diumenge, 20 de gener de 2013

Coca de llardons

Avui menjarem una paella d'aquelles que triomfen a casa, i de postres farem una coca de llardons que ens agraden a tots... i encara que no es Dijous Gras, ja tenim ganes de menjar-ne!!!

Comencem???

Els ingredients per una bona coca son:

  • 2 plaques de massa de full fresca
  • 200 g. de llardons esmicolats
  • 120 g. de sucre
  • Un bon grapat de pinyons
  • Ou batut
  • farina

Anem per feina!!!

  1. Per començar, espolsarem el marbre amb farina i posarem la massa de full a sobre, li passarem el corró fins a fer una capa fina i la posem a sobre d'un paper sulfuritzat.
  2. Posem a sobre la meitat dels llardons.
  3. Posem l'altre massa de full a sobre del marbre, la estirem ben fina amb l'ajut del corró i la posem a sobre dels llardons.
  4. Posem la resta de llardons i retallem les vores per fer una coca mes rectangular.
  5. Aquests retalls,els amassem, i els tornem a estirar amb el corró, per que quedi un altre capa ben primeta.
  6. Posar a sobre de la segona capa de llardons, fer un cordó tot al voltant i pintar amb ou batut
  7. Posar a sobre els pinyons i una bona capa de sucre. 
  8. Enfornar a 210° fins que estigui ben daurada i...

A gaudir del diumenge!!!

Bon Profit!!!




4 comentaris:

  1. Una de les coques tradicionals més bones!!!
    MMMMmmm....ja tenim aquí el Carnaval!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. M'encanta especialment la coca de llardons! i és ben facileta de fer!
    Jo també l'associo més al Dijous gras i a la Quaresma, però sempre em vindria de gust!
    ptns!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs animat i fes-la!!!
      Per qualsevol diumenge quedes com una reina!!! ajajajajaj
      Ptns i bon profit!!!
      Lourdes.

      Elimina