diumenge, 24 d’abril de 2016

Arròs amb bolets i alls tendres

Cada cop que veig alguna recepta que m'agrada, l'acabo transformant...  No soc capaç de seguir una recepta al peu de la lletra, i quan la torno a repetir, tampoc la faig igual...  i per això, els de casa sempre em diuen...  "mama!!! Avuí no t'ha sortit igual!!!" 
No puc fer-hi més...
Per això, quan vaig rebre el mail de "l'hora del tàper"  amb aquesta recepta, vaig pensar "m'agrada aquesta recepta...  Hi afegiré costella i botifarra..."
I així ha sorgit aquest arròs...

Comencem a fer l'arròs???

Els ingredients per a quatre persones son :
*. 400 g.  d'arròs
*. 1 manat d'alls tendres
*. 1 paquet de barreja de bolets secs
*. 400 g. de cues de gambes congelades
*. 2 tires de costella de porc tallada petita
*. 1 pam de botifarra crua tallada a trossos
*. Brou de verdures
*. Sal
*. Pebre
*. Oli d'oliva verge extra
*. 1 culleradeta (de la mida de cafè)  de pols de ceps

Anem per feina!!!
1-. La víspera, posem a remull els bolets.
2-. Salpebrem la costella. Tallem a rodanxes el manat d'alls tendres. Escorrem els bolets i guardem l'aigua.
3-. En una cassola, posem a sofregir la costella i la botifarra. Quan ja està casi sofregit, afegim els alls, els bolets  i acabem de sofregir. Les gambes, les sofregim apart i les reservem.
4-.Escalfem el brou de verdures i l'aigua de bolets.
5-. Afegim l'arròs, el daurem una mica i afegim el brou. Deixem coure uns 12 minuts, rectifiquem de sal i afegim el pols de ceps, les gambes i acabem de coure uns minuts més(si quedem curts de brou, podem posar-hi l'aigua de remullar els bolets) , i...

a gaudir de la cuina tunejada!!!

Bon Profit!!!



dilluns, 18 d’abril de 2016

Llom al Pepe

Ja fa temps, que estic dins un grup del Facebook que es diu "Que cuinem avuí?"
És un grup administrat per la Marina Solà, que també te el seu blog i el seu propi restaurant amb el mateix nom.
Hi ha molt bon rotllo i a totes hores s'hi publiquen fotos i receptes de tot tipus...  des de aperitius, passant per plats senzills o elaborats i també postres... 
Cadascú diu la seva i sempre amb molt de respecte.
I aquesta recepta d'avui, ha sortit del grup... i ha estat tot un èxit a casa...  Tant per la rapidesa i facilitat en fer-la com per lo bona que estava...

Gracies, "Que cuinem avuí?", pel descobriment...

Es tracta del Llom al Pepe, però no al Pepe de la gavina, sinó que suposo, que serà en honor d'algun Josep que era aficionat a aquest deliciós àpat...

A hores d'ara...  Us la explico???

Som-hi doncs!!!

Els ingredients per a quatre persones son :
*. 20 talls de llom de porc de dos colors ( a la recepta original hi posen solomillo)
*. 300 g. de galets petits
*. 1 ceba tallada a daus
*. 400 g.  de nata líquida sense lactosa
*. 1,5 cullerada sopera de salsa Bovril
*. Sal
*. Pebre negre molgut
*.  Oli d'oliva verge extra

Anem al lío!!!

1-. En una cassola, amb aigua i sal, posem a bullir la pasta. Escorrem i reservem.
2-. Salpebrem el llom i en una paella amb oli, el fregim volta i volta. Reservem.
3-. A la mateixa paella, posem a sofregir la ceba i quan ja es transparent, afegim la nata i la salsa Bovril. Remenem i afegim el llom perquè faci xup-xup un parell de minuts.
4-. Servim el llom als plats i afegim la pasta a la salsa que queda, remenem-ho bé.
5-. Acabar de servir la pasta als plats i...

Ja podem gaudir d'un autèntic i saborós llom al Pepe!!!

Bon Profit!!!


dimarts, 5 d’abril de 2016

Banderilles de tomàquets xerry i mozzarella de la Nines

Avuí, per sopar, he volgut fer uns  llibrets de pollastre amb pernil dolç i formatge i per acompanyar-los he pensat...  Que faràs???  I regirant per la nevera he trobat un pot de boletes de mozzarella, i no m'ho he pensat mes vegades...
He fet un acompanyament ben sa, fàcil, ràpid i ben Mediterrani, com la Nines i jo!!! 
Us explico com ho he fet ???

Els ingredients per a un bon plat son:
* 1 pot de tomàquets xerry bicolors
* 1 pot de boletes de mozzarella
* Orenga
* Alfàbrega
* Sal
* Oli d'oliva verge extra

Anem al lío!!!

1.- Rentem els tomàquets xerry i els tallem per la meitat.
2.- En un escuradents, enfilar una meitat de tomàquet, una boleta de mozzarella i un altra meitat de tomàquet.  Muntar totes les banderilles.
3.- Posar totes les banderilles a la safata i amanir amb sal, orenga, alfàbrega i oli d'oliva verge extra i...

A gaudir d'un acompanyament exquisit!!!

Bon Profit!!!

 http://elsfogonsdelavianuri.blogspot.com.es/2013/06/llibrets-de-pit-de-pollastre.html?m=1