dimecres, 26 de desembre de 2012

Els aperitius del dia de Sant Esteve!!!

El dia desprès de Nadal es Sant Esteve i antigament també era festa per que obligava a tornar a tothom des de el mas pairal a casa seva a peu... . i com diu la dita popular "Per Nadal cada ovella al seu corral i Per Sant Esteve cada ovella a casa seva".
A Catalunya és tradicional menjar canelons de primer i pollastre farcit o tall rodó de segon. I de postres sempre cauen neules, torrons i altres llaminadures... però nosaltres amb els canalons i l'aperitiu em sembla que ja farem prou!!!
També existeix la tradició de que els mes petits de la casa diguin el poema de Nadal pujats a dalt d'una cadira i si agrada a tothom rebran uns calerons de propina!!!

Com que soc tant petitet
i no se que us puc dir
Us dessitjo Bones Festes
I visca la mare que us va parir!!!

Així, doncs... passem a explicar els aperitius d'avui...



2.- Rotllets de paté de canard amb ceba caramel.litzada amb ceps i trufa
Som-hi doncs!!!
  1. Sucar la placa de pa amb el paté i posar a sobre la ceba i la trufa.
  2. Enrotllar i tallar a trossos d'un dit de gruix.




3.- Montadito de formatge de cabra i tomàquet xerry
  • llesques de baguet torrades
  • formatge de rulo de cabra mini
  • tomàquets xerry
Comencem...
  1. Posar a sobre de cada llesca un tall de formatge i posar a gratinar.
  2. Posar mig tomàquet i servir









I acabem de gaudir de la festa!!!

Bon Profit i Feliç Sant Esteve!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada