Comencem???
Els ingredients per a quatre persones son:
- 250 gr. de carn picada de vedella
- 350 gr. de botifarra crua de porc
- un ou
- dos o tres alls
- julivert
- pa ratllat
- farina
- una ceba ratllada
- 5 o 6 tomàquets ratllats
- un kilo de patates
- pebre
- oli
- sal
Som-hi doncs...
- Per començar, escalfar el forn a 225º per d'alt i baix. Pelar les patates, rentar-les i tallar-les a bastonets com si fos per patates fregides. Posar a la safata del forn, sobre un paper sulfuritzat, posar-hi un rajolí d'oli i enfornar durant uns 30-40 minuts.Anar remenant cada 5-10 minuts. Quan ja estiguin dauradetes, salar i reservar.
- Mentre, fer la barreja per les mandonguilles. En un bol posar la carn de vedella junt amb la carn de la botifarra (mullar la botifarra i estirar el budell perquè surti la carn) esmicolar tot i barrejar. afegir l'all picat i l'ou esclafat i amassar-ho tot. anar afegint pa ratllat fins que quedi ben lligada la barreja.
- Fer pilotes amb forma de mandonguilles i enfarinar. Fregir en oli i reservar.
- ara farem un sofregit amb la ceba i el tomàquet i ho salpebrarem. afegir les mandonguilles i deixar coure uns 5-10 minuts a foc suau.
- Afegir caldo de carn fins a tot just cobrir i deixar coure uns 20 minuts mes.
Muntatge del plat
- Posar les mandonguilles al plat i acompanyar d'unes patatetes "fregides" i...
A gaudir de les mandonguilles... i les patates!!!
Bon Profit!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada