Junt amb els meus cosins, Jordi i Nuri, vem anar a fer un tapeo al Cañateca que hi ha al Cinema Prado i una de les tapes va ser un filet de vedella amb una salsa d'Oporto que ens va treure els sentits!!!
Quin gust poder menjar a la terrassa i degustar tot plegat!!!
Va ser tant bo tot, que avui no m'he pogut estar de fer la meva versió mes barateta d'aquella recepta...
Comencem???
Els ingredients per a dues persones son:
- Un filet de porc ( han sortit 10 talls i n'ha sobrat... però demà repetirem!!!)
- 3 cebes dolces petitones
- 3 gots de vi d'Oporto
- 7 cullerades soperes de salsa Bovril ( o concentrat de brou )
- oli
- sal
- pebre
- 100 g. d'arròs
- aigua
- 2 alls
Som-hi???
- Bullim l'arròs per fer de guarnició, amb sal i un parell d'alls.
- Tallem el filet a medallons de 2 dits i els salpebrem.
- Fregim el filet amb oli ben calent, nomes volta i volta perquè quedi segellat i cru per dins i reservem en un lloc calent.
- En el mateix oli de fregir la carn, sofregir una mica la ceba ratllada , i afegir el vi i la salsa bovril.
- Deixar reduir a foc baix uns 15 minuts.
- Un cop reduïda la salsa, passar per la batedora i colar amb un colador xines, perquè ens quedi la salsa ben fina.
- Posar al foc la salsa junt amb la carn, deixar fer una mica de xup-xup i...
A gaudir dels records de l'estiu!!
Bon Profit!!!
A l'hora d'emplatar, posar l'arròs en un racò del plat, els medallons de porc al costat i tot plegat regat amb la salsa. |
Aquest filet té un aspecte impressionant!
ResponEliminaI un gust encara millor... et convido a que el provis de fer i degustar!!!
EliminaI tant que és un plat de diumenge!!!
ResponEliminaI molt saborós... I com que ahir en va sobrar... hem repetit !!!
EliminaAquest plat ha de ser boníssim!!!! Amb la salseta per sucar pa....l'arròs blanc...mmmmmmm.....
ResponEliminaPetons,
Olga
Nyam nyam!!!
EliminaSalut
Lourdes