dimecres, 25 de març de 2015

Tonyina amb salsa Teriyaki sobre llit de ceba caramelitzada

Fa uns dies, al super, van fer una oferta de peix i per aprofitar-la, vaig fer una bona comanda...

Vaig encarregar per fer uns bons sofregits per paella i fideuà i a part, uns bons talls de tonyina, un peix que ens agrada molt a casa...

I al arribar a casa la vaig congelar. I avui, després de descongelar-la, per alló dels anisakes, m'he decidit a preparar-la d'aquesta manera, amb aquesta salseta...
I n'ha quedat de tendre!!!!

Comencem???

Els ingredients per a quatre persones son:

  • 4 rodanxes de tonyina fresca.
  • 1 kg. de ceba
  • sucre al gust
  • oli d'oliva 
  • sal
Per la salsa Teriyaki:
  • 75 ml. de salsa de soja
  • 2 cullerades soperes de vinagre
  • 2 cullerades soperes de sucre
  • 2 cullerades soperes d'aigua
  • 1 cullerada sopera d'oli d'oliva
  • 1 cullerada sopera de llavors de sesam
  • 2 cullerades de postre d'all picat sec
  • 2 cullerades de postre de jengibre en pols
  • 1 cullerada de postre de farina o midó
Anem al lio!!!!
  1. Primer de tot, tallem la tonyina a lo llarg en 4 trossos cada rodanxa (com a bastons) i barrejarem a fons tots els ingredients de la salsa.
  2. Posem a adobar la tonyina dins la salsa durant una mitja horeta.
  3. Mentrestant, posar a coure la ceba tallada a quadrets amb l'oli, un pessic de sal i el sucre perque quedi caramelitzada.
  4. Escalfem la planxa ben calenta.
  5. Escorreguem la tonyina i la coguem a la planxa,  pero amb compte de no passar-nos de cocció, sino ens quedarà molt seca. 
  6. Afegim la meitat de la salsa de l'adob a la ceba caramelitzada i la posem al fons del plat, a sobre la tonyina i....
A gaudir d'aquest plat tant bo!!!

Bon Profit!!!


5 comentaris:

  1. MMMmm.....m'encanta la tonyina!!! I com l'has cuinat tu.....més!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. Quina passada de recepta m,encanta, felicitats pel teu bloc .T'animo a fer una ullada a aquest post veuras algunes idees realment interessants, que crec et poden inspirar i a faràs. Desitjo que passis una bona estona. Elracodeldetall.blogspot.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'agrada que t'agradi aquesta recepta Julia, gràcies per la visita!
      Ara mateix paso a veure't!!!!
      Ptns
      Lourdes

      Elimina
  3. Molt bona, necessitava una recepta facil i rapida per a fer la meva primera tonyina teriyaki i m'ha sortit molt be.

    ResponElimina