dijous, 27 de desembre de 2012

Truita de tonyina

I desprès dels excessos d'aquests dies... toca tornar a la normalitat.
I amb aquesta truiteta farcida de tonyina, i una amanideta ja farem prou per sopar!!!
Comencem???
Els ingredients per a una truita son:
  • 2 ous
  • una llauneta de tonyina en oli d'oliva
  • sal
  • pebre
Anem per feina...
  1. Escórrer una petita part de l'oli de la tonyina en una paella i posar a escalfar a foc lent.
  2. Mentre s'acaba de escórrer la tonyina, batre els ous amb un pessic de sal i pebre i abocar-los a la paella.
  3. Quan ja esta una mica quallada, afegir la tonyina, embolicar la truita i...
A fer una mica de bondat!!!

Bon Profit!!!





dimecres, 26 de desembre de 2012

Torró de Lacasitos

I per acabar de gaudir de la festa avui hem preparat un altre torró de xocolata!!!
Comencem???
Els ingredients per una bona teula de torró son:

  • 300 gr de xocolata amb llet
  • 50 gr. de mantega de porc
  • 120 gr. de lacasitos
Som-hi doncs!!!
  1. Fondrem el xocolata amb la mantega al microones.
  2. Afegirem els lacasitos i ho remenarem
  3. Ho posem tot al motlle i ho posem a refredar a la nevera.
  4. Desmotllem i...
A gaudir dels moments dolços!!!

Bon Profit!!!


Els Canalons de l'Avia Nuri

I com cada Sant Esteve, tornen a casa els canalons de l'Avia Nuri... i ho dic així, per que amb la feinada que donen... nomes ens els fa un cop al any!!! Però, val la pena esperar... per que li surten tant bons...

Així doncs... anem per feina!!!
Els ingredients per a  4 safates de canalons son:

  • 4 Caixes de canalons
  • 500 gr. de carn de porc a daus
  • 500 gr. de carn de vedella per estofar
  • 2 pits de pollastre rostit i triat
  • 2 cervells de vedella o xai bullits
  • 10 fetges de pollastre fregits
  • les restes de la carn d'olla del caldo de Nadal
  • 2 fulles de llorer
  • 2 cebes tallades a juliana
  • 5 ó 6 tomàquets pelats i trossejats
  • una mica de beixamel molt espesa per lligar tot el farcit dels canalons.
  • 1 llauneta de foie gras "Mina"
  • aigua 
  • sal
  • llet
  • farina
  • nou moscada
  • pebre
  • formatge ratllat
  • mantega
I desprès d'aquesta llista interminable d'ingredients... Som-hi doncs!!!

  1. En una cassola, posar la carn de porc i la de vedella salpebrada, a fregir fins que estigui ben daurada, afegir la ceba i daurar-la be. Ara afegir el tomàquet i deixar acabar de coure.
  2. Tot seguit afegir el pollastre rostit i les restes de la carn d'olla i deixar coure una estona mes.
  3. Afegir els fetges i deixar coure uns 50 minuts mes a foc mig.
  4. Ara afegir els cervells, remenar i apagar el foc.
  5. Passar tota la carn amb el suc per la picadora i si ens queda molt sec, afegir una beixamel espesa junt amb una llauneta de foie gras "Mina". Remoure. i reservar.
  6. Ara farem una beixamel amb la llet, el llorer, la nou moscada el pebre i la farina. Reservem
  7. Posar l'olla amb aigua al foc i coure les plaques de canalons.
  8. Posar-los en aigua freda i passar-los a sobre un drap al marbre de la cuina, anar posant una cullerada de farcit a sobre cada placa i enrotllar-los.
  9. Sucar la safata del forn amb mantega.
  10. Posar-los a la safata de forn i afegir la beixamel.
  11. Posar-hi formatge ratllat a sobre i uns tallets de mantega. Gratinar i...
A gaudir dels canalons de l'Avia Nuri!!!

Bon Profit i Feliç Sant Esteve!!!






Els aperitius del dia de Sant Esteve!!!

El dia desprès de Nadal es Sant Esteve i antigament també era festa per que obligava a tornar a tothom des de el mas pairal a casa seva a peu... . i com diu la dita popular "Per Nadal cada ovella al seu corral i Per Sant Esteve cada ovella a casa seva".
A Catalunya és tradicional menjar canelons de primer i pollastre farcit o tall rodó de segon. I de postres sempre cauen neules, torrons i altres llaminadures... però nosaltres amb els canalons i l'aperitiu em sembla que ja farem prou!!!
També existeix la tradició de que els mes petits de la casa diguin el poema de Nadal pujats a dalt d'una cadira i si agrada a tothom rebran uns calerons de propina!!!

Com que soc tant petitet
i no se que us puc dir
Us dessitjo Bones Festes
I visca la mare que us va parir!!!

Així, doncs... passem a explicar els aperitius d'avui...



2.- Rotllets de paté de canard amb ceba caramel.litzada amb ceps i trufa
Som-hi doncs!!!
  1. Sucar la placa de pa amb el paté i posar a sobre la ceba i la trufa.
  2. Enrotllar i tallar a trossos d'un dit de gruix.




3.- Montadito de formatge de cabra i tomàquet xerry
  • llesques de baguet torrades
  • formatge de rulo de cabra mini
  • tomàquets xerry
Comencem...
  1. Posar a sobre de cada llesca un tall de formatge i posar a gratinar.
  2. Posar mig tomàquet i servir









I acabem de gaudir de la festa!!!

Bon Profit i Feliç Sant Esteve!!!

dimarts, 25 de desembre de 2012

Piruletes de formatge

Un altre dels aperitius estrella de casa, son aquestes piruletes de formatge... que son tan fàcils de fer que fins la canalla s'apunten a fer-les!!!
Apa doncs, som-hi!!!
Els ingredients per les piruletes son:

  • 1 bossa de formatge ratllat als tres formatges
  • 10 pals de broquetes
Comencem???

  1. Posar a la safata del forn una fulla de paper sulfuritzat.
  2. Posar muntanyetes de formatge i a sobre un pal de broqueta.
  3. Tornar a posar un altre muntanyeta a sobre de cada pal i posar al forn fins que estigui tot el formatge desfet i una mica torradet.
  4. Treure del forn, deixar refredar, desenganxar del paper amb molta cura, per que no es trenquin i...
A llepar-se els dits!!!

Bon Profit!!!

Ostres

Un dels aperitius estrella de casa... son les ostres!!! i no per que ens agradin a tots... sinó per que son l'aperitiu preferit d'en Robert i nomes els hi compro per Nadal...
Així que ell mateix se les prepara...
Som-hi doncs!!!
Els ingredients son:

  • Una dotzena d'ostres flor de Galícia
  • 1 Llimona
Anem per feina!!!
  1. En Robert, agafa l'obridor de ostres i els hi clava per un lateral, fins el fons.
  2. Fa un moviment de vaivens i les obre, les desenganxa de la closca i els hi tira un bon raig de suc de llimona i...
Xarrupa, que bessa!!!

Bon Profit!!!


Pollastre rostit de l'avia Nuri

Desprès del caldo de Nadal, ens arriba el pollastre... ben rostidet i acompanyat d'unes prunes i uns pinyonets... que resuciten a tots els àngels que ens ronden cada dia!!!

I com que encara no ha nascut cap pollastre amb 3 cuixes, nosaltres, en comptes d'un pollastre sencer, comprem cuixes amb contra cuixa...

Som-hi doncs...

Els ingredients per a 4 persones son:
  • 1 pollastre tallat a octaus o 4 cuixes de pollastre amb contra cuixa tallades per la meitat.
  • 2 tomàquets
  • 2 cebes de Figueres
  • un grapat de pinyons
  • un grapat de prunes
  • un got petit de Malvasia de l'Hospital de Sitges
  • oli
  • sal
  • pebre
  • una cabessa d'alls
  • llorer
Embolica que ve fort!!!
  1. Posar a remull les prunes i els pinyons dins de la Malvasia
  2. Salpebrar el pollastre i sofregir-lo en una paella a foc mig. Posar a la cassola.
  3. Afegir el tomàquet trossejat i la ceba tallada a juliana a la cassola i deixar coure les verdures amb el pollastre, el llorer i els alls durant uns 35 ó 40 minuts.
  4. Afegir La Malvasia i deixar coure uns 40 minuts mes.
  5. Per ultim afegir les prunes i els pinyons, tornar a fer una mica de xup xup uns 10 minutets i...
A gaudir del dinar de Nadal!!!

Bon Profit!!!






Sopa de galets amb mandonguilletes

I desprès de la nit de Nadal... arriba el Dia de Nadal!!!
I com diu la dita... "Pel Nadal, cada ovella al seu corral", i així ho hem fet nosaltres!!!
Tots plegats al voltant de la taula, gaudint d'una bona companyia i d'un bon àpat.
I aprofitant el fred de l'hivern... em fet una sopa de galets, amb aquest caldo de Nadal, caldo mes fort que el que es fa normalment i que ens ajuda a entrar en calor...

Comencem???

Els ingredients per aquest caldo de Nadal son:

  • 1 bon tros de costella de vedella
  • 1 bon tros de conill de vedella
  • 2 carcanades de pollastre
  • 1 cuixa de gallina
  • 6 ales de pollastre
  • 1 trosset de sagí
  • Un tros d'orella de porc
  • 1 tros de morro de porc
  • La meitat d'una pota de porc
  • Unes fulles d'api
  • 1 porro
  • 1 nap
  • 1 xirivia
  • 3 pastanagues
  • 1 tros de col
  • 6 patates
  • 1 os del genoll de vedella
  • 1 os de pernil
  • 2 ossos blancs salats
  • 25 gr. de galets de Nadal per persona
  • 350 gr. de salsitxa per fer les mandonguilletes
  • pa ratllat
  • ou
  • alls trinxats
  • julivert
  • farina blanca
Som-hi doncs... que això porta molta feina!!!
  1. Començarem per posar en una cassola, aigua al foc per que arranqui el bull.
  2. Mentre, rentarem, pelarem i tallarem les verdures i rentarem les carns.
  3. Quan arranqui el bull, l'aigua, posarem totes les carns i les deixarem bullir durant una hora u hora i mitja, fent xup xup.
  4. Posarem els ossos i les verdures i el deixarem bullir durant un altre hora u hora i mitja.
  5. Escórrer tot el caldo i si es vol es pot fer una segona bullida afegint mes aigua durant un altre hora.
  6. Barrejar tots els caldos i posar en una cassola.
Per fer les mandonguilletes: 
  1. Fer una pasta amb la carn de les salsitxes, els alls trinxats, l'ou i el julivert. Lligar-ho amb pa ratllat i fer mandonguilletes de la mida d'una "canica".
  2. Passar-les per farina blanca i bullir-les amb caldo.
Per fer la sopa de galets de Nadal:
  1. Bullir la pasta durant uns 15 minuts amb aigua, per estalviar caldo i desprès afegir-la al caldo bullent i coure tot plegat uns 5 minuts mes. Afegir les mandonguilletes i...
A gaudir del Nadal!!!

Bon Profit!!!



Costelletes de cabrit arrebossades

I ja està aquí el Nadal!!!
Nit de joia i d'amor... com diria la cançó...


Panses i figues
Nous i olives
Panses i figues
i mel i mató ♪♫♪♫


D'ajuntar a tota la família al voltant de la taula... i fer una d'aquelles sobretaules interminables, que s'ajunten el dinar amb el sopar...
De fer cagar el Tió... de menjar neules i torrons!!!... d'anar a missa del gall a les 12 de la nit i a la tornada menjar xocolata desfeta amb melindros,...
De fer aquells plats que no fem normalment la resta de l'any... com aquestes costelletes tant cruixents per fora i tendres per dins!!!

Comencem???

Els ingredients per a 4 persones son:

  • 28 costelletes de cabrit
  • 2 ous
  • oli
  • sal
  • pa ratllat
Anem per feina!!!
  1. Posem l'oli a la paella al foc, i mentre, batem els ous.
  2. Salem les costelletes i les passem per l'ou batut, les enfarinem amb el pa ratllat i les fregim al gust.
  3. Posar a sobre de paper absorbent i...
A menjar ben calentetes!!!

Bon Nadal i bon profit!!!


dijous, 20 de desembre de 2012

Wishlist A merry Xmas

L'entrada d'avui la he vist a un blog i he pensat... perquè no??? Apa doncs apuntem-nos!!!

Doncs resulta, que l'FNAC fa un sorteig per bloggers molt senzill i he decidit de participar-hi.

El sorteig va dirigit a tota persona que tingui un blog i consisteix en fer una llista de desitjos (Wishlist)... desitjos que apareixen a la seva web i que no superin els 2013 € i publicar-ho al blog i aquí està la meva llista, que si ens toques... quins Reis mes macos tindríem!!!

Apa doncs... Anem per feina...

LA MEVA WISHLIST ES...
  1. Sony Vaio SVE1512Y1ES color plata per la meva parella, perquè pugui treballar amb tranquilitat amb el seu programa de pressupostos, que val 899 €                                
  2. PlanB!. Termas per desconectar de la realitat amb la meva parella durant un parell de dies, per un valor de 49,90 €                                                                                    
  3. Nintendo 3DS Blanca + Super Mario 3D Land pel meu pel roig petit, perquè jugui amb el Mario, i val 199,95 €                                                                                           
  4. Nokia Lumia 900 Blanco per mi, per renovar la càmera que porta inclosa i poder fer unes fotos mes xules pel blog, per un valor de 575 €                                                    
  5. Kenwood Heladera IM280 1.5L. Blanca per l'Avia Nuri, perquè es refresqui durant tot l'estiu i la resta de l'any també i que val 66,90 €                                              
  6. Un nuevo libro Electrónico Fnac Touch per la meva nena preciosa, per que segueixi fomentant aquest habit tant maco de la lectura i val 109.90 €                                          
  7. New Super Mario Bros 2 Nintendo 3DS, per completar el pack del meu pel roig, per un valor de 39,95 €                                                                                              
  8. Mejor Manolo per completar el regal de la meva nena preciosa per un valor de 9,49 €
  9. I per últim, Corpus del patrimonio culinario catalán per anar ampliant el blog i com no... comparar el receptari català amb la cuina de l'Avia Nuri!!!, per un import de 38 €

I tot això per un valor total de 1988,09 €

Que us sembla la selecció???

Doncs ara animeu-vos i apunteu-vos a la Wishlist a Merry Xmas de l'Fnac!!!

Bon Nadal a tothom!!!

diumenge, 16 de desembre de 2012

Calamars farcits de peix

Ja fa dies que l'avia ens diu que tenim que fer calamars farcits, i avui ens hem decidit a fer-los, però aquest cop farcits de peix i no de carn com els fa sempre...
així que ens em arremangat i hem fet un plat...

  d'escàndol!!!


Comencem???

Els ingredients per a quatre persones son:

  • 12 calamars
  • 300 gr. de lluç net d'espines i pells.
  • 500 gr. de musclos
  • 500 gr. de xirles
  • 400 gr. de cues de gambes congelades.
  • 2 cebes
  • 4 tomàquets
  • 3 alls
  • julivert.
  • oli
  • farina blanca
  • escuradents
Arremanguem-nos i... som-hi doncs!!!
  1. Comencem per posar a bullir el lluç i un cop cuit el desfem amb les mans. Reservar.
  2. Desprès, posarem a fer al vapor els musclos i les xirles. Treiem les closques dels musclos i de la meitat de les xirles i reservem. També guardem el suc.
  3. Posem les gambes descongelades i salpebrades a la paella i un cop cuites les reservem .
  4. Mentre, netegem els calamars i deixem apart, les potes i les aletes, que tallarem petites i les passarem per la paella. Reservar.
  5. Ara ja podem fer un sofregit amb una ceba i dos tomàquets ratllats. Un cop fet,, afegir el lluç, les gambes els musclos la meitat de les xirles i les potetes i ales del calamar. Remenar uns minuts i deixar temperar.
  6. En una cassola fer un altre sofregit de ceba i tomàquet i afegir el suc de les xirles i els musclos
  7. Farcir els tubs de calamar amb l'ajut d'una cullera i sellar amb un escuradents.
  8. Passar cada tub per farina blanca, fregir lleugerament per tots costats i posar a cassola del sofregit.
  9. Coure una estona  i abocar-hi la resta de xirles i una picada d'alls i julivert.
  10. Deixar fer xup-xup i...
A llepar-se els dits!!!

Bon Profit!!!




dimecres, 12 de desembre de 2012

Ous al plat

La recepta d'avui em transporta a la meva infantesa, quant el meu germà Xavi em va iniciar en les arts de la cuina i em feia fer de pinxe...
Ell, m'explicava com fer els àpats i a canvi, jo fregava els plats!!! Ajajajaja... quin intercanvi mes bo... no???

I un d'aquells intercanvis van ser aquests ous al plat, picantons i saborosos.

Comencem el intercanvi???

Els ingredients per a un plat son:

  • 1 o 2 ous ( a l gust de cadascú)
  • 4 cullerades de sofregit de ceba i tomàquet.
  • 150 gr. de pebrot escalivat
  • 50 gr. de xoriço picant
  • 3 talls de pernil dolç
  • 3 espàrrecs
  • un rajolí d'oli
  • sal.
Anem per feina...
  1. Posar al fons del plat un rajolí d'oli i a sobre el sofregit de ceba i tomàquet.
  2. Afegir el pebrot, el xoriço i el pernil dolç tallat petit. Remenar-ho tot.
  3. Afegir els espàrrecs i fer un forat per posar l'ou.
  4. Posar i salar l'ou i posar al forn a 200º fins que es qualli la clara d'ou i...
Ara... qui rentarà els plats???

Bon Profit!!!


dimarts, 11 de desembre de 2012

Pebrot escalivat

I seguint amb les brases... i avui hem fet uns pebrots i uns tomàquets escalivats .
I queden tan tendres i sucosos que acompanyats d'unes torrades sucades amb all i tomàquet i a sobre unes tires d'aquest pebrot i anxoves queden genials!!!

Anem per feina!!!

Els ingredients son:
  • 3 pebrots
  • 4 tomàquets
  • oli
  • sal
  • alls
  • anxoves
  • llesques de pa rodó
  • una bona brasa

Comencem???
  1. Primer de tot, posarem a cremar les graelles una estona i mentre, sucarem els pebrots i els tomàquets amb una mica d'oli.
  2. Posem els pebrots i els tomàquets a la graella i ho posem a sobre la brasa.
  3. Ho anem tombant de tant en tant, fins que la pell ens quedi negra i es comenci a desenganxar.
  4. Posem en una safata els pebrots i els tomàquets i ho tapem amb un drap de cuina una estona, fins que es refredi una mica.
  5. Pelem i fem tires amb el pebrot i el tomàquet el pelem i el tallem amb una tisora.
  6. Ara farem unes torrades de pa rodó i les refreguem amb l'all cru.
  7. Suquem una mica del tomàquet esmicolat i posem unes tires de pebrot a sobre.
  8. Salem lleugerament i ho amanim amb oli.
  9. Per ultim decorar amb uns filets d'anxova i...
A gaudir d'un bon menjar fet a la graella!!!


Bon Profit!!!




diumenge, 9 de desembre de 2012

Canapès variats pel Nadal (2)

Recordeu els reptes de Memòries d'una Cuinera i La Recepta del 15?
Doncs vet aquí, un altre entrada sobre canapès i aperitius que tenia amagada a la màniga!!!
Aquest cop els he fet al forn i de pas he aprofitat per fer d'altres cosetes per picar com aperitiu...

Us apunteu al gran aperitiu???

Vinga doncs... Comencem!!!

1. Dàtils amb bacon al forn 
  • Tires de bacon fumat
  • Dàtils sense os
  • Pals per broquetes
Enrotllar els dàtils amb el bacon i enfilar-los als pals de broqueta.
Posar-los al forn fins que estiguin daurats. Treure'ls-hi el pal i menjar calentets.



2.Dàtils amb plàtan:
  • Plàtan
  • Tires de bacon fumat 
  • Pals per broquetes
Tallar el plàtan a trossos de la mida d'un dàtil i enrotllar amb les tires de bacon.
Enfilar als pals de broqueta i posar al forn fins que estiguin daurats. Treure els pals i a menjar ben calentet.



3. Canapè de formatge fos amb poma i pebre de colors:
  • Formatge de bola cremós
  • Una poma ratllada
  • pebre de colors
  • llesques de pa de baguet torrades.
Posar la poma junt amb el formatge a fondre al microones, posar un polsim de sal i pebre de colors.
Posar una cullerada de farsa a sobre de cada llesca de pa i posar al forn a gratinar.
Menjar ben calentet.



4. Canapè de formatge amb ceba i maionesa:

  • Una ceba ratllada 
  • la mateixa quantitat de maionesa
  • el doble de formatge ratllat
  • Llesques de pa de baguet torrat
Fer una barreja amb la ceba la maionesa i el formatge i posar una cullerada a sobre de cada llesca de pa.
Posar al forn a gratinar i menjar ben calentet.

5. Canapè de melmelada de tomàquet i formatge de cabra:
  • Formatge de rulo de cabra
  • Melmelada de tomàquet
  • llesques de pa de baguet torrades.
Posar una cullerada de melmelada a sobre de cada llesca de pa i un tros de formatge a sobre.
Posar al forn fins que es fongui el formatge i servir ben calent.



6. Canapè de Salmó fumat:
  • Salmó fumat
  • Mantega
  • Llesques de pa de baguet torrades.

Untar les llesques de pa amb la mantega i posar a sobre un tros de salmó.




I ara ja sols ens falta posar la gana!!!

Bon Profit!!!

dissabte, 8 de desembre de 2012

Els primers calçots de la temporada...

Aquest cap de setmana hem tingut visites i avui, encara que es festiu, hi ha hagut mercat. I em aprofitat per anar a donar una volteta amb molta tranquil.litat!!!
Hem comprat pijames, sabatilles, gorres, guants, bufandes... i de pas...

Dos menats de CALÇOTS!!!...

que aprofitarem per fer a la brasa i sucar amb una salseta de romesco que està per llepar-se els dits!!!

Comencem???

Els ingredients per una bona calçotada son:
  • 2 menats de calçots
  • Unes graelles
  • Una bona salsa
  • Una bona brasa
  • Paper de diari
  • ...I una bona companyia
I els ingredients per una bona salsa de calçots son:
  • 5 nyores
  • 175 g. d'ametlles salades pelades
  • 4 alls escalivats pelats
  • 4 alls crus pelats
  • 1 tomacó escalivat i pelat
  • 1/4 de culleradeta de café de pebre vermell picant
  • 400 ml. d'oli d'oliva verge extra
  • Sal
  • Un bon raig de vinagre
  • Un bon raig d'aigua del remull de les nyores.
Anem per feina!!!


1. Primer de tot, posar les nyores trencades a remull amb aigua calenta per poder-les pelar.Un cop remullades (una horeta), pelar-les i posar la polpa al got de la batedora.


2. Afegir la resta d'ingredients i batre-ho tot plegat. Rectificar de sal, oli i vinagre i tornar a batre. ( si la salsa queda massa espesa, alleugerar amb un bon raig d'aigua de les nyores)

3. Ara es el moment de començar a fer els calçots a la brasa


4. Un cop cuits embolicar-los amb paper de diari per que aguantin l'escalfor i quedin mes tendres.


5. I tot seguit ja podem sucar els calçots a la salsa i....


A llepar-se els dits!!!


Bon Profit i bona Festa!!!

dijous, 6 de desembre de 2012

Canapès variats pel Nadal (1)

Sembla que aquest mes, dos dels reptes en que participem, s'han posat d'acord i volen, d'alguna manera, el mateix...
Per una banda, els de Memòries d'una Cuinera van demanar unes receptes de canapès i per altra, Els fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta, ens van demanar per l'ultim repte de La Recepta del 15, uns aperitius de Nadal...
Així que he volgut fer una fusió dels dos reptes... encara que no serà l'ultima entrada sobre aquest tema... ja que encara tinc uns quants canapès i aperitius amagats a la màniga!!!

Així doncs... comencem???

Els canapès que he fet avui son:

1.- Canapè de pebrot escalivat:

  • Pa de motlle sense crosta torrat
  • pebrot escalivat
  • oli
  • olivada
Tallar el pa a quadrats i posar a sobre un tros de pebrot, una punta d'olivada i un raig d'oli d'oliva verge.

2.- Canapè de paté de musclos:
  • Pa de motlle sense crosta torrat
  • una llauna de musclos en escabetx
  • una terrina de formatge tipus Phiiladelphia natural de 200 gr.
Treure les barbes dels musclos i posar en la batedora el formatge i la llauna de musclos amb el suc i tot. Triturar-ho i sucar amb aquesta barreja el pa, Tallar a triangles cada llesca de pa.





3.- Canapè de formatge de pebres:

  • Pa de motlle sense crosta torrat
  • Una terrina de formatge tipus Philadelphia natural de 200 gr.
  • Pebres de colors
  • sal
  • olives negres sense os
Posar en un bol el formatge i afegir pebre de colors mòlta i sal al gust. Barrejar i sucar el pa. Tallar a triangles i decorar amb mitja oliva negra.

4.- Canapè de codonyat:
  • Pa torrat sense crosta torrat
  • codonyat
  • formatge madurat
  • anxoves
Sucar el pa amb codonyat, seguidament posar a sobre una llesca de formatge i tallar el pa en triangles. Per ultim, decorar amb unes anxoves embolicades.






Per acabar la entrada d'avui, vull fer una petita menció a la feina feta pels nostres amics de Xocolata Desfeta i els Fogons de la Bordeta.
Gràcies per aquests dos anys de reptes... i encara que no us he conegut fins fa uns mesos, els vostres reptes m'han ajudat i m'han agradat molt.

MOLTíSSIMES GRÀCIES PER TOT !!!

I esperem que en un temps ens aporteu algun altre projecte ;D




 Esperem que us agradin aquests canapès o aperitius i ...

A Gaudir dels Nadals en bona companyia!!!

Bon Profit!!!

dilluns, 3 de desembre de 2012

Truita de rovellons

Ahir, van aterrar, a casa una bandada de rovellons... com si fossin ocells...
I tants en van arribar... que ahir els vem menjar a la brasa... però avui, ja no sabíem com fer-los i al final, veien un post del blog de la Roser, Cuina d'una aprenent, ens ha donat la idea i els hem fet en truita.

I que bona que estava la truita!!!

Anem per feina!!!

Els ingredients per una bona truita de rovellons son:

  • 500 gr. de rovellons nets i tallats a làmines
  • 3 ó 4 alls trinxats
  • 4 ous
  • sal
  • oli
Anem per feina!!!
  1. Posem els rovellons en una paella i afegir, l'oli, la sal i els alls i anar remenant fins que estiguin fets.
  2. Batre els ous i afegir-los a la paella.
  3. Quallar la truita pels dos cantons i...
A gaudir d'una truita molt saborosa!!!

Bon Profit!!!




Torró de gema cremada

I tornem amb una altra recepta de Nadal ... Un torró de gema cremada.
I després de diversos assajos ens hem decidit per la versió de Els meus Plats que és la que més s'assembla al que solíem comprar...

Comencem doncs ...

Els ingredients per a una bona teula de torró són:

  • 300 gr. d'ametlla mòlta
  • 375 gr. de sucre.
  • 125 gr. d'aigua
  • 4 rovells d'ou
  • sucre per cremar el torró.

Anem doncs!

  1. Començarem per preparar un almívar amb el sucre i l'aigua a foc lent fins que estigui a punt fil. (per saber el punt exacte, agafeu una mica de l'almívar entre dos dits i es formarà un fil)
  2. Posem els rovells en un tupper i tirem l'almívar poc a poc i anem remenant.
  3. Afegir l'ametlla a poc a poc i anem remenant amb una cullera de fusta, fins aconseguir una barreja homogènia.
  4. El posarem al foc tot junt uns minuts, fins que comenci a fer oloreta ...
  5. Ara forraremos un motlle amb paper sulfuritzat i abocarem la barreja. Ho aixafarem bé i posarem un altre paper a sobre i un pes per premsar-lo.
  6. Deixar refredar i treure del motllo.
  7. Posar sucre sobre i cremar amb un bufador per les dues cares i ...

A gaudir dels moments dolços!

Bon Profit!




diumenge, 2 de desembre de 2012

Torradetes de Santa Teresa

L'altre dia, ja us vaig posar una de les receptes estrella de la nostra estimada Pilar, i aquesta n'es un altre...
La feia tot sovint, quan pujàvem a Font-Rubí... i sempre ens ho feia, amb els llonguets de pa que compràvem a Cal Paulino, el forn de pa de llenya de Guardiola de Font-Rubí.

Aquesta era un altre forma d'aprofitar el pa que ens sobrava del dia abans...

Avui en dia, ja casi no es troben pans cuits amb forns de llenya, i menys encara llonguets, però nosaltres, encara en tenim un forn d'aquests aquí a La Seu i ens hem arriscat a fer-les.
Comencem???

Els ingredients per a unes 15-20 torrijes son:

  • una barra de 1/4 de quilo del dia abans
  • llet
  • 3 ous
  • oli
  • sucre.
Posem fil a l'agulla!!!
  1. Tallar la barra de pa a llesques d'un dit de gruix.
  2. Remullar les llesques amb llet i deixar reposar una mitja horeta.
  3. Batre els ous i arrebossar les llesques de pa.
  4. Fregir en oli abundant, fins que estiguin ben daurades.
  5. Passar les llesques fregides per sucre i...
A gaudir de les postres de la Pilar!!!

Bon Profit!!!