diumenge, 9 de desembre del 2012

Canapès variats pel Nadal (2)

Recordeu els reptes de Memòries d'una Cuinera i La Recepta del 15?
Doncs vet aquí, un altre entrada sobre canapès i aperitius que tenia amagada a la màniga!!!
Aquest cop els he fet al forn i de pas he aprofitat per fer d'altres cosetes per picar com aperitiu...

Us apunteu al gran aperitiu???

Vinga doncs... Comencem!!!

1. Dàtils amb bacon al forn 
  • Tires de bacon fumat
  • Dàtils sense os
  • Pals per broquetes
Enrotllar els dàtils amb el bacon i enfilar-los als pals de broqueta.
Posar-los al forn fins que estiguin daurats. Treure'ls-hi el pal i menjar calentets.



2.Dàtils amb plàtan:
  • Plàtan
  • Tires de bacon fumat 
  • Pals per broquetes
Tallar el plàtan a trossos de la mida d'un dàtil i enrotllar amb les tires de bacon.
Enfilar als pals de broqueta i posar al forn fins que estiguin daurats. Treure els pals i a menjar ben calentet.



3. Canapè de formatge fos amb poma i pebre de colors:
  • Formatge de bola cremós
  • Una poma ratllada
  • pebre de colors
  • llesques de pa de baguet torrades.
Posar la poma junt amb el formatge a fondre al microones, posar un polsim de sal i pebre de colors.
Posar una cullerada de farsa a sobre de cada llesca de pa i posar al forn a gratinar.
Menjar ben calentet.



4. Canapè de formatge amb ceba i maionesa:

  • Una ceba ratllada 
  • la mateixa quantitat de maionesa
  • el doble de formatge ratllat
  • Llesques de pa de baguet torrat
Fer una barreja amb la ceba la maionesa i el formatge i posar una cullerada a sobre de cada llesca de pa.
Posar al forn a gratinar i menjar ben calentet.

5. Canapè de melmelada de tomàquet i formatge de cabra:
  • Formatge de rulo de cabra
  • Melmelada de tomàquet
  • llesques de pa de baguet torrades.
Posar una cullerada de melmelada a sobre de cada llesca de pa i un tros de formatge a sobre.
Posar al forn fins que es fongui el formatge i servir ben calent.



6. Canapè de Salmó fumat:
  • Salmó fumat
  • Mantega
  • Llesques de pa de baguet torrades.

Untar les llesques de pa amb la mantega i posar a sobre un tros de salmó.




I ara ja sols ens falta posar la gana!!!

Bon Profit!!!

16 comentaris:

  1. Molt bones propostes ^^ M'apunto algunes d'elles per al dinar de Nadal :D

    Molts petonets :)

    ResponElimina
  2. ostres que previsora! ja has pensat amb els canapes de memories!!
    Molt bones propostes, tot i que t'he de dir que a mi aquestes combinacions de dolç i salat encara em costen una mica!
    ptns!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ajajajajaja, aquest mes he fet dues entrades conjuntes de MEmòries i la recepta del 15. Doncs a casa es el que mes els hi agraden!!!
      Ptns
      Lourdes.

      Elimina
  3. mmm! Que bo! Això dels canapès amb formatge fos i poma m'ha encantat! I la resta també semblen ben bons! Bones propostes. petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies Marina.
      Doncs aquest canapé es del cuiner Pep Nogué, que fa uns dies va venir a La Seu a fer un curs de cuina a l'Espai Ermengol. Ell, el va fer amb formatge Urgelia del Cadí i ho va fer com un entrant, per menjar a cullerades, acompanyat de pa i jo n'he fet les porcions directament.
      Ptns.
      Lourdes.

      Elimina
  4. Alça !! quin bé de Déu de t'endrants, quina pinta que fan, i que senzills que són!! Em sembla que en copiaré algun (aquells datils al forn amb platan i bacó... ains!!)

    Petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els dàtils amb bacon son espectaculars!!!
      I es que a casa ens agrada molt la barreja de dolç-salat...
      Ptns.
      Lourdes.

      Elimina
  5. Quines propostes tan bones, les hauré de provar totes perquè no sé amb quina quedar-me!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a vosaltres per aquests mesos tant bons que ens heu fet pasar...
      Petonets i fins aviat!!!
      Lourdes.

      Elimina
  6. No sabria quin triar! Amb totes les propostes que ens has donat tenim per triar i remenar.
    Gràcies de nou.

    ResponElimina
  7. Quantes propostes Lourdes!!! moltíssimes gràcies. petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es on gaudeixo mes... fent "xorradetes"... jejejej
      Ptns

      Elimina
  8. Mira,...m'han encomanat un maridatge amb cerveses artesanes i trobo que aquests dàtils amb plàtan poden funcionar!!!
    T'agafo la idea.

    (Tot és bo el que l'olla cou)

    ResponElimina
    Respostes
    1. No ho se si funcionaran amb les cerveses artesanes... però a casa funcionen la mar de be!!! Agafa les idees que et convinguin, son totes per tu!!
      Gràcies per la visita Jordi
      Ptns
      Lourdes

      Elimina