dijous, 12 d’abril de 2012

Braç de Gitano

Per les festes de Pasqua es típica la Mona... però a casa hem preferit un bon braç de gitano... i farcit de flam es boníssim!!!

Els ingredients son:

  • 4 ous
  • 6 cullerades soperes de sucre
  • 6 cullerades soperes de farina
  • un ditet d'aigua ( la mida es un ditet d'aigua d'un got)
  • un pessic de sal
  • 4 flams d'ou
  • xocolata fondant
  • una culleradeta de mantega
  • maduixes per decorar
  • un drap de coto humitejat i ben escorregut.
Ens posem a la feina????
  1. Escalfarem el forn a 170º i folrarem la safata del forn amb paper mantega (paper de forn)
  2. Separem les clares dels rovells, i muntarem les clares a punt de neu amb un pessic de sal i reservem.
  3. A part, batrem els rovells junt amb el sucre i l'aigua, fins que quasi dobli el seu volum.
  4. afegirem als rovells, la farina i ho remenarem be, i tot seguit i abocarem les clares i ho barrejarem amb molt de compte, per no desfer les clares.
  5. Posarem la barreja sobre la safata del forn ben estesa, que quedi una capa fina i ho posarem al forn durant uns 10 minuts, fins que estigui daurat. No ha de pujar molt, ha de quedar una placa prima, d'un dit de gruix.
  6. Mentres posarem els flams i el seu caramel en una batedora i els triturarem i ho reservarem.
  7. Quant la placa estigui cuita posar-la boca abaix a sobre del drap de coto i retirar el paper mantega, afegir els flams a sobre i amb l'ajut del drap, enrotllar-lo fins al final.
  8. ara es el moment de desfer la xocolata junt amb la mantega al microones
  9. Posar a sobre la safata el braç de gitano i regar-lo amb la xocolata encara calenta.
  10. Decorar amb les maduixes i deixar refredar i....
A gaudir de la festa!!!

Bon Profit!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada