dimarts, 25 de desembre de 2012

Sopa de galets amb mandonguilletes

I desprès de la nit de Nadal... arriba el Dia de Nadal!!!
I com diu la dita... "Pel Nadal, cada ovella al seu corral", i així ho hem fet nosaltres!!!
Tots plegats al voltant de la taula, gaudint d'una bona companyia i d'un bon àpat.
I aprofitant el fred de l'hivern... em fet una sopa de galets, amb aquest caldo de Nadal, caldo mes fort que el que es fa normalment i que ens ajuda a entrar en calor...

Comencem???

Els ingredients per aquest caldo de Nadal son:

  • 1 bon tros de costella de vedella
  • 1 bon tros de conill de vedella
  • 2 carcanades de pollastre
  • 1 cuixa de gallina
  • 6 ales de pollastre
  • 1 trosset de sagí
  • Un tros d'orella de porc
  • 1 tros de morro de porc
  • La meitat d'una pota de porc
  • Unes fulles d'api
  • 1 porro
  • 1 nap
  • 1 xirivia
  • 3 pastanagues
  • 1 tros de col
  • 6 patates
  • 1 os del genoll de vedella
  • 1 os de pernil
  • 2 ossos blancs salats
  • 25 gr. de galets de Nadal per persona
  • 350 gr. de salsitxa per fer les mandonguilletes
  • pa ratllat
  • ou
  • alls trinxats
  • julivert
  • farina blanca
Som-hi doncs... que això porta molta feina!!!
  1. Començarem per posar en una cassola, aigua al foc per que arranqui el bull.
  2. Mentre, rentarem, pelarem i tallarem les verdures i rentarem les carns.
  3. Quan arranqui el bull, l'aigua, posarem totes les carns i les deixarem bullir durant una hora u hora i mitja, fent xup xup.
  4. Posarem els ossos i les verdures i el deixarem bullir durant un altre hora u hora i mitja.
  5. Escórrer tot el caldo i si es vol es pot fer una segona bullida afegint mes aigua durant un altre hora.
  6. Barrejar tots els caldos i posar en una cassola.
Per fer les mandonguilletes: 
  1. Fer una pasta amb la carn de les salsitxes, els alls trinxats, l'ou i el julivert. Lligar-ho amb pa ratllat i fer mandonguilletes de la mida d'una "canica".
  2. Passar-les per farina blanca i bullir-les amb caldo.
Per fer la sopa de galets de Nadal:
  1. Bullir la pasta durant uns 15 minuts amb aigua, per estalviar caldo i desprès afegir-la al caldo bullent i coure tot plegat uns 5 minuts mes. Afegir les mandonguilletes i...
A gaudir del Nadal!!!

Bon Profit!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada