divendres, 1 de juny de 2012

Mandonguilles amb patates "fregides" al forn

I seguint en la tònica d'ahir, avui farem unes mandonguilles que acompanyarem d'unes patates "fregides" però fetes al forn... nomes amb un rajolí de oli.

Comencem???

Els ingredients per a quatre persones son:

  • 250 gr. de carn picada de vedella
  • 350 gr. de botifarra crua de porc
  • un ou
  • dos o tres alls
  • julivert
  • pa ratllat
  • farina
  • una ceba ratllada
  • 5 o 6 tomàquets ratllats
  • un kilo de patates
  • pebre
  • oli
  • sal
Som-hi doncs...

  1. Per començar, escalfar el forn a 225º per d'alt i baix. Pelar les patates, rentar-les i tallar-les a bastonets com si fos per patates fregides. Posar a la safata del forn, sobre un paper sulfuritzat, posar-hi un rajolí d'oli i enfornar durant uns 30-40 minuts.Anar remenant cada 5-10 minuts. Quan ja estiguin dauradetes, salar i reservar.
  2. Mentre, fer la barreja per les mandonguilles. En un bol posar la carn de vedella junt amb la carn de la botifarra (mullar la botifarra i estirar el budell perquè surti la carn) esmicolar tot i barrejar. afegir l'all picat i l'ou esclafat i amassar-ho tot. anar afegint pa ratllat fins que quedi ben lligada la barreja.
  3. Fer pilotes amb forma de mandonguilles i enfarinar. Fregir en oli i reservar.
  4. ara farem un sofregit amb la ceba i el tomàquet i ho salpebrarem. afegir les mandonguilles i deixar coure uns 5-10 minuts a foc suau.
  5. Afegir caldo de carn fins a tot just cobrir i deixar coure uns 20 minuts mes.
Muntatge del plat

  1. Posar les mandonguilles al plat i acompanyar d'unes patatetes "fregides" i...
A gaudir de les mandonguilles... i les patates!!!

Bon Profit!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada