Per Nadals, ens feia uns plats boníssims i aquest any l'hem volgut recordar tot fent aquesta "sopa bruta de peix"...
Vaja nom per una sopa... no???... I per que "sopa bruta"????
Doncs per que esta plena de trossos de peix i gambetes... i encara ens varem deixar l'ou dur tallat... però us puc dir que era una sopa que encisava...
Comencem???
Els ingredients per a 8 persones son:
- 1 kg. de peix sopa (escorpora, cap de rap, cintes...)
- 500 g. de cloïsses
- El suc de bullir cloïsses
- 500 g. de lluç
- 500 g. de cues de gambes
- 2 l. aigua
- 3 ous durs
- all
- julivert
- sal
- pebre
- 200 g. de fideus primets
- un tomàquet
- una branca d'api
- un porro
Anem per feina... que segur que en porta!!!
- Posem a bullir en l'aigua, el peix per sopa, l'api, el porro, alls, julivert i el tomàquet durant una mitja hora. Colar i reservar.
- Obrir les cloïsses al vapor. Reservar.
- Bullir les cues de gambes i tallar-les a trossos. Reservar.
- Bullir el lluç, netejar d'espines, esmicolar i reservar.
- Posar el caldo de peix a l'olla junt amb el suc de les cloïsses i quan arrenqui el bull afegir els fideus prims, remenar i quan torni a arrancar el bull, afegir les gambes, les cloïsses sense closca i el lluç.
- Deixar bullir uns 5 minuts, rectificar de sal
- A l'hora de servir, posar per sobre uns tallets d'ou dur i...
A gaudir d'aquesta sopa encisadora de la Pilar!!!
Bon Profit!!!
Nosaltres ens vam descuidar de posar l'ou dur... |
... però estava igual de bona!!! |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada