dilluns, 3 de desembre de 2012

Torró de gema cremada

I tornem amb una altra recepta de Nadal ... Un torró de gema cremada.
I després de diversos assajos ens hem decidit per la versió de Els meus Plats que és la que més s'assembla al que solíem comprar...

Comencem doncs ...

Els ingredients per a una bona teula de torró són:

  • 300 gr. d'ametlla mòlta
  • 375 gr. de sucre.
  • 125 gr. d'aigua
  • 4 rovells d'ou
  • sucre per cremar el torró.

Anem doncs!

  1. Començarem per preparar un almívar amb el sucre i l'aigua a foc lent fins que estigui a punt fil. (per saber el punt exacte, agafeu una mica de l'almívar entre dos dits i es formarà un fil)
  2. Posem els rovells en un tupper i tirem l'almívar poc a poc i anem remenant.
  3. Afegir l'ametlla a poc a poc i anem remenant amb una cullera de fusta, fins aconseguir una barreja homogènia.
  4. El posarem al foc tot junt uns minuts, fins que comenci a fer oloreta ...
  5. Ara forraremos un motlle amb paper sulfuritzat i abocarem la barreja. Ho aixafarem bé i posarem un altre paper a sobre i un pes per premsar-lo.
  6. Deixar refredar i treure del motllo.
  7. Posar sucre sobre i cremar amb un bufador per les dues cares i ...

A gaudir dels moments dolços!

Bon Profit!




4 comentaris:

  1. No hi ha res com els torrons fets a casa, i aquest ha de ser boníssim!

    ResponElimina
  2. Que bo!! Una idea genial fer torrons artesans per Nadal!! Jo m'he aountat a un curs d'aquí a un parell de setmanes.

    Tens un premi al meu bloc! Passa a recollir-lo!

    http://carmetarusquilleta.blogspot.com.es/2012/12/un-premi-per-al-blog.html

    Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs a veure si en treus profit d'aquest curs!!! Ja ens en parlaras...
      I moltissimes gràcies pel premi!!! Ens fa molta il.lusió.
      Petons i gràcies.
      Lourdes

      Elimina