dilluns, 21 d’abril de 2014

La Mona de Pasqua

Doncs si... ja ha arribat el dia de la Mona, i amb ell, el final de les vacances de Pasqua.... i quina es la millor manera d'acabar aquestes festes???? Doncs, anant a dinar a la muntanya i menjant una bona Mona!!!
I encara que no hem anat a fer la graellada a la muntanya, si que la hem fet a casa i ens ha quedat boníssima, però el que passa es que per art de màgia, ens han desaparegut les plomes que haviem comprat per guarnir-la, així, que aquest any, serà una mona sense plomes... Que hi farem...

I que necessitem per fer la Mona???

  • 4 ous
  • 6 cullerades soperes de sucre
  • 6 cullerades soperes de farina
  • 1 dit d'aigua (de la mida d'un vas)
  • farina de galeta i mantega ( per enfarinar el motlle)
Per guarnir la mona:
  • 1 teula de xocolata fondant per postres
  • 1 nou de mantega
  • fruita confitada
  • melmelada d'albercoc
  • 100 g. de sucre
  • 100 g. d'ametlla trencada
  • Ninotets de xocolata
  • Pollets
  • Plomes....


Comencem amb la recepta???

Primer de tot farem el pa de pessic:

  1.  Separem les clares dels rovells d'ou.
  2. Muntem les clares a punt de neu amb un pessic de sal.
  3. Muntem els rovells amb les 6 cullerades de sucre i el dit d'aigua fins que quasi dobli el seu volum.
  4. Afegim les 6 cullerades de farina i les remenem amb una cullera de fusta.
  5. Per últim, afegim les clares muntades i ho remenem amb comte de que no baixin.
  6. El motlle el suquem amb mantega i l'enfarinem amb farina de galeta.
  7. Hi posem la massa i la enfornem a 180º durant 35 minuts mes o menys, amb el forn per dalt i per baix i amb la opció ventilador.
  8. Un cop fet, el desmotllem i el deixem refredar i el partim per la meitat.
El guarniment:
  1. Per començar, posem en un casso, els 100 g. de sucre i quan s'ha desfet, afegir l'ametlla i remenar ben fort.
  2. Posar a sobre d'un silpad, estirar-ho tot el possible i deixar refredar.
  3. Desprès, amb l'ajut de la massa del morter, picar-ho per que es desenganxi.
  4. Per altra banda, posar a desfer la xocolata amb la mantega al micro en tandes de 30 segons, i anar remenant fins que es desfaci del tot.
  5. Sucar el pa de pessic amb la melmelada d'albercoc.
  6. Posar-lo a sobre d'una reixeta i abocar-hi a sobre la xocolata, que quedi tot el pa de pessic ben cobert.
  7. Als costats, enganxar l'ametlla.
  8. Decorar per sobre amb fruita confitada, pollets, ninots de xocolata, plomes... 
  9. Posar a la nevera per que la xocolata agafi consistència i...
A gaudir del dia de la Mona!!!!

Bon Profit i Bona Pasqua!!!


6 comentaris:

  1. A casa la meva àvia també es feia sempre una graellada i una bona mona el dilluns de Pasqua!!! Aquesta teva mona, tan enxocolatada, és el millor fi de festa del món mundial! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Venin de tu, gran repostera... es tot un elogi, Mònica!!!
      Moltes gràcies!!!
      Ptns i Salut!!!

      Elimina
  2. Una pinta súper apetitosa, aquesta mona de xocolata! Encara que tard, espero que hagueu tingut una molt bona Pasqua. Petons.

    ResponElimina