divendres, 19 d’octubre de 2012

El Tiramisú de la meva jefa

La meva jefa, fa temps, va fer un curset de cuina a l'ajuntament de La Seu i una de les receptes que va aprendre va ser la del Tiramisú i com que soc tant gormanda, ja fa dies que tinc el cuquet a la panxa i no me'l puc treure...
Així que aquest dia ho vaig decidir i vaig dir a la feina: "Montse!!! dona'm la recepta del Tiramisú que aquest cap de setmana el faré per postres"
I aprofitant que es la fira de Sant Ermengol i son tant típics els formatges d'aquesta fira, faré el Tiramisú de la jefa!!!

Comencem???

Els ingredients per a vuit persones son:

  • 4 ous
  • 250 gr. de formatge marcarpone
  • 16 melindros
  • 2-3 gots de cafè descafeïnat
  • 50 gr. de sucre
  • Cacau en pols.


Posem fil a l'agulla!!!


  1. Muntem les clares a punt de neu. Reservar.
  2. Barrejar els rovells amb el sucre i el formatge i afegir les clares muntades
  3. Remullar els melindros amb el cafè.
  4. Folrar un motlle amb paper transparent i posar una capa de melindros.
  5. A sobre posar una capa de la farda de formatge i espolsar per sobre força cacau.
  6. Acabeu d'omplir amb un altre capa de melindros, un altre de farda de formatge i per ultim tornar a espolsar mes cacau.
  7. Deixar reposar d'un dia per l'altre.
  8. Per desmotllar el tiramisú, agafar les quatre puntes del paper transparent i estirar cap amunt. Posar a sobre la safata i posar algun regle o alguna cosa per poder fer tope al canto del tiramisú. Estirar una punta del paper transparent per que surti de sota i ...
Servir ben fresquet!!!

Bon Profit!!!


2 comentaris:

  1. Bnes Lourdes!!
    mltes gràcies pel comentari al blog!
    hem fet un tomet pel teu i tb t'hem de dir qt vigilarem de ben aprop! jeje!!
    El tiramissú boníssim!
    ptns!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gracies Fórmules Culinàries!!!
      Estarem en contacte.
      Salut!!!
      Lourdes.

      Elimina