, d'un dit de gruix.
  7. Quant la placa estigui cuita posar-la boca abaix a sobre del drap de cuina i retirar el paper sulfuritzat, afegir la trufa a sobre i amb l'ajut del drap, enrotllar-lo fins al final.
  8. Tallar les puntes del rotllo i posar a sobre de la safata on l'anem a servir.
  9. Pintar el braç de gitano amb melmelada de albercoc i enganxar-hi les ametlles caramelitzades i...
Feliç dia de la Mare!!!!!

Bon Profit!!!




Mandonguilles amb sípia

Diu la gent que el dia d'avui es un dia de consumisme... però jo dic que no, que el dia d'avuí es una al·legoria a la vida, una gran celebració i que la família s'ha de reunir al voltant de la taula per celebrar-ho... celebrar la vida i commemorar a la persona que ens ha donat la vida...
Per celebrar-ho hem fet un menú a la mida de l'avia Nuri, la gran matriarca...

Els ingredients per a quatre persones son:
  • 250 gr. de carn de vedella picada
  • 350 gr. de carn de porc picada
  • un ou
  • alls
  • julivert
  • pa ratllat
  • 2 sípies
  • ceba 
  • tomàquets
  • un bitxo
  • aigua
  • oli
  • sal
  • sucre
  • pebre en pols i en boles
  • llorer
Comencem????
  1. Començarem per fer les mandonguilles: Barrejarem les dues carns amb l'ou. els alls picats, la sal, el pebre i el julivert al gust, i anirem afegint pa ratllat fins que quedi una pasta que es pugui treballar amb les mans. Deixem reposar una estona i fem boletes i les passem per farina blanca. Fregim en oli i reservem sobre un plat amb paper absorbent.
  2. Netejar i tallar la sípia a troços i posar a bullir en una cassola amb una mica d'aigua (tot just que cobreixi la sípia), unes boles de pebre, bitxo, sal i llorer, fins que estigui tendra.Un cop cuita la sípia, retirar el bitxo i les boles de pebre.
  3. Fer un sofregit amb la ceba i el tomàquet tot ratllat, oli, sal i sucre.
  4. Ara es el moment de posar a la cassola el sofregit, les mandonguilles i la sípia amb el seu suc i afegir una picadeta d'alls i julivert. Deixar que faci una mica de xup xup.
  5. Es poden fer unes patates fregides per acompanyar i...
A gaudir de la festa!!!!

Bon Profit, i bona festa!!!!




L'Avia Nuri


Encara, que cada dia s'ha de celebrar el Dia de la Mare, avui vull celebrar aquest dia d'una manera especial;
vull dedicar aquesta entrada a la persona que m'ha donat la vida i sobre tot a una gran mare...






Tu, que m’has donat la vida
Com t’ho podria dir?
Tu, que sempre ens estimes
Vols venir amb mi?

Tu, que dia rere dia
Ens has fet gaudir
D’aquesta, la nostra vida
Ho voldries repetir?

Tu, que sempre ens escoltes
I ens dones bons consells
Tu, que sempre ens tens cura
Vols tenir la meva ajuda?

Ara a la teva vellesa
I amb tot el meu amor
Vull donar-te tendresa
I tot el meu suport.

T’estimo Mare.
I sempre t’estimaré,
Fins l’últim dels teus dies,
Fins que ens donis l’últim alè.





Lourdes

Xicoies amb vinagreta de nous

A principis de primavera, als prats es poden veure unes petites herbes, parentes dels "pixallits" o "dents de lleó", que s'anomenen Xicoies (Taraxacum pyrenaicum). Es recol·lecten quan encara son tendres i no han florit i tenen un gust tan exquisit...


Els ingredients per a una amanida son:
  • Dos grapats de xicoies
  • un grapadet de nous pelades i esmicolades
  • sal
  • pebre
  • oli 
  • vinagre
Comencem???
  1. Netegem i rentem les xicoies amb aigua, les escorreguem bé, les posem al plat i les salpebrem al gust.
  2. Fem una vinagreta amb dues parts d'oli per una part de vinagre i ho amanim
  3. Per sobre i tirem les nous, ho barregem tot i...
A gaudir del moment verd!!!

Bon Profit!!!!!