diumenge, 2 de març del 2014

Rissotto de ceps i llonganissa

Be, doncs seguim posant al dia blog... i encara que es diumenge de Carnaval, avui no hem fet el menú típic d'aquestes dates... el xató ja ens el vam menjar el Dijous gras i va ser un èxit rotund!!!!

I avui, ja que la canalla han marxat de carnaval i estem la meva parella i jo solets, ens hem decantat per un dinar que no faríem normalment... un rissotto de ceps i llonganissa que ens ha meravellat!!!

Comencem???

Els ingredients per aquest rissotto per a dues persones son:

  • 200 g. de arròs arborio
  • 1 ceba petita ratllada
  • 30 g. de ceps deshidratats
  • 50 g. de llonganissa
  • 1 all trinxat
  • 1 copeta de vi blanc
  • 20 g. de mantega
  • 20 g. de formatge parmesà ratllat
  • 3/4 l. de brou de pollastre
  • Sal 
  • Pebre
Anem al lio!!!
  1. Una hora abans, posar a hidratar els ceps amb aigua calenta.
  2. Posem a escalfar el brou.
  3. En una cassola, posar la meitat de la mantega amb un raig d'oli a escalfar i daurar la ceba i l'all.
  4. Un cop enrrosida la ceba, afegir l'arròs i remenar un parell de minuts,
  5. Desprès, afegir el vi blanc i deixar reduir, perquè agafi el gust.
  6. Ara anirem tirant el brou (de cullerot en cullerot), deixant que s'absorveixi sense deixar de remenar perquè l'arros deixi anar tot el seu midó i quedi lligat( uns 20 minuts)
  7. Al cap de 20 minuts, afegir la llonganissa i els ceps i seguir remenant amb compte de no trencar els bolets.
  8. Rectifiquem de sal i pebre i deixar coure uns minuts mes.
  9. Per ultim, tirar el parmesà i la resta de mantega, remenar i....  

A menjar ben calentet!!!!

Bon Profit i bon Carnaval!!!!!


8 comentaris:

  1. Jo trobo que aquest rissotto també és molt carnavaler! Petons!

    ResponElimina
  2. Molt bona disfressa la llonganissa!!!! Ha de ser una passada aquest arròs!!!!!
    Bona setmana!!! Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estava boníssim!!!!
      Gràcies per la Visita Olga, molts ptns i Salut!!!

      Elimina
  3. Muy rico Louditas, ese rissoto....besotes Sobri...

    ResponElimina
  4. Ostres, a mí que de petit barrejava la llonganissa amb tot, i ves per on, no se m'havia acudit per acompanyar un rissotto.
    La propera vegada que vagi a Catalunya, agafaré una bona llonganissa del Berguedà i ho provaré.

    Cuina d'emergencia
    http://cuinademergencia.blogspot.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ajajaja!!! aquesta idea la vaig treure d'una classe que va donar en Pep Nogué a La seu... va fer un arròs de final de mes i va afegir com a tall fuet!!!

      Elimina