diumenge, 12 de febrer de 2017

Fricandó de vedella

El diumenge vem fer la primera Xatonada de la temporada, molt típica d'aquestes dates de Carnaval, i com solen fer a les Societats Recreatives de Sitges, El Prado i El Retiro, la vem acompanyar d'un Fricandó exquisit...

D'aquesta manera, i en la distancia, vem gaudir del nostre peculiar Carnaval...

Els ingredients per a quatre persones son:

500 gr. de llata de vedella a filets


2 alls


2 tomàquets


1 ceba

1 porro


2 pastanagues


250 gr. de xampinyons


1 got petit de rom


farina


una fulla de llorer


sal


pebre


oli


Per començar:

Salpebrem la carn i la passem per farina.


En una paella, sofregim lleugerament la carn i la reservem.


En la mateixa paella sofregir els xampinyons tallats a quarts i reservar.


En una cassola, fer un sofregit amb la ceba, la pastanaga,el porro, el tomàquet i l'all tot tallat a juliana i la fulla de llorer. Un cop sofregit tot, treure el llorer, passar tot pel pasapures i reservem.


Ara es el moment de posar la carn a la cassola junt amb el rom i deixem coure una mica.


Tot seguit i afegim la salsa i ho acabem de cobrir amb una mica de aigua, rectifiquem de sal i pebre . Deixem coure una bona estona fins que la carn quedi tendre(més o menys 1 hora) i llavors i posem els xampinyons. 


Deixar coure una miqueta (uns 20 - 30 minuts més) i...


A emplatar i gaudir del Carnaval!!!

Bon Profit!!!


1 comentari:

  1. Mmmmm...el fricandó és un dels millors plats que tenim! Fa molta festa!
    Petonets i bona setmana,
    Olga

    ResponElimina