diumenge, 17 de febrer de 2013

Fideuà

La recepta d'avui em te el cor robat, i no tant sols per lo fàcil que es de fer, sinó, per que te tots els gustos del mon... 
Te un increïble gust a mar que em transporta al meu poble, a les passejades a la vora del mar, un flaire a peix i algues que es respira al Passeig de la Ribera...


Es un viatge virtual al meu estimat Sitges...


Comencem i anem a Sitges???

Els ingredients per a 4 persones son:
  • 8 gambes
  • 15 cullerots de brou de peix
  • Oli
  • sal 
  • grans de pebre
  • 4 alls
  • 1 ceba ratllada
  • 3 tomàquets ratllats
  • 200 g. d'anelles de calamar
  • 1 sípia neta i trocejada
  • 350 g. de cloïsses depurades amb aigua i sal
  • 500 g. de musclos
  • 500 g. de fideus del nº 4
Doncs anem-hi!!!
  1. Bullir, amb poca aigua i uns grans de pebre, la sípia fins que estigui tendra.
  2. Obrir les cloïsses al vapor i reservar.
  3. Obrir els musclos al vapor i reservar.
  4. A la paella, sofregir lleugerament el calamar. Abocar-hi la ceba i fregir fins que estigui daurada i per ultim abocar-hi el tomàquet i deixar coure. Reservar.
  5. Tot seguit, fregir les gambes amb oli i sal i reservar.
  6. En el mateix oli, fregir els alls trencats i marejar-los fins que deixin tot el seu aroma al oli, retirar-los i afegir els fideus i sofregir-los fins que estiguin rossos.
  7. Afegir el sofregit i remenar-ho tot plegat.
  8. Afegir l'aigua de les cloises, l'aigua dels musclos i el brou de peix calent, deixar bullir tot plegat uns minuts.
  9. Posar per sobre les gambes, els musclos i les cloises, deixar acabar de coure tot plegat i...
Ja tenim aquí la fideuà del meu cor!!!

Bon Profit!!!



Per gentilesa de Sitges Press
https://www.facebook.com/sitges.press



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada