dilluns, 5 de març de 2012

Tapes i aperitius

Avui faré un altre petita aportació a Els Fogons de l'Avia Nuri.
Us prepararé uns aperitius que son un autentic menjar de Deus!!!

Els aperitius son:

1.  Voulavants Farcits:

  • 12 voulavants mini
  • una llauneta de tonyina amb oli d'oliva
  • un ou bullit
  • 10 olives sense os
  • unes tires de pebrot escalivat
  • maionesa
Posar al forn els voulavants uns minuts per que es quedin daurats i reservar.
Fer una pasta amb la tonyina escorreguda, l'ou, les olives i el pebrot tot tallat petit i afegir la maionesa al gust.  Remenar tot i farcir els voulavants.




2.  Sonsos fregits:
  • 200 gr. de sonsos
  • farina blanca
  • sal
  • oli
Rentar els sonsos i posar a escórrer. 
Salar i enfarinar i fregir en oli abundant fins que estiguin daurats.




3.  Navalles a la planxa:

  • 12 navalles
  • oli 
  • sal
  • pebre
  • alls
  • julivert
Fer una salsa amb alls, julivert, oli i sal tot passat pel turmix.
Escalfar la planxa i posar-hi les navalles, primer per la part de la closca i salpebrar-les lleugerament. 
Quant es comencen a obrir, girar-les i deixar-les uns minuts mes.
Posar-les a la safata de servir i tirar-hi per sobre unes cullerades de la salsa d'all i julivert.




4.  Gules al ajillo:
  • Un paquet de gules
  • 3 cullerades d'oli
  • una bitxo
  • 3 alls
Posar a escalfar l'oli en una cassoleta i afegir el bitxo i els alls laminats.
Quan estiguin daurats els alls, afegir les gules i deixar-les sofregir uns minuts sense deixar de remenar.
Emplatar i servir acompanyades de torradetes.





5.  Escamarlans a la planxa

  • Uns escamarlans
  • sal
Posar a escalfar la planxa ben calenta.
Salar els escamarlans i posar-los a la planxa.
Deixar cuinar per tots costats i emplatar.





6.  Cloïsses:
  • Mig kilo de cloïsses
  • alls
  • julivert
  • oli 
  • sal
Posar a depurar les cloïsses amb aigua i sal abundant durant una hora. Escórrer.
En una paella, posar les cloïsses amb un raig d'oli, alls laminats i julivert tallat petit.
Tapar i deixar coure com si fos al vapor.





I tot això es pot regar amb un bon caldo blanc del Penedes ben fresquet.



Espero que us agradi i gaudiu com a Deus!!!!

Bon Profit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada