dijous, 28 de febrer de 2013

Sopes de pa cuit

Es fi de mes , i l'enginy de vegades ens fa escórrer el cervell, i mes encara ara que no es pot tirar res...
I que sobra sempre en una casa??? doncs el pa... a casa mai l'acabem i al final l'acostumem a ratllar per fer arrebossats...
Però avui l'avia ha tret el seu instint de supervivència i ha fet unes sopes de pa cuites com les que feia la seva mare i n'estaven de bones...
I per combatre el fred, unes bones sopes de pa son ideals!!!

Comencem???

Els ingredients per unes bones sopes de pa son:

  • 1 barra de pa sec ( o mig pa rodó sec)
  • 2 l. de aigua de bullir verdures (mongetes, col, coliflor, bròquil...)
  • 3 alls
  • sal
  • un raig d'oli
  • 1 patata ratllada
  • 2 ous batuts
Anem per feina!!!
  1. Posem a remull el pa a dins de l'aigua de les verdures junt amb un bon raig d'oli i la sal i deixem que s'estovi be durant un parell d'hores.
  2. Posem a bullir junt amb els alls i la patata i ho deixem coure tot plegat durant uns 30 ó 40 minuts a foc mig-lent i remenar tot sovint per que no s'enganxi.
  3. Quan ja esta tot ben bullit, batre els ous i afegir-los sense deixar de remenar i...
Tachan!!! Ja tenim aquí un altre recepta d'aprofitament!!!

Bon Profit i bon fi de mes!!!


dimecres, 27 de febrer de 2013

Arròs de malalts

Aquesta setmana esta sent d'allò mes dolenta... he agafat una grip intestinal que no em deixa ni de nit ni de dia.
I sort de tenir la mare, que com diu la dita

  "Qui te mare, gran boca bada"!!! 

M'ha cuidat com sempre ho fa... i m'ha fet un arroset de malalts que sort n'he tingut...

Els ingredients per a un bon arroset son:

  • 3 litres d'aigua
  • 1 ceba
  • 1 branca grossa d'api
  • 5 ó 6 alls
  • 3 pastanagues
  • Sal al gust
  • 5 grapadets de arròs

Anem per feina!!!

  1. Posem l'aigua a bullir junt amb la sal.
  2. Mentrestant, pelar i netejar les verdures i quan arranqui el bull afegir-les junt amb l'arròs i els alls.
  3. Deixar coure tot plegat durant uns 30 minuts i...
A recuperar-se aviat!!!

Bon profit i... SALUT!!!


La veritat es que d'aspecte no es gaire maco aquest arròs... però quan s'està malalt aquestes coses son l'únic que entren per la boca... i de bo si que n'estava!!!

diumenge, 24 de febrer de 2013

Trena de xocolata

I avui per acabar de celebrar el nostre aniversari... després de menjar-nos una bona paella ens hem cruspit una bona trena de pasta de full i xocolata... Nyam nyam... que bona que estava...

Anem per feina!!!

Els ingredients per a dues trenes primes son:

  • 1 placa de pasta de full
  • 2 teules de xocolata amb llet
  • ou batut
  • sucre
Som-hi doncs!!!
  1. Desenrotllem la pasta de full i la tallem per la meitat per fer dues trenes.
  2. Posar la xocolata a lo llarg, a la meitat de cada porció i desprès tallar unes tires en diagonal.
  3. Anar trenant la pasta de full, primer una tira de una banda i desprès una tira de l'altre banda, fins arribar al final de la pasta de full.
  4. Pintar amb ou batut i empolsinar amb sucre.
  5. Posar al forn a 210º, fins que estiguin daurades i...
A menjar i gaudir del nostre aniversari!!!

Bon Profit!!!




no talleu el tros on posem la farsa, nomes tallar les tires en diagonal




Montadito d'aniversari

A l'octubre, aqui a La Seu, es va celebrar la Fira de Sant Ermengol i una de les compres que vam fer va ser una melmelada de ceba amb ceps de Cal Senzill.

La imatge no es gaire bona... pero es veu que posa "confitura de ceba amb ceps"... no???

Aquesta confitura, la tenia reservada per alguna ocasió especial... y aquesta ocasió va ser ahir...
La meva parella i jo vam celebrar el nostre 20 aniversari de convivència... i vam fer un pica pica per sopar amb una selecció dels nostres aperitius i canapès... però en varem fer un altre de nou... que amb combinació amb aquesta melmelada treu els sentits!!!

Comencem???

Els ingredients per aquest montadito d'aniversari son:
  • 10 llesques de baguette
  • 200 g. de paté de canard
  • 1 pot petit de confitura de ceba amb ceps
Anem a celebrar-ho!!!
  1. Torrem les llesques de pa.
  2. Suquem les llesques amb el paté
  3. Posem a sobre una culleradeta de melmelada i...
A gaudir de la nit i a esperar un altre fira de Sant Ermengol per comprar un altre pot!!!

Bon Profit!!!


un montadito no va arribar a taula... qui s'el va menjar???

dijous, 21 de febrer de 2013

Fast food

Avui, la meva parella no ha vingut a dinar... i nosaltres hem decidit de fer un menjar ràpid, per la mandra de fer-lo, :)
Però la canalla ho ha celebrat molt!!!
I es que de tant en tant també ens agrada allò de menjar de "Mc Donalds!"... però fet a casa millor que millor!!!

Comencem???

Els ingredients per a 4 persones son:

  • 4 hamburgueses de la carnisseria de confiança
  • 4 ous
  • 4 patates 
  • oli
  • sal
  • Llesques de pa
Anem per feina!!!
  1. Pelem, rentem i tallem les patates i les fregim a la fregidora. Salem i les reservem sobre paper absorbent.
  2. Mentrestant, fregir les hamburgueses.
  3. Per ultim, fer uns ous ferrats i salar lleugerament.
  4. Acompanyar d'unes llesques de pa i...
A gaudir d'un menjar de "Mc Donalds" casolà!!!

Bon Profit!!!


dilluns, 18 de febrer de 2013

Mongeta verda i patata amb cuixa a la planxa

Desprès dels excessos d'aquests dies, sembla que volem tornar a reprendre la vida quotidiana i que millor que una mica de verdura per començar???
Així que avui l'hem feta i n'estava de bona... mmmmmm...

Comencem a fer-la?

Per fer la verdura per a quatre persones posarem:
  • 500 g. de mongeta verda neta i tallada.
  • 4 patates pelades i tallades per la meitat
  • 2 alls
  • Oli
  • Aigua
  • Sal
Per les cuixes a la planxa:
  • 4 cuixes desossades i amb pell
  • Sal
  • Pebre
  • Farigola
Anem per feina...

  1. Posarem al foc una olla ràpida amb aigua, els alls i sal al foc i afegirem les mongetes i la patata. 
  2. Taparem i desprès de que pugi la vàlvula ho deixarem al foc 8 minuts.
  3. Deixar baixar la vàlvula, obrir l'olla i escórrer la verdura.
  4. Per altre banda posarem a escalfar la planxa i mentrestant, salpebrarem el pollastre i li afegirem un polsim de farigola.
  5. Farem les cuixes per les dues bandes
  6. Servirem acompanyades de la mongeta amb patates amb un bon raig d'oli d'oliva bo i... 
A gaudir d'aquest plat tant sa i bo!!!

Bon Profit!!!


diumenge, 17 de febrer de 2013

Croissants i Xupa-xups de maduixa i xocolata

I de postres... hem aprofitat una placa de pasta de full que rondava per la nevera i una teula de xocolata fondant que també rondava per la dispensa i hem improvisat unes postres molt bones.
Us animeu a fer-les???

Doncs anem per feina!!!

Els ingredients per aquesta recepta son:
  • 12 maduixots
  • 1 placa de pasta de full
  • sucre
  • 1 teula de xocolata fondant
  • 1 cullerada sopera de mantega
  • ou batut
  • nata per decorar (opcional)
  • pals per broquetes
Som-hi doncs!!!
  1. Estenem la pasta de full i la tallem en 8 talls (en creu) per muntar els croissants
  2. Tallem 4 maduixots per la meitat i en posem un tall a la part mes ample de cada porció de pasta de full, ho espolsem amb sucre.
  3. Enrotllem els croissants els pintem amb ou batut i els posem al forn a 210º fins que estiguin ben daurats.
  4. Mentrestant, punxar la resta de maduixots amb un pal de broqueta i desfer la xocolata junt amb la mantega.
  5. Mullar els maduixots en la xocolata desfeta i deixar refredar.
  6. quan els croissants ja son cuits, mullar les puntes amb xocolata, deixar refredar i...
A gaudir d'unes postres fàcils!!!

Bon Profit i bon diumenge!!!





Fideuà

La recepta d'avui em te el cor robat, i no tant sols per lo fàcil que es de fer, sinó, per que te tots els gustos del mon... 
Te un increïble gust a mar que em transporta al meu poble, a les passejades a la vora del mar, un flaire a peix i algues que es respira al Passeig de la Ribera...


Es un viatge virtual al meu estimat Sitges...


Comencem i anem a Sitges???

Els ingredients per a 4 persones son:
  • 8 gambes
  • 15 cullerots de brou de peix
  • Oli
  • sal 
  • grans de pebre
  • 4 alls
  • 1 ceba ratllada
  • 3 tomàquets ratllats
  • 200 g. d'anelles de calamar
  • 1 sípia neta i trocejada
  • 350 g. de cloïsses depurades amb aigua i sal
  • 500 g. de musclos
  • 500 g. de fideus del nº 4
Doncs anem-hi!!!
  1. Bullir, amb poca aigua i uns grans de pebre, la sípia fins que estigui tendra.
  2. Obrir les cloïsses al vapor i reservar.
  3. Obrir els musclos al vapor i reservar.
  4. A la paella, sofregir lleugerament el calamar. Abocar-hi la ceba i fregir fins que estigui daurada i per ultim abocar-hi el tomàquet i deixar coure. Reservar.
  5. Tot seguit, fregir les gambes amb oli i sal i reservar.
  6. En el mateix oli, fregir els alls trencats i marejar-los fins que deixin tot el seu aroma al oli, retirar-los i afegir els fideus i sofregir-los fins que estiguin rossos.
  7. Afegir el sofregit i remenar-ho tot plegat.
  8. Afegir l'aigua de les cloises, l'aigua dels musclos i el brou de peix calent, deixar bullir tot plegat uns minuts.
  9. Posar per sobre les gambes, els musclos i les cloises, deixar acabar de coure tot plegat i...
Ja tenim aquí la fideuà del meu cor!!!

Bon Profit!!!



Per gentilesa de Sitges Press
https://www.facebook.com/sitges.press



dijous, 14 de febrer de 2013

Truita d'alberginies

Avui es dimecres de cendra, i es celebra l'enterro de la sardina. El dia d'avui es el final de les festes de carnaval i el començament de la quaresma.
Es típic celebrar aquest dia amb una bona sardinada però nosaltres ho hem celebrat com es fa a Sitges, amb un altre xatonada, però aquest cop amb un altre truita.
I vet aquí que ja hi tornem amb un altre truita, aquest cop d'albergínies, i encara que no es temporada... ara se'n troben tot l'any.

Així que aprofitem l'avinentessa i anem a fer una bona truita!!!

Comencem?

Els ingredients que necessitarem per una bona truita son:

  • 3 albergínies
  • oli
  • sal
  • 4 ous
  • un rajolí d'aigua.

Anem per feina!!!

  1. Tallem les albergínies a trossos i les posem en una paella junt amb l'oli i ho salem una mica.
  2. Quan les albergínies s'han empapat tot l'oli, afegir un rajolí d'aigua per que no es cremin i les deixem coure fins que mengüin fins a la meitat i deixi anar tot l'oli.
  3. Batre els ous amb una mica de sal, escórrer les albergínies de l'exces d'oli i afegir-les als ous. 
  4. Quallar la truita pels dos costats i...

Ja tenim aquí un altre truita per la col.lecció!!!

Bon Profit!!!


dilluns, 11 de febrer de 2013

Pizza tropical

Fa un fred que pela, neva i plou... i encara que som a carnavals i fa sol, fa una fredor que ningú de casa s'anima a posar-se de màniga curta ni ensenyar pit i cuixa ;P... així que per escalfar-nos hem decidit de fer la nostra versió de la pizza tropical...

Comencem???

Els ingredients per una bona pizza son:
  • una base de pizza refrigerada
  • tomàquet fregit
  • 2 rodanxes de pinya en almívar tallada 
  • 2 talls de pernil dolç tallats a trossos
  • 1 llauneta de tonyina amb d'oli d'oliva escorreguda
  • 4 iemes d'espàrrecs
  • 4 olives (opcional)
  • formatge ratllat
  • orenga.

Anem per feina!!!
  1. Posem la base estirada i sucada amb el tomàquet fregit al forn durant uns 10 minuts a 210°.
  2. Després, afegir la tonyina, la pinya, el pernil i els espàrrecs.
  3. Empolsar amb orenga, i formatge ratllat. 
  4. Decorar amb les olives i tornar a posar al forn fins que estigui daurada la pizza i...

A gaudir de la caloreta tropical!!!

Bon Profit!!!


diumenge, 3 de febrer de 2013

Flam de poma

Ja fa molts anys, quan vaig anar a viure a Andorra, anava tot sovint a dinar a un bar de barriada, al davant d'on treballava i vaig fer amistat amb la mestressa, que era una gran cuinera...
El matrimoni que regentava aquell bar, al clients, ens tractaven com a fills, ja que no en tenien i ens explicaven les receptes del que ens feien per dinar.
I aquest es un dels meus postres favorits, per lo fàcils, ràpids i bons de fer...

Comencem???

Els ingredients per a fer uns 10-12 flams son:

  • 5 pomes
  • 1 pot petit de llet condensada (370 g.)
  • 5 ous
  • caramel liquid
Anem per feina!!!
  1. Pelem i tallem a trossos la poma, la posem en un casso i la bullim durant uns 10- 15 minuts
  2. A part, posem en un pot la llet condensada i els ous i ho batrem tot.
  3. Afegim la poma bullida i escorreguda i tornem a batre.
  4. En una safata fonda, posem les flameres amb caramel liquid i les omplim amb la barreja de poma.
  5. Ho posem al forn a 180º al bany maria durant uns 30-40 minuts i...
A gaudir d'unes postres dolces!!!

Bon Profit!!!


Ajoarriero

Antigament, el bacallà era un menjar de gent pobre, ja que anava molt barat i es menjava sobretot a les parts interiors, on el fet de que arribés el peix fresc era quasi impensable...
L'avia Nuri, sempre explica, que la seva avia, feia tot sovint aquest plat d'avui... fet amb productes de l'hort i un bacallà que arribava de les mans de comerciants ambulants, que anaven de poble en poble, tot seguint una ruta ja coneguda...
I avui l'avia l'ha volgut fer... però amb una mica mes de festivitat!!!
Comencem???
Els ingredients que necessitarem per a 4 racions son:

  • 1 kg. de bacallà esqueixat i dessalat
  • 8 gambes
  • 250 g. de rossellones
  • 1 pebrot vermell tallat a daus
  • 1 pebrot verd tallat a daus
  • 1 ceba grossa tallada a daus
  • 5 tomàquets de pera pelats i tallats a daus
  • 3 alls
  • sal
  • pebre
  • oli
Anem al lio...
  1. Per començar, escorrerem el bacallà i el sofregirem amb oli, veurem que treu aigua i ho reservarem tot plegat.
  2. Desprès, començarem a sofregir les verdures, en aquest ordre: ceba i alls, pebrot vermell, pebrot verd i tomàquets. Ho salpebrem.
  3. Afegir el bacallà amb el suc que ha deixat anar i deixar fer xup-xup.
  4. Mentrestant, obrir les rossellones al vapor i fregir les gambes.
  5. Abocar-ho tot al guisat de bacallà, deixar fer una mica mes de xup-xup i...
A gaudir de la cuina de les nostres avies!!!

Bon Profit!!!


divendres, 1 de febrer de 2013

Menú de Carnestoltes

Una dita catalana diu... 


Mes tard o mes matiner, Carnestoltes al febrer

Carnaval 1991

I ja sembla que ja el tenim aquí!!!

Cada any, a la meva blanca subur, es celebra la festa de Carnaval, essent coneguda arreu del mon per el seu contingut variat i colorit.
El carnaval, dura des de Dijous Gras fins al Dimecres de Cendra i es presidit pel Rei de la Disbauxa, Sa Majestat, El Rei Carnestoltes!!!
Ell, arriba a la vila, de les formes mes rocambolesques que us podeu imaginar i posa de penitencia no dormir, beure i ballar sense parar fins el Dimecres de Cendra.
Després, tots els excessos fets durant una setmana, li passen factura i es mor, fent-li un enterrament digne d'un rei i cremant-lo a la platja després de llegir el seu testament.
Es tradició, durant aquests dies, fer les típiques xatonades, a les societats recreatives de El Retiro i El Prado i com no... a moltes llars del poble...

I aquest es el menú Carnavaler:
      
    1. Un bon plat de xató

Xató de Sitges, però fet a La Seu... jejeje
    2. Unes truites, de patates, de carxofes, de pèsols... o del que volgueu...

Truita de patates
Truita de carxofes
Truita de pèsols
    3. I de postres, taronges i coca de llardons.

Coca de llardons
A les societats, en comptes de truites, es fa un bon fricandó o tall rodó. Per allò de la salmonel·la dels ous, però en esencia aquest es el menú ...

Fricandó de Vedella amb boletets.


Que passeu uns bons Carnavals i ja sabeu...

PER CARNAVAL TOT S'HI VAL!!!!


Bon Profit!!!