diumenge, 27 de maig de 2012

Patates Farcides

L'entrada d'avuí, es un plat amb sorpresa... Unes patatetes farcides de gambes i unes altres farcides de carn picada de vedella... La veritat es que queden molt meloses, i com a primer plat queden de pel · lícula !!!!

Comencem???

Els ingredients son:

  • 5 patates de collita nova.
  • 200 gr. de carn picada de vedella
  • 250 gr. de cues de gamba
  • un raig de llet
  • sal
  • pebre
  • alls
  • julivert
  • oli
  • mitja ceba ratllada
  • un tomàquet gran ratllat
  • aigua
Som-hi doncs...

  1. Rentem les patates i les posem a bullir amb pell en aigua i sal durant uns 20-25 minuts. Un cop bullides, les refresquem una mica, les tallem per la meitat i les buidem amb l'ajut d'una cullereta. Reservem.
  2. Amb la patata que ens ha quedat, fem un puré amb un raig de llet. Reservem.
  3. En una paella, fem un sofregit amb la ceba, quan ja està casi cuita afegim la carn picada salpebrada i ho sofregim tot. Afegim un all laminat i deixem que continuï la cocció.
  4. Ara hi posarem dues cullerades grosses de puré de patata i continuarem remenant i per ultim dues cullerades de tomàquet. Deixar coure el tomàquet i reservar.
  5. En un altre paella, posarem les gambes tallades en trossos petits (en reservem 5 per decorar), salpebrades i un all laminat, coure tot junt una estoneta.
  6. Afegir dues cullerades del puré de patates i remenar i tot seguit, dues cullerades de tomàquet i julivert picat. Deixar coure i reservar.
Muntatge del plat:

  1. Posarem les patates en una safata apte pel forn i les farcirem , unes amb la barreja de carn picada i les altres amb la barreja de gambes.
  2. Posarem a sobre de totes formatge ratllat i a mes, a sobre de les de gambes, una gambeta sofregida amb all i julivert.
  3. Gratinarem  i...
A gaudir de les sorpreses!!!

Bon Profit!!!








2 comentaris:

  1. Molt bones aquestes patates...sense dubte les fare.
    Petonts

    ResponElimina