Us prepararé uns aperitius que son un autentic menjar de Deus!!!
Els aperitius son:
1. Voulavants Farcits:
- 12 voulavants mini
- una llauneta de tonyina amb oli d'oliva
- un ou bullit
- 10 olives sense os
- unes tires de pebrot escalivat
- maionesa
Fer una pasta amb la tonyina escorreguda, l'ou, les olives i el pebrot tot tallat petit i afegir la maionesa al gust. Remenar tot i farcir els voulavants.
2. Sonsos fregits:
- 200 gr. de sonsos
- farina blanca
- sal
- oli
Rentar els sonsos i posar a escórrer.
Salar i enfarinar i fregir en oli abundant fins que estiguin daurats.
3. Navalles a la planxa:
- 12 navalles
- oli
- sal
- pebre
- alls
- julivert
Fer una salsa amb alls, julivert, oli i sal tot passat pel turmix.
Escalfar la planxa i posar-hi les navalles, primer per la part de la closca i salpebrar-les lleugerament.
Quant es comencen a obrir, girar-les i deixar-les uns minuts mes.
Posar-les a la safata de servir i tirar-hi per sobre unes cullerades de la salsa d'all i julivert.
4. Gules al ajillo:
- Un paquet de gules
- 3 cullerades d'oli
- una bitxo
- 3 alls
Posar a escalfar l'oli en una cassoleta i afegir el bitxo i els alls laminats.
Quan estiguin daurats els alls, afegir les gules i deixar-les sofregir uns minuts sense deixar de remenar.
Emplatar i servir acompanyades de torradetes.
5. Escamarlans a la planxa
- Uns escamarlans
- sal
Posar a escalfar la planxa ben calenta.
Salar els escamarlans i posar-los a la planxa.
Deixar cuinar per tots costats i emplatar.
6. Cloïsses:
- Mig kilo de cloïsses
- alls
- julivert
- oli
- sal
Posar a depurar les cloïsses amb aigua i sal abundant durant una hora. Escórrer.
En una paella, posar les cloïsses amb un raig d'oli, alls laminats i julivert tallat petit.
Tapar i deixar coure com si fos al vapor.
I tot això es pot regar amb un bon caldo blanc del Penedes ben fresquet.
Espero que us agradi i gaudiu com a Deus!!!!
Bon Profit!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada