dimecres, 29 d’agost del 2012

Melmelada de Figues



I ja estem en plena temporada de figues...
I com tot el que és de temporada... arriba de cop i sembla que en comptes de buidar-se el pot, cada cop estigui mes ple i no s'hagi d'acavar mai!!!

Això es el que ens ha passat amb les figues i avanç de que se'ns facin malbé n'hem fet melmelada... que, junt amb una torrada amb mantega, es un dels esmorzars preferits de l'avia Nuri.

Som-hi doncs!!!

Per a tres pots de melmelada:
  • un kilo de figues
  • 200 gr. de sucre
  • 100 ml. d'aigua
  • tres pots de vidre amb tapa de rosca.

Comencem???

  1. Netegem les figues amb un drap i els hi tallem el mànec.
  2. Les posem tallades en un cassó, sense pelar, junt amb l'aigua i el sucre. Remenem.
  3. Deixem coure uns 30 minuts, a foc lent i remenant de tant en tant per que no se'ns enganxi.
  4. Triturar i deixar coure uns 10 minuts més.
  5. Mentre, netejar els pots i eixugar-los bé. ( jo reutilitzo els pots de vidre d'altres conserves)
  6. Omplir els pots amb la melmelada ben calenta , tapar-los ben fort i posar-los boca avall.
  7. Deixar refredar bé, boca avall i guardar en lloc fosc i sec i...

A gaudir d'una exquisida melmelada!!!




Bon Profit!!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada