divendres, 14 de setembre del 2012

Carquinyolis de xocolata


I ja tornem amb la Recepta del 15, i aquest mes els nostres amics de Xocolata Desfeta i Els fogons de la Bordeta ens proposen com a ingredient la xocolata!!!
I buscant i rebuscant per les estanteries de casa vaig trobar "El libro de oro del chocolate" i una de les seves receptes eren la versió italiana d'uns carquinyolis de xocolata, i jo, com sempre, la he adaptat una miqueta, i aquí els tenim!!!
I aprofitant que avui es el meu aniversari... doncs farem unes postres ben dolces!!!

Comencem???

Els ingredients per uns 40 carquinyolis son:
  • 200 gr. de farina blanca
  • 125 gr. d’ametlles
  • 1 culleradeta de cafè soluble
  • 10 gr. de mantega a temperatura ambient
  • 75 gr. de colacao
  • 1 culleradeta i 1/2 de llevat de panaderia
  • 3 ous grans a temperatura ambient
  • 200 gr. de sucre 
  • 1/2 culleradeta de sucre avainillat
  • 60 gr. de xocolata fondant ratllat
  • 1 pessic de sal
Som-hi doncs!!!

  1. Tamisar el colacao, la farina, el llevat, el cafè i la sal amb un colador de malla metàl·lica fina.
  2. Batre l'ou, la mantega, el sucre avainillat i el sucre amb les varilles fins obtenir una massa blanquinosa i esponjosa.
  3. Afegir els ingredients tamisats, les ametlles i la xocolata a la barreja d'ous i treballar amb una espàtula de fusta fins aconseguir una pasta dura.
  4. Dividir la massa en dues parts, i posar a la safata del forn a sobre d'un paper sulfuritzat, deixant entre els dos una distància de 5 cm. Enfornar uns 30 minuts a 170º dalt i baix o fins que la massa estigui dura al tacte.
  5. Retirar la safata del forn i deixar refredar durant 15 minuts
  6. Tallar la massa amb un gabinet de serreta a llesques d'un dit de gruix i disposar-les damunt la rejilla del forn amb paper sulfuritzat.
  7. Tornar a coure de 15 a 20 minuts o fins que quedin torrats, a la mateixa temperatura i alçada dins el forn.
  8. Retirar del forn i deixar refredar els carquinyolis damunt la rejilla.
I... a gaudir d'aquest postre tan tipic!!!

Bon Profit!!!









8 comentaris:

  1. Mmmm quina pinta fan els teus carquinyolis, bona proposta, felicitats.
    Petonets

    ResponElimina
  2. PER MOLTS ANYS!!!!!!! I.... quina pinta, els carquinyolis!!!!

    Una abraçada,
    Assumpció

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes Gracies Assumpció!!!! i estan bonissims....

      Petonets♥

      Elimina
  3. Ooooh, una molt bona proposta! Han de quedar boníssims!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies Sandra!!!! prova de fer-los i et quedaràs de "pedra" ajajajajaj
      Petonets i fins aviat!!!

      Elimina
  4. Molt bona proposta ! Ideal per acompanyar l'horta del cafè! Enhorabona!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Huyyyyy... perdona pero no t'havia vist encara!!!! Doncs si... es una bona proposta per l'hora del cafe... Jejejejjejejeje
      Moltissimes gracies per visitar-me!!!

      Petonets i fins aviat ♥

      Lourdes.

      Elimina