Bon dia!!! Avui ens hem llevat inspirats, i hem decidit començar a fer cuina d'aprofitament.
I que podríem aprofitar avui, que ens hagi sobrat dels nadals???
Doncs, hem trobat pel calaix de la dispensa, una caixa de galets de nadals, un paquet de panses i un altre de pinyons, que ens van sobrar de fer el pollastre rostit i ens hem decidit per aquesta recepta.
D'altra banda, l'Antonella de La pasta als catalans, fa una dies, va explicar una recepta de galets farcits i va explicar els temps de cocció, i puc dir que te tota la raó. Per posar la pasta al forn a gratinar, s'han de coure molt al dente, fins hi tot la meitat de temps del que posen a les instruccions de la pasta. En aquest cas, la pasta posava que s'havia de coure uns 17 minuts i jo la vaig coure 10 minuts i alguns galets s'hem van trencar... però puc dir que encara i així van quedar de luxe!!!
Comencem???
Els ingredients per a 4 persones son:
- 60 galets de nadals
- 1 bon grapat de pinyons
- 1 bon grapat de panses sense llavors
- 500 gr. d'espinacs frescos
- 3 alls trinxats
- Oli
- Sal
- Salsa beixamel
- formatge de cabra curat i ratllat
Ara si... anem per feina!!!
- Primer de tot, posarem a bullir la pasta en aigua abundant i sal durant 10 minuts. Escórrer i reservar.
- Mentres tant, en una paella posarem a sofregir els alls, amb les panses i els pinyons, afegir els espinacs i remoure fins que estiguin ben sofregits.
- Ara es el moments d'agafar una cullereta i començar a farcit els galets, amb molta cura de que no es trenquin. Posar-los en una safata i reservar.
- Cobrir-ho tot amb una beixamel i empolsinar per sobre formatge ratllat.
- Gratinar i...
Bon Profit!!!
Mira si s'en poden fer de galets farcits! D'aquests no n'he fet mai.
ResponEliminaEls provarè!
Molts records
Així ho espero, ja m'ho explicaras!!! i moltes gràcies pels teus consells per coure la pasta!!!
EliminaPtns
Lourdes
Aquests...segur que els provo de fer!! Quina bona pinta!!!!
ResponEliminaFeliç 2013!!!!
Salut!
Olga
Digues que si Olga!!! son bonissims!!!
EliminaGracies i sobre tot... salut!!!
Ptns
Lourdes.
Molt bona pinta, no sé perquè no tinc costum d'utilitzar els galets a altres llocs on no sigui la sopa. petons!
ResponEliminaA mi em passaava el mateix, peró em van començar a parlar de farcir-los i m'he animat a fer-los...
EliminaEspero que t'animis tu també!!!
Ptns
Lourdes.