diumenge, 12 de juny de 2016

Pollastre amb gambes vermelles

Com cada setmana, el divendres, va arribar el famós dilema...  Que farem el diumenge per dinar??? Però, com sempre, ningú es posava d'acord, així que vaig decidir jo...
I el meu cap va començar a barrinar... Si la mar no puja a la muntanya, la muntanya anirà al mar... I aquest és el plat d'avui!!! Un mar i muntanya, tan típic de la nostra terra, que treu els sentits!!!
Comencem!!!

Els ingredients per a quatre persones son :
* 8 pernilets de pollastre
* 8 gambes vermelles
* 4 tomàquets ratllats
* 2 cebes de Figueres ratllades
* 500 ml de brou de pollastre o peix ( al gust de cadascú)
* 1 got de vi blanc
* Oli d'oliva verge extra
* sal
* pebre
Per la picada :
* 4 alls
* 2 llesquetes de pa
*100 g d'ametlles salades
*julivert
* 2 quadradets de xocolata negra
Al lío!!!
1.- Salpebrem el pollastre i les gambes i en una cassola amb oli, fregim les gambes i les reservem.
2. - Tot seguit, daurem el pollastre i el retirem i en el mateix oli, fem un sofregit amb la ceba i el tomàquet
3.- Quan el sofregit ja estigui fet, afegim el pollastre i ho reguem amb el vi blanc i ho deixarem reduir uns minuts.
4.- Mentrestant, anirem preparant la picada. Fregirem el pa i els alls i posarem tots els ingredients de la picada al pot de la batedora. Ho batrem tot plegat i reservem.
5.- Ara és el moment d'afegir el brou i la picada, abaixem el foc, remenem per incorporar bé la picada i deixem fer xup-xup durant una hora, tapat.
6.- Quan faltin uns 5 minutes per acabar la cocció, afegim les gambes, deixem coure una estoneta més i...

A gaudir del nostre mar i muntanya particular!!!

Bon Profit!!!


1 comentari:

  1. Un mar i muntanya dels millors que existeixen! Mmmmm....quin fart de sucar pa em faria!
    Petonets,Lourdes!
    Olga

    ResponElimina