dissabte, 21 d’octubre del 2017

La Fira de Sant Ermengol

El tercer cap de setmana d'octubre es celebra, a La Seu d'Urgell, la Fira de Sant Ermengol.
Es una fira mil·lenària, ja que el primer document on es parla d'ella, es datat a l'any 1048.
Avuí en día, si pot trobar quasi de tot... Des d'uns mitjons o jaquetes fins a cotxes, maquinària agrícola i industrial, artesania, bestiar, productes de Km0, ecològics, alimentació o mercat de segona mà.
També, des de fa 23 anys, es celebra la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, amb degustacions, un concurs i aules de tast.
I sobre formatges va el post d'avuí

El dissabte, a la tarda, tot passejant pel carrer Major, vaig anar (com cada any, es parada obligada) a la paradeta de Cal Senzill, i vaig comprar la novetat de l'any. La salsa vinagreta Quim Va Parir, tot un plaer pel paladar i un parell de melmelades per fer canapès pels Nadals. I com obsequi, em van donar una paperina de sal de mostassa (més endavant la tastarem).

El diumenge, de matí, ens varem presentar a la fira de formatges i vem agafar un tiquet de degustació. Vam buscar els medalla d'or i plata del concurs i, amb un got de cervesa artesana torrada Minera, ens varem disposar a fer el tastet.

De tot el que vaig veure, em vaig quedar amb aquestos tres formatges. El Formatge Marí (de Mas Marcé) un formatge d'ovella de pasta tova, rentat amb aigua de mar.
El Manyà (de La Xiquella de la Vall d'en Bas ) formatge tou de pell florida, elaborat amb llet crua de vaca.
I el Basalt (també de La Xiquella de la Vall d'en Bas) fet amb llet crua de vaca i rentat amb cervesa artesana.

I avuí, amb tota la tranquilitat del món, ens els hem cruspit, acompanyats d'unes torradetes i un toc de melmelada de fruits del bosc... Mmmmm!!!! Boníssim, tot plegat!!!!
Així doncs, us recomano que per l'any vinent, us reserveu aquesta data per venir a fira i...

Si sou servits...

Bon Profit!!!

Fira de Sant Ermengol,   Fira de Formatges Artesans del Pirineu  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada