I com diu la dita... "Pel Nadal, cada ovella al seu corral", i així ho hem fet nosaltres!!!
Tots plegats al voltant de la taula, gaudint d'una bona companyia i d'un bon àpat.
I aprofitant el fred de l'hivern... em fet una sopa de galets, amb aquest caldo de Nadal, caldo mes fort que el que es fa normalment i que ens ajuda a entrar en calor...
Comencem???
Els ingredients per aquest caldo de Nadal son:
- 1 bon tros de costella de vedella
- 1 bon tros de conill de vedella
- 2 carcanades de pollastre
- 1 cuixa de gallina
- 6 ales de pollastre
- 1 trosset de sagí
- Un tros d'orella de porc
- 1 tros de morro de porc
- La meitat d'una pota de porc
- Unes fulles d'api
- 1 porro
- 1 nap
- 1 xirivia
- 3 pastanagues
- 1 tros de col
- 6 patates
- 1 os del genoll de vedella
- 1 os de pernil
- 2 ossos blancs salats
- 25 gr. de galets de Nadal per persona
- 350 gr. de salsitxa per fer les mandonguilletes
- pa ratllat
- ou
- alls trinxats
- julivert
- farina blanca
Som-hi doncs... que això porta molta feina!!!
- Començarem per posar en una cassola, aigua al foc per que arranqui el bull.
- Mentre, rentarem, pelarem i tallarem les verdures i rentarem les carns.
- Quan arranqui el bull, l'aigua, posarem totes les carns i les deixarem bullir durant una hora u hora i mitja, fent xup xup.
- Posarem els ossos i les verdures i el deixarem bullir durant un altre hora u hora i mitja.
- Escórrer tot el caldo i si es vol es pot fer una segona bullida afegint mes aigua durant un altre hora.
- Barrejar tots els caldos i posar en una cassola.
Per fer les mandonguilletes:
- Fer una pasta amb la carn de les salsitxes, els alls trinxats, l'ou i el julivert. Lligar-ho amb pa ratllat i fer mandonguilletes de la mida d'una "canica".
- Passar-les per farina blanca i bullir-les amb caldo.
- Bullir la pasta durant uns 15 minuts amb aigua, per estalviar caldo i desprès afegir-la al caldo bullent i coure tot plegat uns 5 minuts mes. Afegir les mandonguilletes i...
A gaudir del Nadal!!!
Bon Profit!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada