dijous, 17 de gener de 2013

Sopa bruta de peix

L'entrada d'avui es un altre "plat estrella" de la nostra amiga Pilar...
Per Nadals, ens feia uns plats boníssims i aquest any l'hem volgut recordar tot fent aquesta "sopa bruta de peix"...
Vaja nom per una sopa... no???...  I per que "sopa bruta"????
Doncs per que esta plena de trossos de peix i gambetes... i encara ens varem deixar l'ou dur tallat... però us puc dir que era una sopa que encisava...

Comencem???

Els ingredients per a 8 persones son:

  • 1 kg. de peix sopa (escorpora, cap de rap, cintes...)
  • 500 g. de cloïsses
  • El suc de bullir cloïsses
  • 500 g. de lluç
  • 500 g. de cues de gambes
  • 2 l. aigua
  • 3 ous durs
  • all
  • julivert 
  • sal
  • pebre
  • 200 g. de fideus primets
  • un tomàquet
  • una branca d'api
  • un porro
Anem per feina... que segur que en porta!!!
  1. Posem a bullir en l'aigua, el peix per sopa, l'api, el porro, alls, julivert i el tomàquet durant una mitja hora. Colar i reservar.
  2. Obrir les cloïsses al vapor. Reservar.
  3. Bullir les cues de gambes i tallar-les a trossos. Reservar.
  4. Bullir el lluç, netejar d'espines, esmicolar i reservar.
  5. Posar el caldo de peix a l'olla junt amb el suc de les cloïsses i quan arrenqui el bull afegir els fideus prims, remenar i quan torni a arrancar el bull, afegir les gambes, les cloïsses sense closca i el lluç. 
  6. Deixar bullir uns 5 minuts, rectificar de sal
  7. A l'hora de servir, posar per sobre uns tallets d'ou dur i... 
A gaudir d'aquesta sopa encisadora de la Pilar!!!

Bon Profit!!!

Nosaltres ens vam descuidar de posar l'ou dur...
... però estava igual de bona!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada