dimarts, 8 de gener de 2013

Galets farcits d'espinacs amb panses i pinyons



Bon dia!!!  Avui ens hem llevat inspirats, i hem decidit començar a fer cuina d'aprofitament.
I que podríem aprofitar avui, que ens hagi sobrat dels nadals???
Doncs, hem trobat pel calaix de la dispensa, una caixa de galets de nadals, un paquet de panses i un altre de pinyons, que ens van sobrar de fer el pollastre rostit i ens hem decidit per aquesta recepta.
D'altra banda, l'Antonella de La pasta als catalans, fa una dies, va explicar una recepta de galets farcits i va explicar els temps de cocció, i puc dir que te tota la raó. Per posar la pasta al forn a gratinar, s'han de coure molt al dente, fins hi tot la meitat de temps del que posen a les instruccions de la pasta. En aquest cas, la pasta posava que s'havia de coure uns 17 minuts i jo la vaig coure 10 minuts i alguns galets s'hem van trencar... però puc dir que encara i així van quedar de luxe!!!

Comencem???

Els ingredients per a 4 persones son:

  • 60 galets de nadals
  • 1 bon grapat de pinyons
  • 1 bon grapat de panses sense llavors
  • 500 gr. d'espinacs frescos
  • 3 alls trinxats
  • Oli
  • Sal
  • Salsa beixamel
  • formatge de cabra curat i ratllat

Ara si... anem per feina!!!


  1. Primer de tot, posarem a bullir la pasta en aigua abundant i sal durant 10 minuts. Escórrer i reservar.
  2. Mentres tant, en una paella posarem a sofregir els alls, amb les panses i els pinyons, afegir els espinacs  i remoure fins que estiguin ben sofregits.
  3. Ara es el moments d'agafar una cullereta i començar a farcit els galets, amb molta cura de que no es trenquin. Posar-los en una safata i reservar.
  4. Cobrir-ho tot amb una beixamel i empolsinar per sobre formatge ratllat.
  5. Gratinar i... 
A somniar en els pròxims nadals!!!

Bon Profit!!!


6 comentaris:

  1. Mira si s'en poden fer de galets farcits! D'aquests no n'he fet mai.
    Els provarè!
    Molts records

    ResponElimina
    Respostes
    1. Així ho espero, ja m'ho explicaras!!! i moltes gràcies pels teus consells per coure la pasta!!!
      Ptns
      Lourdes

      Elimina
  2. Aquests...segur que els provo de fer!! Quina bona pinta!!!!
    Feliç 2013!!!!
    Salut!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Digues que si Olga!!! son bonissims!!!
      Gracies i sobre tot... salut!!!
      Ptns
      Lourdes.

      Elimina
  3. Molt bona pinta, no sé perquè no tinc costum d'utilitzar els galets a altres llocs on no sigui la sopa. petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi em passaava el mateix, peró em van començar a parlar de farcir-los i m'he animat a fer-los...
      Espero que t'animis tu també!!!
      Ptns
      Lourdes.

      Elimina