diumenge, 10 de març del 2013

Tortell de trufa

De petita, molts diumenges, anavem a la pastisseria de Can Massó, al Cap de la Vila, a buscar unes bones postres, i aquestes no eren altres que un bon tortell de nata que feia el vell Burguera... Quins records...

El tortell és un pastís típic de la cuina catalana en forma d'anella, fet de pasta de brioix, o pasta fullada i farcit de diversos ingredients com ara nata, crema, trufa, etc. i pot portar fruita confitada o pinyons, a més del sucre de llustre, al damunt.
Son unes postres molt característiques dels dies de festa i dels diumenges.
I com que avui es diumenge... doncs hem fet aquest tortellet tant bo!!!

Anem al lio!!!

Els ingredients per a un bon tortell son:
  • 2 plaques de pasta de full refrigerades
  • 1/2 l. de nata per muntar
  • 80 g. de cacau en pols
  • 40 g. de sucre
  • ou batut
  • sucre glass per decorar
Comencem!!!
  1. Extendre una pasta de full a sobre de la safata del forn i pintar amb aigua. 
  2. Posar l'altre placa a sobre i amb un bol, marcar un cercle. 
  3. Retallar aquest cercle i treure'l del mig. (Aquest cercle pot servir per fer un altre mini tortell). Pintar amb ou batut.
  4. Posar al forn a 210º fins que la massa estigui cuita, (si convé, tapar amb paper de plata per que no es torri masa).
  5. Quan ja esta cuit, deixar refredar i comencem a preparar la trufa.
  6. Posem en un bol la nata junt amb el cacau i muntem amb l'ajut de les varilles electriques.
  7.  Quan ja esta quasi muntada, afegir el sucre i acabar de muntar.
  8. Obrir el tortell, amb l'ajut d'un gabinet de serra, per la meitat i omplir amb la trufa.
  9. Tapar i decorar amb el sucre glass i...

A gaudir del tortell dels diumenges!!!

Bon Profit!!!

Quin tortell mes gran a sortit... Quasi no cavia a la safata!!!


Aquest es el mini tortell que ha sortit amb el retall del centre... :D Aqui no es llença res!!!

8 comentaris:

  1. Quines postres més xules!!! M'encanten els dolços tradicionals, i el tortell, farcit del que sigui i amb les diferents masses, és un dels meus preferits!!!

    ResponElimina
  2. És dels postrés més típics de casa nostra!
    jo mai n'he fet, però pel que expliques no sembla difícil!
    el de trufa, el millor!
    ptns!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Digues que si... el millor el de trufa!!!
      Ptns.
      Lourdes.

      Elimina
  3. Si tens pasta fullada en la nevera pots fer un munt de receptes tant dolçes com salades. Però este tortell sembla d'alló més bo i molt facilet de fer ......Tot un encert !!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Colometa!!! es molt fàcil de fer i queda molt vistos.
      Ptns
      Lourdes.

      Elimina
  4. Sempre m'han cridat molt l'atenció aquests tortells.....Serà qüestió de fer-ne un!!!! Gràcies per la idea!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anima't Olga!!!
      Quedaras molt be portant aquest tortell a casa d'algu... o a casa teva!!!
      Ptns.
      Lourdes

      Elimina