La recepta d'avui em te el cor robat, i no tant sols per lo fàcil que es de fer, sinó, per que te tots els gustos del mon...
Te un increïble gust a mar que em transporta al meu poble, a les passejades a la vora del mar, un flaire a peix i algues que es respira al Passeig de la Ribera...
Es un viatge virtual al meu estimat Sitges...
Comencem i anem a Sitges???
Els ingredients per a 4 persones son:
- 8 gambes
- 15 cullerots de brou de peix
- Oli
- sal
- grans de pebre
- 4 alls
- 1 ceba ratllada
- 3 tomàquets ratllats
- 200 g. d'anelles de calamar
- 1 sípia neta i trocejada
- 350 g. de cloïsses depurades amb aigua i sal
- 500 g. de musclos
- 500 g. de fideus del nº 4
Doncs anem-hi!!!
- Bullir, amb poca aigua i uns grans de pebre, la sípia fins que estigui tendra.
- Obrir les cloïsses al vapor i reservar.
- Obrir els musclos al vapor i reservar.
- A la paella, sofregir lleugerament el calamar. Abocar-hi la ceba i fregir fins que estigui daurada i per ultim abocar-hi el tomàquet i deixar coure. Reservar.
- Tot seguit, fregir les gambes amb oli i sal i reservar.
- En el mateix oli, fregir els alls trencats i marejar-los fins que deixin tot el seu aroma al oli, retirar-los i afegir els fideus i sofregir-los fins que estiguin rossos.
- Afegir el sofregit i remenar-ho tot plegat.
- Afegir l'aigua de les cloises, l'aigua dels musclos i el brou de peix calent, deixar bullir tot plegat uns minuts.
- Posar per sobre les gambes, els musclos i les cloises, deixar acabar de coure tot plegat i...
Ja tenim aquí la fideuà del meu cor!!!
Bon Profit!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada