diumenge, 1 de setembre de 2013

Filet de porc amb salsa de Oporto

Com cada diumenge, hem fet un  plat de festa... i avui ens hem inspirat en una tapa que varem menjar en una de les nostres sortides d'aquest estiu, a sopar a Sitges.
Junt amb els meus cosins, Jordi i Nuri, vem anar a fer un tapeo al Cañateca que hi ha al Cinema Prado i  una de les tapes va ser un filet de vedella amb  una salsa d'Oporto que ens va treure els sentits!!!
Quin gust poder menjar a la terrassa i degustar tot plegat!!!
Va ser tant bo tot, que avui no m'he pogut estar de fer la meva versió mes barateta d'aquella recepta...

Comencem???

Els ingredients per a dues persones son:

  • Un filet de porc ( han sortit 10 talls i n'ha sobrat... però demà repetirem!!!)
  • 3 cebes dolces petitones
  • 3 gots de vi d'Oporto
  • 7 cullerades soperes de salsa Bovril ( o concentrat de brou )
  • oli
  • sal
  • pebre
  • 100 g. d'arròs
  • aigua
  • 2 alls
Som-hi???
  1.  Bullim l'arròs per fer de guarnició, amb sal i un parell d'alls.
  2. Tallem el filet a medallons de 2 dits i els salpebrem.
  3. Fregim el filet amb oli ben calent, nomes volta i volta perquè quedi segellat i cru per dins i reservem en un lloc calent.
  4. En el mateix oli de fregir la carn, sofregir una mica la ceba ratllada , i afegir el vi i la salsa bovril.
  5. Deixar reduir a foc baix uns 15 minuts.
  6. Un cop reduïda la salsa, passar per la batedora i colar amb un  colador xines, perquè ens quedi la salsa ben fina.
  7. Posar al foc la salsa junt amb la carn, deixar fer una mica de xup-xup i...
A gaudir dels records de l'estiu!!

Bon Profit!!!



A l'hora d'emplatar, posar l'arròs en un racò del plat, els medallons de porc al costat i  tot plegat regat amb  la salsa.





6 comentaris:

  1. Aquest filet té un aspecte impressionant!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I un gust encara millor... et convido a que el provis de fer i degustar!!!

      Elimina
  2. Respostes
    1. I molt saborós... I com que ahir en va sobrar... hem repetit !!!

      Elimina
  3. Aquest plat ha de ser boníssim!!!! Amb la salseta per sucar pa....l'arròs blanc...mmmmmmm.....
    Petons,
    Olga

    ResponElimina