I avui, ja que la canalla han marxat de carnaval i estem la meva parella i jo solets, ens hem decantat per un dinar que no faríem normalment... un rissotto de ceps i llonganissa que ens ha meravellat!!!
Comencem???
Els ingredients per aquest rissotto per a dues persones son:
- 200 g. de arròs arborio
- 1 ceba petita ratllada
- 30 g. de ceps deshidratats
- 50 g. de llonganissa
- 1 all trinxat
- 1 copeta de vi blanc
- 20 g. de mantega
- 20 g. de formatge parmesà ratllat
- 3/4 l. de brou de pollastre
- Sal
- Pebre
Anem al lio!!!
- Una hora abans, posar a hidratar els ceps amb aigua calenta.
- Posem a escalfar el brou.
- En una cassola, posar la meitat de la mantega amb un raig d'oli a escalfar i daurar la ceba i l'all.
- Un cop enrrosida la ceba, afegir l'arròs i remenar un parell de minuts,
- Desprès, afegir el vi blanc i deixar reduir, perquè agafi el gust.
- Ara anirem tirant el brou (de cullerot en cullerot), deixant que s'absorveixi sense deixar de remenar perquè l'arros deixi anar tot el seu midó i quedi lligat( uns 20 minuts)
- Al cap de 20 minuts, afegir la llonganissa i els ceps i seguir remenant amb compte de no trencar els bolets.
- Rectifiquem de sal i pebre i deixar coure uns minuts mes.
- Per ultim, tirar el parmesà i la resta de mantega, remenar i....
Bon Profit i bon Carnaval!!!!!
Jo trobo que aquest rissotto també és molt carnavaler! Petons!
ResponEliminai tant!!!! l'he disfressat amb llonganissa !!!!
EliminaSalut i ptns!!!
Molt bona disfressa la llonganissa!!!! Ha de ser una passada aquest arròs!!!!!
ResponEliminaBona setmana!!! Petons,
Olga
Estava boníssim!!!!
EliminaGràcies per la Visita Olga, molts ptns i Salut!!!
Muy rico Louditas, ese rissoto....besotes Sobri...
ResponEliminaMuchas gracias tita Elena!!!
EliminaBss ♥♥♥
Ostres, a mí que de petit barrejava la llonganissa amb tot, i ves per on, no se m'havia acudit per acompanyar un rissotto.
ResponEliminaLa propera vegada que vagi a Catalunya, agafaré una bona llonganissa del Berguedà i ho provaré.
Cuina d'emergencia
http://cuinademergencia.blogspot.com
Ajajaja!!! aquesta idea la vaig treure d'una classe que va donar en Pep Nogué a La seu... va fer un arròs de final de mes i va afegir com a tall fuet!!!
Elimina