I ja estem en plena temporada de figues...
I com tot el que és de temporada... arriba de cop i sembla que en comptes de buidar-se el pot, cada cop estigui mes ple i no s'hagi d'acavar mai!!!
Això es el que ens ha passat amb les figues i avanç de que se'ns facin malbé n'hem fet melmelada... que, junt amb una torrada amb mantega, es un dels esmorzars preferits de l'avia Nuri.
Som-hi doncs!!!
Per a tres pots de melmelada:
- un kilo de figues
- 200 gr. de sucre
- 100 ml. d'aigua
- tres pots de vidre amb tapa de rosca.
Comencem???
- Netegem les figues amb un drap i els hi tallem el mànec.
- Les posem tallades en un cassó, sense pelar, junt amb l'aigua i el sucre. Remenem.
- Deixem coure uns 30 minuts, a foc lent i remenant de tant en tant per que no se'ns enganxi.
- Triturar i deixar coure uns 10 minuts més.
- Mentre, netejar els pots i eixugar-los bé. ( jo reutilitzo els pots de vidre d'altres conserves)
- Omplir els pots amb la melmelada ben calenta , tapar-los ben fort i posar-los boca avall.
- Deixar refredar bé, boca avall i guardar en lloc fosc i sec i...
A gaudir d'una exquisida melmelada!!!
Bon Profit!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada