diumenge, 31 de març de 2019

Bacallà al pil-pil


Es temps de bacallà, i per fer-lo diferent a altres vegades, avui m'he decidit per aquest plat vasc, tan senzill i saborós.
Els secrets d'aquest plat són, per una banda, escollir un bon bacallà. Que no sigui ni molt gruixut ni molt prim, i dessalar-lo al punt...
D'altra banda, per fer el pil-pil, el millor és agafar un colador prim, refredar l'oli i remenar a bon ritme. Ja veureu que en un tres i no res estarà lligada la salsa.

Comencem!

Els ingredients per a quatre persones son:
* 8 tallas de bacallà dessalat
* 5 alls tallats a làmines
* 4 bitxos de cayena
* 250 ml d'oli d'oliva verge extra
* 20 pebrotets de Padró (guarnició)

Som-hi doncs!

1.- En una cassola ampla posem l'oli amb els alls a daurar. Un cop daurats els alls, els reservem.
2.- En el mateix oli, posem el bacallà a foc mig-baix, primer amb la pell cap a munt i en compte, quan estigui mig cuit, el girem amb la pell cap a baix
3.- El deixem coure i el reservem. Deixem templar l'oli fora del foc.
4.- Quan ja s'ha refredat una mica l'oli, amb un colador prim, comencem a remenar l'oli, fins que quedi ben lligat.
5.- Emplatem el bacallà, ben napat amb la salsa i amb els alls i el bitxo per sobre i acompanyem amb uns pebrotets de Padró fregidets i un polsim de sal grossa per sobre.


Si sou servits, Bon Profit!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada