diumenge, 16 de desembre del 2012

Calamars farcits de peix

Ja fa dies que l'avia ens diu que tenim que fer calamars farcits, i avui ens hem decidit a fer-los, però aquest cop farcits de peix i no de carn com els fa sempre...
així que ens em arremangat i hem fet un plat...

  d'escàndol!!!


Comencem???

Els ingredients per a quatre persones son:

  • 12 calamars
  • 300 gr. de lluç net d'espines i pells.
  • 500 gr. de musclos
  • 500 gr. de xirles
  • 400 gr. de cues de gambes congelades.
  • 2 cebes
  • 4 tomàquets
  • 3 alls
  • julivert.
  • oli
  • farina blanca
  • escuradents
Arremanguem-nos i... som-hi doncs!!!
  1. Comencem per posar a bullir el lluç i un cop cuit el desfem amb les mans. Reservar.
  2. Desprès, posarem a fer al vapor els musclos i les xirles. Treiem les closques dels musclos i de la meitat de les xirles i reservem. També guardem el suc.
  3. Posem les gambes descongelades i salpebrades a la paella i un cop cuites les reservem .
  4. Mentre, netegem els calamars i deixem apart, les potes i les aletes, que tallarem petites i les passarem per la paella. Reservar.
  5. Ara ja podem fer un sofregit amb una ceba i dos tomàquets ratllats. Un cop fet,, afegir el lluç, les gambes els musclos la meitat de les xirles i les potetes i ales del calamar. Remenar uns minuts i deixar temperar.
  6. En una cassola fer un altre sofregit de ceba i tomàquet i afegir el suc de les xirles i els musclos
  7. Farcir els tubs de calamar amb l'ajut d'una cullera i sellar amb un escuradents.
  8. Passar cada tub per farina blanca, fregir lleugerament per tots costats i posar a cassola del sofregit.
  9. Coure una estona  i abocar-hi la resta de xirles i una picada d'alls i julivert.
  10. Deixar fer xup-xup i...
A llepar-se els dits!!!

Bon Profit!!!




10 comentaris:

  1. buuufffff!! peazo plat!!
    els calamars farcits estan boníssims! xo tb son una currada de plat!!
    ptns!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que donen feina... però el resultat val la pena!!!
      Ptns.
      Lourdes.

      Elimina
  2. Ja ja ja!! M'ha fet molt riure això de .... d'escàndol!! La veritat és que el calamar farcit és una passada, quan l'interior també porta animals de mar... com el vostre!! D'escàndol, sí! Dubto que en quedés per a mi... oi? He he. Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ajajajajja... doncs la veritat es que no en va quedar ni un!!!
      I la meva Marina es va enfadar per que no va poder repetir per sopar...
      Petonets .
      Lourdes.

      Elimina
  3. Els calamars farcits són una delícia! A casa sempre volen! No els hem provat mai amb farcit de peix ^^ Veient els resultats, crec que ho haurem de provar! :D

    Molts petons :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs nosaltres es la primera vegada que els hem fet... però t'aseguro que repetirem!!!
      Petons.
      Lourdes.

      Elimina
  4. Quina bona proposta !!!!!!! ....segur que estaven bonissims
    Petons

    ResponElimina
  5. vaya pinta tienen estos calamares ummmmmm. enhorabuena porque te han quedado genial. besotes.

    ResponElimina