dissabte, 21 de gener de 2012

Macarrons amb moixernons

A l'avia Concha no vaig arribar a conèixer-la, però a casa tots sempre han dit que era una gran cuinera. 
D'ella en va aprendre la meva mare, i ella ens ha passat l'art culinari de la iaia Concha.

Un dels seus plats estrella eren els macarrons i us puc garantir que son bonissims!!!

Els ingredients per a quatre persones son:

  • 400 gr. de Macarrons
  • 10 tomacons (tomàquet de penjar)
  • una ceba
  • 200 gr. de saltxitxa
  • 3 talls de llom
  • 50 gr. de moixernons secs
  • Formatge ratllat
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • Aigua
  • Mantega
Anem a començar:

  1. Primer de tot, posarem els moixernons a remull amb aigua calenta. (Millor si es d'un dia per l'altre)
  2. Bullirem els macarrons amb aigua, sal i un raig d'oli. Escorrerem i reservarem.
  3. Ara, tallarem ben petit, la saltxitxa i el llom i el salpebrem. Ho sofregim fins que quedi daurat i afegim la ceba ratllada. Ho fem coure fins que la ceba quedi transparent.
  4. Llavors hi posem els moixernons escorreguts (l'aigua dels moixernons la reservem) i ho remenem i ho deixem fregir tot plegat.
  5. Ara es el moment de tirar-hi  els tomacons ratllats. Deixem que s'acabi de fer el sofregit. Si cal, rectificant de sal.
  6. Quant ja s'ha fet el sofregit, si ha quedat molt espès, aclarir amb una mica de l'aigua dels moixernons i la que sobri la farem servir per regar els macarrons que tenim al escorredor.
  7. Barrejar els macarrons amb el sofregit i posar-ho tot en una safata pel forn
    Posar-hi formatge ratllat per sobre i uns trossos de mantega i gratinar.
I ja podeu degustar uns macarrons suculents!!!

Bon Profit!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada