divendres, 8 de juny del 2012

Amanida de patates amb salseta verda

I per la xafogor que ens cau a sobre, comencem amb els plats fresquets...
Aquesta amanida es d'aquelles que et treu la calor de cop... molt fresqueta i saborosa, amb un toc de picantet de la ceba que fa perdre els sentits...

Els ingredients per a quatre persones son:


  • Set patates bullides amb pell
  • dos cebes tendres tallades a juliana
  • Sis ous bullits
  • una bossa d'olives sense os tallades petites
  • Tres llaunes de tonyina amb oli d'oliva
  • mig enciam iceberg tallat petit
  • 3/4 de got d'oli
  • 1/3 de got de vinagre
  • sal
  • Julivert
Comencem???

  1. Primer de tot farem la salseta... Posarem al vas de la batedora, el oli, el vinagre. la sal, el julivert, un ou bullit, mitja patata bullida i mitja ceba i triturar-ho tot. Si fa falta afegir mes oli i vinagre ( això va al gust de cadascú). Guardar a la nevera.
  2. Posar la ceba en remull amb aigua, sal i vinagre durant una bona estona.
  3. I ara comencem a muntar l'amanida, i ho farem per capes.
  4. Tallar les patates a rodanxes de mig dit de gruix i posar al fons de la safata.
  5. Posar a sobre els ous tallats a trossos.
  6. La següent capa la farem amb la ceba escorreguda.
  7. Un altre capa serà de tonyina i olives.
  8. La ultima capa la farem amb l'enciam .
  9. I per sobre de tot hi tirarem la salseta, tot ben cobert perquè penetri fins abaix.
  10. Posarem a la nevera fins el moment de servir i...
A gaudir de la amanida fresqueta!!!!

Bon Profit!!!


2 comentaris:

  1. Fa molt de goig! Si demà fa la calors d'avui, hauré de recórrer a un plat tipus aquest! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. uyyy!!! no t'havia vist!!!
      Aquest tipùs de plat sempre triomfen quan fa caloreta... proval i ja m'ho diras...
      Ptns
      Lourdes

      Elimina