Avuí toca peix per sopar. I per no sentir als de casa que sempre toca el mateix, he decidit de fer-lo diferent... amb una salseta d'alls tendres, que ha quedat molt suau i crec que tant quedarà bé amb peix com amb carn...
Som-hi???
Els ingredients per a quatre persones son:
* 4 filets de bacallà al punt de sal
* 400 ml de nata líquida sense lactosa
* 1 manat d'alls tendres
* oli d'oliva
* sal i pebre negre molgut
Us explico la recepta???
1.- Escalfem el forn i posem el bacallà a 180° durant uns 15 minuts.
2.- Mentrestant, tallem a rodanxes els alls tendres i els sofregim amb oli.
3.- Quan ja estan daurats, afegim la nata i deixem reduir una mica.
4.- Rectifiquem de sal i pebre.
5.- Retirem el bacallà del forn, emplatem, salsegem per sobre i...
Si sou servits, Bon Profit!!!

Aquest blog es un homenatge a la meva mare, l'Avia Nuri. Juntes varem fer un repertori de les receptes que havia fet al llarg de la seva vida... Son moltes les receptes de l'Avia, receptes que fan xup-xup, sobre tot amb moltes hores de dedicació i paciència i aquesta es la manera que tinc de preservar el seu llegat a la cuina. També he anat introduint receptes meves, que he anat agafant d'aquí i d'allà i també amb Thermomix. Aquesta es la meva llibreta de cuina... Si sou servits BON PROFIT!!!!
dimecres, 22 de novembre del 2017
Bacallà amb salsa d'alls tendres
divendres, 10 de novembre del 2017
Arròs caldós amb bacallà
Quan fem vacances, encara que no marxem de casa, sembla que podrem fer moltes coses.
El cap va que vola, però el que passa volant es el temps, i no ens en donem compte i ja han acabat...
Però, una de les coses que més faig durant aquests dies, es cuinar a poc a poc, com ho feia l'Avia Nuri... per això, sempre tinc temps...
La recepta d'avui, es una fusió del Arròs amb bacallà de l'Avia i algun detall que he agafat de Sant Google, fent el sofregit i un bon fumet de peix amb temps i dessalant el bacallà al punt.
Us explico com ho he fet ???
Els ingredients per a quatre persones son :
* 4 tasses d'arròs
* 2 litres de fumet de peix
* 400 g de bacallà dessalat i esmicolat
* 1 pebrot vermell tallat a juliana
* 150 g d'olives negres sense os
* 4 carxofes tallades a quarts (congelades)
* 3 alls trinxats
* julivert
* oli d'oliva
* sal
Comencem la recepta!!!
1.- En una cassola amb oli, sofregim a foc baix el pebrot. Quan estigui ben tou, afegim el bacallà i la carxofa i ho deixem coure. Rectifiqueu-ho de sal.
2.- Mentrestant, anem escalfant el fumet.
3.- Tot seguit, afegiu-hi l'arròs i el maregem perquè agafi el gust del sofregit.
4.- Hi aboquem el fumet, i deixem coure uns 15 minuts.
5.- Incorporem les olives negres, remenem, rectifiquem de sal i deixem coure uns minuts més i...
A gaudir de la cuina de l'Avia Nuri fusionada !!!
Si sou servits, Bon Profit!!!
dissabte, 21 d’octubre del 2017
La Fira de Sant Ermengol
El tercer cap de setmana d'octubre es celebra, a La Seu d'Urgell, la Fira de Sant Ermengol.
Es una fira mil·lenària, ja que el primer document on es parla d'ella, es datat a l'any 1048.
Avuí en día, si pot trobar quasi de tot... Des d'uns mitjons o jaquetes fins a cotxes, maquinària agrícola i industrial, artesania, bestiar, productes de Km0, ecològics, alimentació o mercat de segona mà.
També, des de fa 23 anys, es celebra la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, amb degustacions, un concurs i aules de tast.
I sobre formatges va el post d'avuí
El dissabte, a la tarda, tot passejant pel carrer Major, vaig anar (com cada any, es parada obligada) a la paradeta de Cal Senzill, i vaig comprar la novetat de l'any. La salsa vinagreta Quim Va Parir, tot un plaer pel paladar i un parell de melmelades per fer canapès pels Nadals. I com obsequi, em van donar una paperina de sal de mostassa (més endavant la tastarem).
El diumenge, de matí, ens varem presentar a la fira de formatges i vem agafar un tiquet de degustació. Vam buscar els medalla d'or i plata del concurs i, amb un got de cervesa artesana torrada Minera, ens varem disposar a fer el tastet.
De tot el que vaig veure, em vaig quedar amb aquestos tres formatges. El Formatge Marí (de Mas Marcé) un formatge d'ovella de pasta tova, rentat amb aigua de mar.
El Manyà (de La Xiquella de la Vall d'en Bas ) formatge tou de pell florida, elaborat amb llet crua de vaca.
I el Basalt (també de La Xiquella de la Vall d'en Bas) fet amb llet crua de vaca i rentat amb cervesa artesana.
I avuí, amb tota la tranquilitat del món, ens els hem cruspit, acompanyats d'unes torradetes i un toc de melmelada de fruits del bosc... Mmmmm!!!! Boníssim, tot plegat!!!!
Així doncs, us recomano que per l'any vinent, us reserveu aquesta data per venir a fira i...
Si sou servits...
Bon Profit!!!
Fira de Sant Ermengol, Fira de Formatges Artesans del Pirineu
dimarts, 3 d’octubre del 2017
#1O
Hoy voy a dirigirme a vosotros en castellano. No es una cosa que haga habitualmente, pero creo que hoy, debe ser así...
Tampoco es este, un blog de opinión personal , pero la ocasión, creo que es la más acertada.
No se si voy a poder expresar con claridad mis sentimientos, pero procuraré hacerlo desde el respeto... Así pues, vamos a ello...
Siempre me he sentido muy catalana. De hecho, aunque mis abuelos maternos eran de Andorra de Teruel, en mi casa siempre se ha hablado el catalán y mi abuelo se adaptó y lo chapurreaba muy bien
Sí... Tengo raíces aragonesas, pero nunca he renunciado a ellas. De hecho, una buena parte de mi Infancia la pasé ahí... veranos y demás fiestas escolares...
Pero, debido a los sucesos del domingo #1O siento VERGÜENZA e INDIGNACIÓN ...
Cuando una persona, quiere expresarse con libertad (derecho que forma parte de la constitución española ) y no puede, no debe ser golpeada con saña.
Por otra parte, creo, que ser catalán no es un delito ni una lacra. Creo que es una riqueza cultural. Tengo la suerte de hablar y escribir con suficiente fluidez dos lenguas... Eso es cultura, y parece que esa es otra de las libertades que nos quieren quitar. Quieren un pueblo tonto y que diga amén a todo.
No quiero entrar en cifras, para que no digáis si son verdaderas o falsas , pero creo que es VERGONZOSO y CRUEL la manera como nos trataron los cuerpos nacionales de seguridad.
Me ha venido a la mente, esas cargas policiales que habían cuando yo era pequeña y el pueblo se manifestaba contra la represión del "régimen".
..
Y si, añadimos, al final del día, las declaraciones del presidente del país... Eso ya es, una película de ciencia ficción!!!
Dicho esto, creo que es bien normal que nuestro pueblo quiera marchar de un país que nos quiere negar nuestra identidad como pueblo y nos pone todo tipo de trabas para tener una opinión propia. Y, aunque NUNCA renunciaré a mis raíces, no quiero ser maltratada por ningún gobernante con miras al siglo pasado.
dimarts, 26 de setembre del 2017
Pizza de sobrassada poma i formatge de cabra
La sobrassada es un d'aquells embotits especials... O t'agrada amb bogeria o no t'agrada gens ni mica i de vegades cal disfraçar-la un poc per que agradi a tothom...
Ahir al vespre, va venir el meu germà gran amb la seva dona, en Josep i la Roser i vaig preparar una mica de berenar-sopar.
Entre d'altres coses, vaig fer una pizza una mica atrevida... Una barreja de dolç i salat que va agradar tan a grans com a petits!!!
Comencem???
Els ingredients per a una bona pizza son :
* 1 base de pizza rectangular refrigerada
* 3 cullerades soperes de salsa de tomàquet.
* 1 poma tallada a galls
* 5 talls de sobrassada
* 5 talls formatge de rulo de cabra
* oli d'oliva
* sal
*orenga
* formatge ratllat
Anem per feina!!!
1.- Escalfem el forn a 220° i en una safata de reixa, estirem la massa sobre de paper mantega.
2.- Posem una sostrada de salsa de tomàquet i amanim amb orenga.
3.- A sobre, i posem la poma tallada prima, que cobreixi tota la massa.
4.- Agafem la sobrassada i la posem a sobre de la poma.
5.- Posem el formatge de cabra a sobre la sobrassada i si volem hi posem una mica de formatge ratllat.
6.- Amanim amb sal i oli al gust i posem al forn fins que estigui ben daurada.
I... Qui s'atreveix amb aquesta pizza???
Bon Profit!!!
diumenge, 17 de setembre del 2017
Wok de pollastre i verdures
Sembla que ens arriba el hivern, encara que estem a l'estiu, i ja comencem a deixar de banda les amanides i plats freds per començar a fer brous i cosetes calentes...
L'àpat d'avui es amb verdures de temporada i acompanyat de pit de pollastre, queda molt sucós i saborós...
Comencem???
Els ingredients per a 2 persones son:
* 2 pits de pollastre
* 1 carabassó
* 1 pebrot vermell
* 2 cebes
*olives negres sense os
*sal
*pebre negre molgut
* oli d'oliva
Som-hi doncs!!!
1.- Tallem totes les verdures a daus. Salem.
2.-En un wok, amb un rajolí d'oli, sofregim les verdures per tandes i reservem.
3.- Salpebrem el pollastre i el tallem a trossos. El sofregim al wok.
4.- Afegim les verdures i les olives i saltegem tot plegat.
I... A gaudir d'un plat calentet!!!
Bon Profit!!!
dimarts, 12 de setembre del 2017
Fideus amb gambetes i surimi
Avuí es festa, i ben grossa!!! És la nostra Diada, i com a tal, hem de celebrar-la.
El problema ve, però, quan tornes de vacances i no hi ha res a la nevera... Es llavors quan la imaginació entra en acció, tires de coses que tens al congelador , i surt un plat ben bo...
Comencem???
Els ingredients per a quatre persones son :
*400 g de fideu perla
* 400 g de gambetes pelades
* 300 g de varetes de surimi
*3 tomàquets pelats i tallats a trossos
*4 alls trinxats
* 2 l de fumet de peix
*oli d'oliva
* sal
* pebre negre molgut
*unes gotes de tabasc
Anem per feina!!!
1.- En una cassola, posem oli i fregim les gambes i els alls.
2.- Tot seguit, afegim el tomàquet i ho deixem sofregir. Salpebrem i posem unes gotes de tabasc.
3.-Mentrestant, escalfem el fumet de peix i tallem les varetes de surimi.
4.- Quan el sofregit està quasi fet, afegim el fumet i quan arrenqui el bull, hi tirem els fideus.
5.- Deixem coure uns 10 minuts i afegim el surimi.
6.- Apaguem el foc, tapem la cassola i deixem reposar uns minuts...
I... Que acabeu de passar una bona Diada!!!
Bon Profit!!!