dissabte, 4 de febrer de 2012

El suquet de peix de la iaia

L'avia Nuri es una especialista del Suquet de peix... i es que li surt tant bo que encara i que sobri suc, en fem una bona sopa de peix.

Endavant dons...

Ingredients per a quatre persones:
  • 4 talls de lluç 
  • 4 talls de rap 
  • dues sípies 
  • tres calamars 
  • 300 gr. de cloïsses 
  • 500 gr. de musclos de roca 
  • 8 gambes 
  • 4 escamarlans 
  • una ceba ratllada 
  • 3 tomàquets ratllats 
  • fumet de peix 
  • farina 
  • una fulla de llorer 
  • uns grans de pebre negre 
  • oli 
  • sal 

Per la picada:
  • ametlles torrades 
  • alls 
  • julivert 

Comencem!!!

  1. Tallem la sípia a quadrats i la ofeguem en una cassola amb un raig d'aigua, el llorer i els grans de pebre. Un cop cuita reservem. 
  2. Tallem els calamars a rodanxes i el sofregim una mica. Reservem 
  3. Obrim al vapor els musclos i les cloïsses i reservem. 
  4. Salem i fregim les gambes i els escamarlans i reservem. 
  5. En una paella amb oli anirem fregint el rap i el lluç una mica enfarinat i també reservem. 
  6. Fer un sofregit amb la ceba i el tomàquet, quant estigui casi fet, afegir els calamars i la sípia i deixar que s'acavi de fer. Si el sofregit queda massa espès alleugerir amb el fumet de peix. 
  7. Ara, anirem posant en una cassola ampla, per pisos, primer el sofregit, desprès les gambes i els escamarlans, desprès les cloïsses i per ultim el peix. 
  8. Fer una picada amb el suc de les cloïsses i els musclos, les ametlles, els alls i el julivert al gust i tirar-ho per sobre. 
  9. Posar al foc la cassola i que faci xup-xup una estoneta i... 

A gaudir de l'àpat.

Bon Profit!!!


4 comentaris:

  1. Te creerás que nunca he hecho suquet? y que la razón principal era por no encontrar una receta fiable?. Pues por fin voy a hacer suquet!!!

    Tiene que estar de vicio.

    Gracias!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Te aseguro que queda de vivio y de muerte!!!!!! Gracias por tu visita Antonio.♥

      Elimina