D'ella en va aprendre la meva mare, i ella ens ha passat l'art culinari de la iaia Concha.
Un dels seus plats estrella eren els macarrons i us puc garantir que son bonissims!!!
Els ingredients per a quatre persones son:
- 400 gr. de Macarrons
- 10 tomacons (tomàquet de penjar)
- una ceba
- 200 gr. de saltxitxa
- 3 talls de llom
- 50 gr. de moixernons secs
- Formatge ratllat
- Oli
- Sal
- Pebre
- Aigua
- Mantega
- Primer de tot, posarem els moixernons a remull amb aigua calenta. (Millor si es d'un dia per l'altre)
- Bullirem els macarrons amb aigua, sal i un raig d'oli. Escorrerem i reservarem.
- Ara, tallarem ben petit, la saltxitxa i el llom i el salpebrem. Ho sofregim fins que quedi daurat i afegim la ceba ratllada. Ho fem coure fins que la ceba quedi transparent.
- Llavors hi posem els moixernons escorreguts (l'aigua dels moixernons la reservem) i ho remenem i ho deixem fregir tot plegat.
- Ara es el moment de tirar-hi els tomacons ratllats. Deixem que s'acabi de fer el sofregit. Si cal, rectificant de sal.
- Quant ja s'ha fet el sofregit, si ha quedat molt espès, aclarir amb una mica de l'aigua dels moixernons i la que sobri la farem servir per regar els macarrons que tenim al escorredor.
- Barrejar els macarrons amb el sofregit i posar-ho tot en una safata pel forn
Posar-hi formatge ratllat per sobre i uns trossos de mantega i gratinar.
Bon Profit!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada