dissabte, 6 d’octubre de 2012

La pizza de Sitges

Els dissabtes ens toca pizza, i l'entrada d'avui es un record a les pizzes que mengem cada vegada que baixem a Sitges.
El nom de la pizza es pizza barbacoa-creme i porta una fusió de salsa barbacoa i salsa carbonara amb xampinyons, pit de pollastre i tomàquet natural, però a casa sempre li diem la "pizza de Sitges" ja que es a l'unic lloc on la mengem.
L'encarreguem quan estem arribant a Vilafranca, des de el cotxe!!! jejeje... no volem perdre pistonada  i nomes arribar a casa, descarreguem el cotxe i cap a la pizzeria a buscar-la per sopar.
I quina gana que portem quan arribem!!!!

Comencem el recordatori???

Els ingredients per a dues pizzes son:

  • Dos bases de pizza fresques refrigerades
  • Tomàquet fregit
  • orenga
  • una safata de xampinyons laminats
  • Un pit de pollastre tallat a daus
  • Un tomàquet natural tallat a llesques ben primes
  • formatge ratllat
Per la salsa barbacoa:
  • Una cullerada de vinagre
  • dues culleradetes de mostassa
  • 200 gr. de ketchup
  • una cullerada de mel
  • Un got de coca cola
Per la salsa carbonara
  • Un Bric de nata per cuinar
  • Dos ous
  • 3 cullerades de formatge parmesà ratllat
  • sal
  • pebre
  • 150 gr. de bacon fumat tallat a tires
  • oli
Posem fil a l'agulla!!!


Començarem a fer la salsa barbacoa:
  1. Posar al foc un cassó amb el vinagre i el deixarem reduir uns minuts a foc mitjà.
  2. Seguidament posarem la resta d'ingredients amb aquest ordre, i barrejant cada ingredient avanç d'afegir l'altre: la mostassa, el ketchup, la mel i la coca cola.
  3. Deixar a foc mig fins que la coca cola redueixi i quedi una salsa espesa com de compra... uns 10 minuts.
La salsa Barbacoa
Ara farem la salsa Carbonara:
  1. Posarem a daurar en una paella amb oli el bacon.
  2. Mentre, passarem pel batedor elèctric la resta d'ingredients.
  3. Un cop daurat el bacon, afegir a la salsa i tornar a batre uns segons 
  4. posar a la paella fins que espesi una mica.
La salsa carbonara
Fem el farcit de la pizza!!!
  1. Posarem a la paella amb una mica d'oli, el pit de pollastre salpebrat i el daurarem lleugerament. Reservem
  2. Ara posarem els xampinyons a la mateixa paella, els salarem i deixarem que treguin la seva aigua i els courem lleugerament. Reservem.
Muntem la pizza!!!
  1. Escalfem el forn a 210º per d'alt i baix.
  2. Desenrotllem les masses de pizza i els hi posem una capa fina de tomàquet fregit, l'espolsem amb orenga i l'enfornem durant uns 5 minuts, fins que quedin una mica daurades.
  3. Ara els hi posarem una capa de pit de pollastre, un altre de xampinyons, el formatge ratllat, unes cullerades de salsa barbacoa, unes cullerades de salsa carbonara, unes rodanxes de tomàquet natural i tornem a espolsar mes orenga.
  4. Tornem a posar al forn fins que estigui ben cuita i...
A gaudir recordant l'estiu!!!!

Bon Profit!!!










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada