diumenge, 14 d’octubre de 2012

Cassoletes de crema catalana de xocolata

I per completar el dia, jo he fet les postres i de pas he participat al event del programa de radio http://programaquinsfogons.wordpress.com/2012/10/02/enfogonat-4-la-hispanitat-receptes-damor-o-dodi-a-la-terra/ Enfogona't 4, que aquest mes va dedicat a la hispanitat...
I quina recepta mes típica podria posar jo???... Doncs una crema de la terra...

LA NOSTRA CREMA CATALANA, 

però en aquest cas sense cremar i amb un altre ingredient molt suggerent... La Xocolata!!!
I encara que semblen unes postres molt dificils, fetes al microones son facilissimes de fer... Us animeu???

Doncs comencem!!!

Els ingredients per aquestes postres son:

  • Una base refrigerada de pasta brisa.
  • 1/2 litre de llet
  • 100 gr. de sucre
  • 3 rovells d'ou
  • 40 gr. de maicena
  • 100 gr. de xocolata fondant al 70% de cacau
  • una branca de canyella
  • un tros de pell de taronja.
  • uns pinyons
Som-hi doncs!!!
  1. Primer de tot, tallarem la pasta brisa i la posarem en petits motlles per fer les cassoletes. Les enfornarem a 210º fins que estiguin daurades. Reservem
  2. Desprès, trocejarem la xocolata i la fondrem al microones. Reservem.
Ara farem la crema catalana. 
  1. Posarem en un bol apte per a microones la llet, el sucre, els rovells, la maicena, i ho batrem tot amb les varilles manuals durant uns dos minuts.
  2. Afegirem la pell de taronja i la canyella i ho posarem tot plegat al microones durant dos minuts.
  3. Ho tornem a batre dos minuts mes i ho tornem a posar al microones dos minuts.
  4. Treiem la pell de taronja i la canyella i afegim la xocolata desfeta i tornem a batre tot plegat i ho tornem a posar dos minuts mes al micro.
  5. Passat aquest temps ho tornem a batre i ho posem un minut mes... tot depèn de com us agradi de espesa la crema.
  6. Ho deixem refredar, omplim les cassoletes i decoreu amb uns quant pinyons i si us sobra crema ompliu uns gots. 
 I a seguir gaudint de la nostra estimada crema catalana de xocolata!!!
Xarrupa que vessa!!!

Bon Profit!!!

6 comentaris:

  1. Bona proposta, Nuri! Gràcies per participar! No coneixia el teu bloc, ara ja tens una seguidora més :-)))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltìssimes gracies Marina!!!Jo soc la Lourdes, i la Nuri es la meva mare, pero encara i així sempre contesto en el seu nom.
      A, per cert... la meva nena es diu Marina i estic encantada de coneixerte també.
      Estarem en contacte sovint ja que també seguixo el teu blog.
      Petonets i fins aviat!!! ♥
      Lourdes.

      Elimina
  2. quina bona idea .....me l'emporto jeje

    ResponElimina
  3. moltes gracies per la recepte, quina bona pinta te!
    petons d'una catalana a California.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I des de California m'has llegit???? Doncs moltíssimes gracies Kteach!!!

      Petonets des de La Seu d'Urgell!!!

      Lourdes♥

      Elimina