L'avia Nuri, sempre explica, que la seva avia, feia tot sovint aquest plat d'avui... fet amb productes de l'hort i un bacallà que arribava de les mans de comerciants ambulants, que anaven de poble en poble, tot seguint una ruta ja coneguda...
I avui l'avia l'ha volgut fer... però amb una mica mes de festivitat!!!
Comencem???
Els ingredients que necessitarem per a 4 racions son:
- 1 kg. de bacallà esqueixat i dessalat
- 8 gambes
- 250 g. de rossellones
- 1 pebrot vermell tallat a daus
- 1 pebrot verd tallat a daus
- 1 ceba grossa tallada a daus
- 5 tomàquets de pera pelats i tallats a daus
- 3 alls
- sal
- pebre
- oli
Anem al lio...
- Per començar, escorrerem el bacallà i el sofregirem amb oli, veurem que treu aigua i ho reservarem tot plegat.
- Desprès, començarem a sofregir les verdures, en aquest ordre: ceba i alls, pebrot vermell, pebrot verd i tomàquets. Ho salpebrem.
- Afegir el bacallà amb el suc que ha deixat anar i deixar fer xup-xup.
- Mentrestant, obrir les rossellones al vapor i fregir les gambes.
- Abocar-ho tot al guisat de bacallà, deixar fer una mica mes de xup-xup i...
A gaudir de la cuina de les nostres avies!!!
Bon Profit!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada