diumenge, 13 de juliol del 2014

Arròs negre

Ja fa temps, un amic em va dir que si un dia venia a Sitges, em trucaria i aniríem a dinar plegats, però amb la condició de que teníem de menjar arròs negre... que sabia d'un lloc, a la platja Sant Sebastià, on el feien genial.
Doncs, avui ha arribat el dia... ell no hi es, però m'he decidit a fer-lo per primera vegada i el resultat ha estat realment molt bo!!!!

Comencem???

Els ingredients per a quatre persones son:
  • 400 g. d'arròs bomba 
  • 1 sípia 
  • 300 g. de gambes pelades 
  • 250 g. de rosellones 
  • 1 ceba ratllada 
  • 1 pebrot verd tallat a trocets 
  • 2 tomàquets ratllats 
  • 3 alls trinxats 
  • 1'5 l. de fumet de peix 
  • 1 got de vi blanc 
  • 3 sobres de tinta de calamar 
  • oli 
  • sal 

Anem per feina!!!
  1. Posem a escalfar el fumet de peix i netegem i tallem la sípia a daus 
  2. Posem a remull amb sal les rosellones 
  3. En una paella, saltegem la sípia uns minuts, afegim la ceba i el pebrot i deixem enrossir. 
  4. Ara afegim l'all i les gambes i deixem coure uns minuts mes i per ultim posem el tomàquet i deixem acabar de fer el sofregit. Salpebrem. 
  5. Desfem la tinta en un got amb una mica d'aigua calenta i ho afegim al sofregit i tot seguit incorporem l'arròs, sofregim un parell de minuts i afegim el vi blanc. Deixem evaporar. 
  6. Afegim la meitat del fumet i deixem coure a foc fort uns 10 minuts. 
  7. Coem les rosellones al vapor fins que s'obrin i les afegim a la paella amb el suc. 
  8. Afegim la resta de fumet, abaixem el foc i deixem acabar de coure uns 10 minuts mes. 
  9. Deixem reposar uns minuts tapat i... 

A la teva Salut Locata!!!

Bon Profit!!!


6 comentaris: