diumenge, 6 de maig de 2012

Mandonguilles amb sípia

Diu la gent que el dia d'avui es un dia de consumisme... però jo dic que no, que el dia d'avuí es una al·legoria a la vida, una gran celebració i que la família s'ha de reunir al voltant de la taula per celebrar-ho... celebrar la vida i commemorar a la persona que ens ha donat la vida...
Per celebrar-ho hem fet un menú a la mida de l'avia Nuri, la gran matriarca...

Els ingredients per a quatre persones son:
  • 250 gr. de carn de vedella picada
  • 350 gr. de carn de porc picada
  • un ou
  • alls
  • julivert
  • pa ratllat
  • 2 sípies
  • ceba 
  • tomàquets
  • un bitxo
  • aigua
  • oli
  • sal
  • sucre
  • pebre en pols i en boles
  • llorer
Comencem????
  1. Començarem per fer les mandonguilles: Barrejarem les dues carns amb l'ou. els alls picats, la sal, el pebre i el julivert al gust, i anirem afegint pa ratllat fins que quedi una pasta que es pugui treballar amb les mans. Deixem reposar una estona i fem boletes i les passem per farina blanca. Fregim en oli i reservem sobre un plat amb paper absorbent.
  2. Netejar i tallar la sípia a troços i posar a bullir en una cassola amb una mica d'aigua (tot just que cobreixi la sípia), unes boles de pebre, bitxo, sal i llorer, fins que estigui tendra.Un cop cuita la sípia, retirar el bitxo i les boles de pebre.
  3. Fer un sofregit amb la ceba i el tomàquet tot ratllat, oli, sal i sucre.
  4. Ara es el moment de posar a la cassola el sofregit, les mandonguilles i la sípia amb el seu suc i afegir una picadeta d'alls i julivert. Deixar que faci una mica de xup xup.
  5. Es poden fer unes patates fregides per acompanyar i...
A gaudir de la festa!!!!

Bon Profit, i bona festa!!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada