dissabte, 8 de desembre de 2012

Els primers calçots de la temporada...

Aquest cap de setmana hem tingut visites i avui, encara que es festiu, hi ha hagut mercat. I em aprofitat per anar a donar una volteta amb molta tranquil.litat!!!
Hem comprat pijames, sabatilles, gorres, guants, bufandes... i de pas...

Dos menats de CALÇOTS!!!...

que aprofitarem per fer a la brasa i sucar amb una salseta de romesco que està per llepar-se els dits!!!

Comencem???

Els ingredients per una bona calçotada son:
  • 2 menats de calçots
  • Unes graelles
  • Una bona salsa
  • Una bona brasa
  • Paper de diari
  • ...I una bona companyia
I els ingredients per una bona salsa de calçots son:
  • 5 nyores
  • 175 g. d'ametlles salades pelades
  • 4 alls escalivats pelats
  • 4 alls crus pelats
  • 1 tomacó escalivat i pelat
  • 1/4 de culleradeta de café de pebre vermell picant
  • 400 ml. d'oli d'oliva verge extra
  • Sal
  • Un bon raig de vinagre
  • Un bon raig d'aigua del remull de les nyores.
Anem per feina!!!


1. Primer de tot, posar les nyores trencades a remull amb aigua calenta per poder-les pelar.Un cop remullades (una horeta), pelar-les i posar la polpa al got de la batedora.


2. Afegir la resta d'ingredients i batre-ho tot plegat. Rectificar de sal, oli i vinagre i tornar a batre. ( si la salsa queda massa espesa, alleugerar amb un bon raig d'aigua de les nyores)

3. Ara es el moment de començar a fer els calçots a la brasa


4. Un cop cuits embolicar-los amb paper de diari per que aguantin l'escalfor i quedin mes tendres.


5. I tot seguit ja podem sucar els calçots a la salsa i....


A llepar-se els dits!!!


Bon Profit i bona Festa!!!

8 comentaris:

  1. Ja heu començat? Que bons, els calçots!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ajajajaja... han estat una temptació!!!
      I tampoc estaven a mal preu...
      Gracies per la visita Marina!!!
      Lourdes.

      Elimina
  2. Quina gola!! Els calçots són un vici! La salseta és una delícia :D

    Molts petons ^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si... son un vici molt gran!!!
      Ptns i salut!!!
      Lourdes.

      Elimina
  3. Ja comenceu amb les calçotades!!? De fet diuen que ara és quan els calçots estan millor, més tendrets i més bons! Xo clar, entre que els temps no acompanya i que ja anem tips pels menjars de festes ben poques se'n fan.
    Ptns!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Però si tens una bona brasa i una bona companyia... tot s'hi val!!!
      Ptns.
      Lourdes

      Elimina
  4. nosaltres hem baixat a Dénia pel pont i també ja hem inaugurat la temporada de calçots!! que bons!! Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs els nostres estaven molt tendres... llàstima que només en vem comprar dos menats... ja que vem fer just!!!
      Però per una bona degustació ens va arribar.
      Ptnts.
      Lourdes.

      Elimina