diumenge, 26 d’octubre del 2014

Panellets a l'estil de l'Avia Nuri

Ja fa temps que no participo al Memòries d'una Cuinera, entre unes coses i altres tenia el blog una mica abandonat...

Però aquest mes, aprofitant que uns amics m'han demanat la recepta, doncs m'he animat a preparar uns fabulosos panellets, a l'estil de l'Avia Nuri!!!

Ella en solia fer per Tots Sants... els feia sense patata ni moniato, perquè tinguessin el màxim gust a l'ametlla, ingredient principal i indispensable per uns bons panellets... i en feia unes fornades, que desprès en teníem per molts dies!!! Ajajajajaja

Comencem el lio???

Els ingredients per  un quilo de panellets, son:
  • 500 g. d'ametlla crua molguda
  • 500 g. de sucre blanc
  • 2 ous
  • la pell ratllada d'una llimona (només la part groga)
  • clara d'ou
  • pinyons
  • cireres confitades
  • codonyat
  • ametlla picada
  • un ou batut per pintar els panellets abans de enfornar-los
Anem per feina!!!
  1. Posem l'ametlla molguda, el sucre i la pell de llimona ratllada en un bol i ho barregem be.
  2. Tot seguit, amb les mans ben netes, afegim els ous d'un en un i ho amassem fins a obtenir una pasta elàstica, fem una bola i ho deixem tapat a la nevera tota la nit.
  3. Al dia següent, dividim la pasta en 4 porcions iguals i fem uns xurros llargs. 
  4. Dividim cada xurro en porcions equivalents al tamany del panellet i en fem boletes.
  5. Uns els pintarem amb clara d'ou batuda i els arrebossarem amb pinyons
  6. Uns altres, els hi posarem a sobre un trocet de codonyat
  7. Uns altres els pintarem amb la clara batuda i els arrebossarem amb l'ametlla picada.
  8. I pels de cirera, a sobre de la boleta, hi posem una cirera confitada...
  9. Pre-escalfem el forn a 230º- 240º, per dalt i per baix.
  10. Posem a la safata del forn, paper sulfuritzat i a sobre els panellets. 
  11. Els pintem amb ou batut i els posem al forn entre 8 i 10 minuts, fins que estiguin daurats. 
  12. No els cogueu en excés, ja que si els daureu massa us quedaran durs, mes val deixar-los una mica crus
A gaudir de la festa de Tots Sants!!!

Bon Profit!!!


10 comentaris:

  1. benvinguda de nou al Memòries! T'han quedat perfectes. Moltíssimes gràcies per participar. Petonets

    ResponElimina
  2. Els millors!!! Els tradicionals!!!!...i si estan fets seguint la recepta de la iaia...millor, porten més amor a dins. Quins panellets més preciosos!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  3. Què bé tenir receptes familiars, no es poden perdre, oi?
    Moltíssimes gràcies per participar a Memòries.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest es el motiu d'aquest blog... recollir les receptes familiars i que d'alguna manera no es perdin.
      Moltes gràcies per la feina que feu
      Salut!!!

      Elimina