diumenge, 3 de març de 2013

Macedonia de fruita

L'any 1935, poc abans de morir, el diplomàtic sitgetà Manuel Llopis i de Casades, va llegar a l'Hospital de Sitges, una finca de dues hectarees, on es conreaven unes vinyes de malvasia, i el celler on s'elaborava aquest vi, a canvi de que el seguís elaborant sense baixar-ne la qualitat.
I des de llavors que l'Hospital ho ha estat fent, oferint a tothom aquest preuat nèctar.

La malvasia es un vi dolç de uns 15º, que junt amb altres moscatells, es considera un vi de postres.
Te un aroma a panses, fruits secs, mel i préssec... i pensant en aquests aromes hem decidit de fer una macedònia, per poder regar-la amb aquest preuat tresor que tenim a Sitges...

Comencem???

Els ingredients per a 4 persones:
  • 1 plàtans
  • 2 préssecs en almívar 
  • 10 maduixes
  • 1 pera
  • 20 grans de raïm
  • 1 poma
  • el suc de 4 taronges
  • Sucre al gust ( jo li he afegit 5 cullerades de postres al suc de taronja)
  • Malvasia de Sitges

Anem per feina!!!

  1. Rentar i tallar totes les fruites a daus regulars, exprémer les taronges i afegir el sucre.
  2. Posar-les totes en un bol. Remenar i regar amb el suc de taronja.
  3. Pels mes grans i podem afegir una mica de moscatell o si voleu, l'acompanyeu amb una copeta i...

A gaudir de les postres sitgetanes!!!
Bon Profit!!!






2 comentaris:

  1. Quina macedonia més colorida t'ha quedat!
    un postre ben sa i que sempre entra!
    ptns!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I si es freaquet molt millor!!
      Gràcies Fórmules Culinàries, Ptns
      Lourdes.

      Elimina