Aquesta amanida es d'aquelles que et treu la calor de cop... molt fresqueta i saborosa, amb un toc de picantet de la ceba que fa perdre els sentits...
Els ingredients per a quatre persones son:
- Set patates bullides amb pell
- dos cebes tendres tallades a juliana
- Sis ous bullits
- una bossa d'olives sense os tallades petites
- Tres llaunes de tonyina amb oli d'oliva
- mig enciam iceberg tallat petit
- 3/4 de got d'oli
- 1/3 de got de vinagre
- sal
- Julivert
Comencem???
- Primer de tot farem la salseta... Posarem al vas de la batedora, el oli, el vinagre. la sal, el julivert, un ou bullit, mitja patata bullida i mitja ceba i triturar-ho tot. Si fa falta afegir mes oli i vinagre ( això va al gust de cadascú). Guardar a la nevera.
- Posar la ceba en remull amb aigua, sal i vinagre durant una bona estona.
- I ara comencem a muntar l'amanida, i ho farem per capes.
- Tallar les patates a rodanxes de mig dit de gruix i posar al fons de la safata.
- Posar a sobre els ous tallats a trossos.
- La següent capa la farem amb la ceba escorreguda.
- Un altre capa serà de tonyina i olives.
- La ultima capa la farem amb l'enciam .
- I per sobre de tot hi tirarem la salseta, tot ben cobert perquè penetri fins abaix.
- Posarem a la nevera fins el moment de servir i...
A gaudir de la amanida fresqueta!!!!
Bon Profit!!!
Fa molt de goig! Si demà fa la calors d'avui, hauré de recórrer a un plat tipus aquest! Una abraçada!
ResponEliminauyyy!!! no t'havia vist!!!
EliminaAquest tipùs de plat sempre triomfen quan fa caloreta... proval i ja m'ho diras...
Ptns
Lourdes