diumenge, 10 de maig de 2015

Ensaladilla Russa al estil de l'Avia Nuri

Encara que estem al mes de maig, i la dita diu "que cada dia un raig", fa una calor com a ple estiu, i amb aquestes temperatures, comença a venir de gust menjars fresquets...

Així, que per avui, els de casa, m'han demanat una ensaladilla com la que feia l'Avia Nuri, que encara que no te cap secret, la feia boníssima...

Comencem?

Els ingredients per a quatre persones son:

  • 8 patates petites
  • 2 pastanagues
  • 4 ous durs
  • 200 g. de pèsols congelats
  • pebrot escalivat tallat a tires
  • 3 llaunes de tonyina en oli d'oliva
  • 1 bossa d'olives sense os
  • 1 llauneta d'anxoves en oli d'oliva
  • Oli extra verge d'oliva
  • sal
  • 3 dents d'all
  • 1 ou
Anem al lio!!!
  1. Rentem les patates i les posarem a bullir amb la pell i un bon pessic de sal. Quan estiguin bullides (uns 20 minuts) les deixem refredar, les pelem i les tallem a daus.
  2. Pelem les pastanagues, les tallem a daus i les posem a bullir junt amb els pèsols i un pessic de sal durant uns 8 minuts, colem i deixem refredar.
  3. Pelem 2 ous durs i els tallem a trossos.
  4. Posem en un bol, les patates, la pastanaga, els pèsols, la tonyina, les tires de pebrot, els ous bullits, les olives i la meitat de les anxoves talladetes petites i ho remenem tot plegat.
  5. Ara farem un allioli amb l'oli de la tonyina, l'oli de les anxoves (acabem de fer la mida amb oli d'oliva verge extra) els alls i un ou sencer.
  6. Enplatem l'ensaladilla i la guarnim amb mig ou dur, un parell d'anxoves i l'allioli i...
A gaudir d'aquest àpat tant fresquet!!!

Bon Profit!!!


2 comentaris:

  1. MMmmmm....m'has fet venir ganes de menjar-ne'n! Boníssima!
    Petonets, Lourdes!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que tu també li dones aquest toc especial, vinga... a fer ensaladilla!!!!
      Bon Profit, Olga
      Ptns
      Lourdes

      Elimina