dimecres, 26 de desembre de 2012

Els Canalons de l'Avia Nuri

I com cada Sant Esteve, tornen a casa els canalons de l'Avia Nuri... i ho dic així, per que amb la feinada que donen... nomes ens els fa un cop al any!!! Però, val la pena esperar... per que li surten tant bons...

Així doncs... anem per feina!!!
Els ingredients per a  4 safates de canalons son:

  • 4 Caixes de canalons
  • 500 gr. de carn de porc a daus
  • 500 gr. de carn de vedella per estofar
  • 2 pits de pollastre rostit i triat
  • 2 cervells de vedella o xai bullits
  • 10 fetges de pollastre fregits
  • les restes de la carn d'olla del caldo de Nadal
  • 2 fulles de llorer
  • 2 cebes tallades a juliana
  • 5 ó 6 tomàquets pelats i trossejats
  • una mica de beixamel molt espesa per lligar tot el farcit dels canalons.
  • 1 llauneta de foie gras "Mina"
  • aigua 
  • sal
  • llet
  • farina
  • nou moscada
  • pebre
  • formatge ratllat
  • mantega
I desprès d'aquesta llista interminable d'ingredients... Som-hi doncs!!!

  1. En una cassola, posar la carn de porc i la de vedella salpebrada, a fregir fins que estigui ben daurada, afegir la ceba i daurar-la be. Ara afegir el tomàquet i deixar acabar de coure.
  2. Tot seguit afegir el pollastre rostit i les restes de la carn d'olla i deixar coure una estona mes.
  3. Afegir els fetges i deixar coure uns 50 minuts mes a foc mig.
  4. Ara afegir els cervells, remenar i apagar el foc.
  5. Passar tota la carn amb el suc per la picadora i si ens queda molt sec, afegir una beixamel espesa junt amb una llauneta de foie gras "Mina". Remoure. i reservar.
  6. Ara farem una beixamel amb la llet, el llorer, la nou moscada el pebre i la farina. Reservem
  7. Posar l'olla amb aigua al foc i coure les plaques de canalons.
  8. Posar-los en aigua freda i passar-los a sobre un drap al marbre de la cuina, anar posant una cullerada de farcit a sobre cada placa i enrotllar-los.
  9. Sucar la safata del forn amb mantega.
  10. Posar-los a la safata de forn i afegir la beixamel.
  11. Posar-hi formatge ratllat a sobre i uns tallets de mantega. Gratinar i...
A gaudir dels canalons de l'Avia Nuri!!!

Bon Profit i Feliç Sant Esteve!!!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada