dimecres, 11 de gener del 2012

Caldo de l'avia amb pilota, patata i cigrons

Ahir va fer molt de fred i com tot sovint, a l'hivern, hem decidit que, avui  faríem un bon caldo, per entrar en calor.
Nosaltres som encara de l'antiga escola i ens agrada el caldo fet a poc a poc... casi estem tot el mati per fer-ho, però el esforç val la pena


Els ingredients son:
  • Aigua
  • Os de pernil
  • Os del genoll de vedella
  • Un tros del conill de vedella
  • Un tros de costella de vedella
  • Dues carcasses de pollastre
  • Sis ales de pollastre
  • un tros de sagí
  • un porro
  • unes fulles d'api
  • tres pastanagues
  • un nap
  • una xirivia
  • un tros de col
  • cinc patates
  • un pot de cigrons 
  • Sal
  • 150 gr. de pasta de sopa (fideus, galets, pistons, maravilla... el que vulguis)
Per fer la pilota:
  • 350 gr. de saltxitxa
  • 2 ous
  • 2 alls i julivert trinxats
  • pa ratllat
  • farina
I aquesta es la seva elaboració:
  1. Per començar posarem una olla ben grossa al foc plena d'aigua i una cullerada de postres de sal.
  2. Comencem a netejar les verdures i la carn( nosaltres a casa sempre rentem la carn, amb aigua)
  3. Quan arranqui el bull afegirem les carns, el sagí i el pollastre i ho deixarem bullir durant una hora u hora i mitja.
  4. Mentre tant prepararem la pilota: traurem la carn de la saltxitxa del budell i afegirem els ous els alls i julivert i amassarem amb les mans i ho anirem lligant amb pa ratllat fins a formar unes quantes pilotes, per acabar de arrodonir-les i que no s'enganxin passar-les per farina blanca. Reservar-les.
  5. A continuació i afegirem les verdures i les pilotes i ho deixarem coure un altre hora u hora i mitja, tot depèn, el caldo ha de quedar blanquet.
  6. Colar una mica de caldo i afegir-hi els cigrons per que s'escalfin.
  7. Tot seguit, colarem el caldo en una cassola petita i el posarem a bullir. Quan arranque el bull i tirarem pasta de sopa i ho deixarem bullir uns 15 minuts.

De primer plat menjarem la sopa i de segon, menjarem la pilota amb la patata i els cigrons i de ben segur que entrarem en calor!!!


De ben segur que us sobrarà caldo però es pot congelar per altres dies de fred. i amb la carn i el pollastre es poden fer unes bones croquetes casolanes.
Demà us explicaré com les podeu fer.


Bon profit!!!



4 comentaris:

  1. Me gusta mucho este blog...enhorabuena, leerlo es retroceder unos años y visualizarme entre los fogones y las faldas de mi madre y abuela.Gracias.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias a ti por visitarnos, siempre son de agradecer estos comentarios!!!

      Elimina
    2. Bom dia. Sou portuguesa e vou percebendo o vosso blog. Que lingua tão bonita é esta? Parece antiga.

      Elimina
    3. Bon dia, Aspásia!!!!
      La lengua que utilizo para escribir el blog es el catalán i si que es antigua, pero se habla habitualmente en Cataluña.
      Me gusta que te guste
      Besos
      Lourdes

      PD: ahhhh!!! ahora te he respondido en Castellano, lengua oficial de España :D :D :D

      Elimina