diumenge, 24 de maig de 2015

"Pollastre" al ast

Molts diumenges d'estiu, quan era petita, al tornar de la platja, passàvem pel davant del "Superpollo" de Sitges, i l'Avia Nuri, comprava un pollastre a l'ast i unes patates xips per dinar.

I avui, recordant aquells temps, farem un "pollastre" al ast... però, ho poso entre cometes, perquè com que encara no ha nascut un pollastre amb 4 cuixes, doncs em toca comprar pernilets de pollastre, ja que a casa no en volen ni sentir a parlar dels pits de pollastre ;D

Comencem a cuinar ???

Els ingredients per a 4 persones son:

  • 8 pernilets de pollastre
  • sal
  • pebre
  • oli
  • Un bon raig de vi blanc (opcional)
  • 1 cullerada sopera rasa de romaní
  • 1 cullerada sopera rasa de farigola
  • 1 cullerada sopera rasa de orenga
  • 2 fulles de llorer
Doncs som-hi!!!
  1. Encenem el forn i el posem a escalfar per dalt i abaix a 200º sense ventilador.
  2. Mentrestant, fem una barreja amb les herbes aromàtiques.
  3. Pintem la safata del forn amb oli perquè no se'ns quedi enganxat el pollastre.
  4. Salpebrem els pernilets, els posem a la safata del forn i posem per sobre la meitat de les herbes.
  5. Girem el pollastre i acabem d'amanir-ho amb la resta d'herbes.
  6. Ho posem al forn a mitja alçada i abaixem la temperatura a 180º.
  7. Cada 20 minuts ho anirem girant durant mes o menys una hora i mitja. Si us queda sec, a mitja cocció hi podeu afegir un bon raig d'oli i un altre bon raig de vi blanc.
  8. Quan ja estigui casi fet, posem el forn en posició grill a 240º durant uns minuts, fins que la pell estigui torradeta.
  9. Es pot acompanyar d'unes patates fregides estil xips i... 
A gaudir d'un "pollastre" a l'ast de 4 cuixes!!!!

Bon Profit!!!


1 comentari:

  1. A mi també em porta records d'infantesa aquesta recepta! Petonarros!

    ResponElimina