diumenge, 17 de juny de 2012

Pastis d'Aniversari d'en Robert i l'Adrià

Ara fa uns dies, va ser el aniversari del meu nen i la meva parella, casualitats de la vida que naixessin el mateix dia però amb 41 anys de diferencia... i ho varem celebrar, com no, amb un pastis de luxe.
Per fer aquest pastis vaig demanar ajuda a la meva amiga Virtu de  Fans de Reposteria i ... m'ha ajudat moltissim!!!!
Ella es dedica a fer pastissos i rebosteria per encàrrec per la zona de València i desprès d'aquesta recepta ja puc dir que ho fa de "rechupete".

La meva primera idea era fer un pastis tot de xocolata, inclòs el pa de pessic, però ella em va dir que era massa xocolata i em va recomanar només fer el farciment i la cobertura amb xocolata i pel pa de pessic em va recomanar fer la seva base de braç de gitano i posar una base a sobre de l'altre. Be, comencem amb els ingredients.

Per fer cada base de pa de pessic:( jo vaig fer dues bases, o sigui, que vaig multiplicar els ingredients per dos)

  • 3 ous
  • 3 cullerades d'aigua calenta
  • 100 gr. de sucre
  • una cullerada sopera de sucre avainillat
  • 60 gr. de farina blanca
  • 60 gr. de farina de blat de moro( Maizena)
  • 1 cullerada de postres de llevat en pols
  • mantega per greixar el motlle o paper sulfuritzat
Pel farciment de trufa
  • 100 gr. de xocolata negra fondant
  • 200 gr. de nata per muntar
Per la cobertura de xocolata blanca:
  • 185 gr. de xocolata fondant blanca ( jo he fet servir una teula de Nestle)
  • 60 gr. de mantega
  • 75 gr. de nata líquida
Som-hi doncs!!!

Per fer la trufa de xocolata:
  1. Dos dies avanç preparar la trufa. 
  2. Desfer la xocolata fondant al microones i remenar. 
  3. Afegir la nata i remenar fins que tot estigui integrat. 
  4. Tapar i deixar refredar. Posar a la nevera fins el moment de muntar.
Per fer el pa de pessic:
  1. Folrar un motlle amb paper sulfuritzat o sucar-lo amb mantega i pre-escalfar el forn a 200º
  2. Batre tres rovells d'ou amb tres cullerades d'aigua calenta, afegir el sucre barrejat amb el sucre avainillat i seguir batent fins que quedi una crema blanqueta i dobli el seu volum. Barrejar les dues farines i afegir-les a la crema, passant-les per un colador per airejar-les i barrejar tot.
  3. Muntar les clares a punt de neu amb un polsim de sal i barrejar-ho amb la crema anterior, amb moviments de dalt a abaix i amb compte per no baixar les clares.
  4. Posar tota la barreja al motlle i enfornar durant uns 20 minuts o fins que la agulla surti neta.
  5. Desemmotllar i reservar tapat per que no es ressequi.
  6. Fer els mateixos passos un altre cop per fer una segona capa.
Per fer la cobertura de xocolata blanca:
  1. Fondre al microones la xocolata junt amb la mantega i la nata durant un o un minut i mig, fins que veiem que la xocolata s'ha fos.
  2. Barrejar tot be fins que estigui ben unificat i es deix posar tebi.
Muntatge del pastis:

  1. Muntar la trufa amb unes barilles com si fos nata i reservar.
  2. Posar una base a sobre d'una reixeta amb un plat a sota i farcir amb la trufa.
  3. Posar a sobre l'altre base i regar amb la cobertura de xocolata blanca, deixant que rellisqui pels costats.
  4. Decorar al gust amb lletres i fideus de xocolata i posar a la nevera per que s'endureixi la cobertura i...
A gaudir del doble aniversari!!!

Bon Profit!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada