dijous, 1 d’agost del 2024

MUSCLOS I XIRLES AL VAPOR AMB SALSA PICANT





A l'estiu, a casa, ens agrada molt menjar musclos i xirles... la veritat és que no se perquè... Recordo quan era petita, a l'estiu,  venia a casa en Quimet i ens duia musclos de roca que anava a collir ell mateix. La mare es posava a la cuina a netejar-los i a cuinar-los al vapor. 
Sols o amb una vinagreta, fèiem servir la closca com a cullereta i estaven tan bons!!!!
Records que em transporten a la meva infància ...
I l'altre dia, al Cookidoo, vaig veure aquesta recepta i vaig pensar... "ho provo?... per que no???"
Som-hi doncs!
Els ingredients  per a quatre persones son: 
● 500 gr de musclos
● 500 gr de xirles
● 120 gr de ceba
●1 dent d'all 
●85 gr d'oli d'oliva verge extra 
● 1 cayena seca
●200 gr de tomàquet triturat
●100 ml de vi blanc sec
●sal

Anem per feina!!!
1. Posa al got de la thermomix la ceba, l'all, l'oli i la cayena i tritura 4 segons/velocitat 5. Sofregeix 7 minuts/ 120⁰/ velocitat cullera. 
2. Afegeix el tomàquet triturat, el vi blanc i la sal.
3. Posa els musclos i les xirles al Varoma i tapa't.
4. Posa el Varoma a sobre el got i programa 13 minuts/Varoma/ velocitat 1
5. Treu el Varoma I Posa la cistella sobre la tapa del got. Redueix la salsa 20 minuts/Varoma/velocitat 1
6. Per últim, treu una valva dels musclos, rega-ho tot amb la salsa i...
A recordar temps passats!!!

Si sou servits, BON PROFIT!!!


recepta extreta de Cookidoo 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada