dilluns, 20 de febrer de 2012

Fricandó de Vedella

El diumenge vem fer la primera Xatonada de la temporada, molt típica d'aquestes dates de Carnaval, i com solen fer a les Societats Recreatives de Sitges, El Prado i El Retiro, la vem acompanyar d'un Fricandó exquisit...
Encara que en la distancia, vem gaudir del nostre peculiar Carnaval...

Els ingredients per a quatre persones son:

  • 500 gr. de llata de vedella a filets
  • 2 alls
  • 2 tomàquets
  • 1 ceba
  • 2 pastanagues
  • 250 gr. de xampinyons
  • 1 got petit de conyac
  • farina blanca
  • una fulla de llorer
  • sal
  • pebre
  • oli
Per començar:

  1. Salpebrem la carn i la passem per farina.
  2. En una paella la sofregim lleugerament i la reservem.
  3. En la mateixa paella sofregir els xampinyons tallats a quarts i reservar.
  4. En una cassola, fer un sofregit amb la ceba, la pastanaga, el tomàquet i l'all tot tallat a juliana i la fulla de llorer. Un cop sofregit tot, treure el llorer i passar tot pel pasapures i reservem.
  5. Ara es el moment de posar la carn a la cassola junt amb el conyac i deixem coure una mica.
  6. Tot seguit i afegim la salsa i ho acabem de cobrir amb una mica de brou de carn. Deixem coure una bona estona fins que la carn quedi tendre i llavors i posem els xampinyons. 
  7. Deixar coure una miqueta mes i...
A emplatar i gaudir del Carnaval!!!

Bon Profit!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada