El diumenge vem fer la primera Xatonada de la temporada, molt típica d'aquestes dates de Carnaval, i com solen fer a les Societats Recreatives de Sitges, El Prado i El Retiro, la vem acompanyar d'un Fricandó exquisit...
D'aquesta manera, i en la distancia, vem gaudir del nostre peculiar Carnaval...
Els ingredients per a quatre persones son:
500 gr. de llata de vedella a filets
2 alls
2 tomàquets
1 ceba
1 porro
2 pastanagues
250 gr. de xampinyons
1 got petit de rom
farina
una fulla de llorer
sal
pebre
oli
Per començar:
Salpebrem la carn i la passem per farina.
En una paella, sofregim lleugerament la carn i la reservem.
En la mateixa paella sofregir els xampinyons tallats a quarts i reservar.
En una cassola, fer un sofregit amb la ceba, la pastanaga,el porro, el tomàquet i l'all tot tallat a juliana i la fulla de llorer. Un cop sofregit tot, treure el llorer, passar tot pel pasapures i reservem.
Ara es el moment de posar la carn a la cassola junt amb el rom i deixem coure una mica.
Tot seguit i afegim la salsa i ho acabem de cobrir amb una mica de aigua, rectifiquem de sal i pebre . Deixem coure una bona estona fins que la carn quedi tendre(més o menys 1 hora) i llavors i posem els xampinyons.
Deixar coure una miqueta (uns 20 - 30 minuts més) i...
A emplatar i gaudir del Carnaval!!!
Bon Profit!!!
Aquest blog es un homenatge a la meva mare, l'Avia Nuri. Junt a ella, varem fer un repertori de les receptes que havia fet al llarg de la seva vida... Son moltes les receptes de l'Avia, receptes que fan xup-xup, sobre tot amb molta paciencia i hores de cuina i d'alguna manera hem de preservar el seu llegat a la cuina. A part, també he anat introduint receptes meves, que he anat agafant d'aqui i allà... Aquesta es la meva llibreta de cuina... Petons i Salut per tots!!!!
diumenge, 12 de febrer del 2017
Fricandó de vedella
Etiquetes de comentaris:
Fricandó,
llata,
plat unic,
segon plat,
vedella
Ubicació:
La Seu d'Urgell, España
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Mmmmm...el fricandó és un dels millors plats que tenim! Fa molta festa!
ResponEliminaPetonets i bona setmana,
Olga